Skocz do zawartości
Wujek Dobra Rada

Epox 8K7A + pamieci PC2700

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, ze Epox posiada dzielnik 1/5, chcialem kupic do niego pamieci PC2700, odblokowac mnoznik w procku i puscic go na magistrali 166. Pytanie tylko, czy to bedzie dzialac?

Wiem, ze przy magistrali 166, PCI bedzie mialo 33, ale co z AGP?

Bedzie mialo 66 czy 83? Nie jestem pewien czy dzielnik AGP tez sie jako zmienia po przekroczeniu FSB 160.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby mieć dzilenik 1/5 trzeba załadować nowy bios ,nie pamiętam dokładnie który to nie bede strzelał. Na fabrycznym na pewno nie ma dzielnika większego niż 1/4 bo sam sprawdzałem :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, ze Epox posiada dzielnik 1/5, chcialem kupic do niego pamieci PC2700, odblokowac mnoznik w procku i puscic go na magistrali 166. Pytanie tylko, czy to bedzie dzialac?  

Wiem, ze przy magistrali 166, PCI bedzie mialo 33, ale co z AGP?  

Bedzie mialo 66 czy 83? Nie jestem pewien czy dzielnik AGP tez sie jako zmienia po przekroczeniu FSB 160.

Co do dzielnika to niebylbym tego taki pewien... rozne byly zdania na ten temat... ale mniejsza o to. AGP jest zawsze PCI pomnozone przez 2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do dzielnika to niebylbym tego taki pewien... rozne byly zdania na ten temat... ale mniejsza o to. AGP jest zawsze PCI pomnozone przez 2 :)

Hmmm, wyczytalem w paru miejscach (polskie i zagraniczne serwisy), ze plyta posiada wlasnie dzielnik 1/5. Za to tez ja czesto chwalili. Teoretycznie, magistrale mozna zmieniac do 250 w skokach co 1mhz, moze jest jeszcze jakis ukryty dzielnik, np. 7 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...