Magya Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Mam ogromny problem. kupilem konwerter vga zeby podlaczyc kompa do tv (mam geforce2mx400 bez tv-out). Skonfigurowalem powerstripa wg. przepisu ktory znalazlem w Chipie. po podlaczeniu do tv obraz lata. Wyglada jakby byl niedostrojony. Strojenie nic nie dalo. Dodam ze na tym samym euro playstation czy video dziala bez problemu. Nie moge tego cholerstwa dostroic!!!. CO ROBIC??????? Wina karty? Konfiguracji powerstripa czy co??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Ostrzegałem Cię, że nie będzie to działać prawidłowo. Trzeba było słuchać: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36565 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=20786 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magya Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Ostrzegałem Cię, że nie będzie to działać prawidłowo. Trzeba było słuchać: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36565http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=20786 kurde, innym dziala a mi nie? Wyraznie widac pulpit i to w niezlej jakosci.... tylko zapieprza od lewa od prawa strasznie szybko.... co jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 kurde, innym dziala a mi nie? Wyraznie widac pulpit i to w niezlej jakosci.... tylko zapieprza od lewa od prawa strasznie szybko.... co jest?Lata, bo nie ma synchronizacji. Przejściówka ma zasilanie z karty graficznej czy z zewnętrzenego zasilacza? Masz do niej jakiś opis? A teraz odpowiedź na pytanie z innego wątku na ten sam temat: Zgadza się, pulpit widać, ale nie tak jak trzeba. Przeplot polega na tym, że w pierwszym przejściu wiązka elektronów w kineskopie rysuje linie nieparzyste, a w kolejnym parzyste, i tak na zmianę. Ja w żaden sposób nie mogłem zmusić PowerStripa aby generował poprawnie oba półobrazy, w efekcie widoczne były tylko linie nieparzyste. Dyskutowałem również na ten temat na forum elektrody, ale wszyscy mieli taki sam problem jak ja. Ponadto po włączeniu filmu jest on 2x rozciągnięty w pionie i połowy obrazu nie widać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 jak to ma dzialac prawidlowo, skoro tam nie ma zadnej elektroniki, tylko rpsotackie p[rzjescie z karty na tv?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 jak to ma dzialac prawidlowo, skoro tam nie ma zadnej elektroniki, tylko rpsotackie p[rzjescie z karty na tv??Mylisz się, jest tam prosty układ który z impulsów synchronizacji H i V formuje zespolony sygnał synchronizacji. RGB są podłączone bezpośrednio, gdyż poziomy sygnałów z karty graficznej i w TV są ze sobą zgodne. Cały trik polega natomiast na zmuszeniu karty graficznej przy użyciu PowerStripa aby generowała sygnał zgodny z telewizją, czyli odświeżanie pionowe 50Hz z przeplotem, odchylanie poziome 15625Hz. Niestety, największy problem jest z tym PowerStripem, albo może ze sterownikami karty graficznej które są nieprzystosowane do pracy z przeplotem. Udało mi się włączyć prawidłowo przeplot na starej karcie S3Virge, ale to mnie kompletnie nie zadowala bo nie da się na niej płynnie oglądać filmów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magya Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 przeplot u mnie dziala bo mi nawet na monitorze wyswietla. To znaczy z defaultowym taktowaniem po zmianie rozdzielczosci i wlaczeniem interlace'a monitor sie przestawia i wyswietla mi z przeplotem. Po przestawieniu timingow ekran oczywiscie znika a na telewizorze odbiera, tylko ekran lata i nie moge nic z tym zrobic! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 A jak się ten przeplot Ci objawia na monitorze? Jeśli widzisz wtedy co drugą linię na ekranie monitora, to nie jest to prawidłowy przeplot. Wcześniej napisałem Ci, żebyś sprawdził czy przejściówka jest prawidłowo zasilana, na 100% masz problem z synchronizacją spowodowany brakiem zasilania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...