Skocz do zawartości
mikaelus

Test coolerów w Chipie...

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie wysyłam...

Update: wysłałem.

Moje Volcano 11 rulez by chip, 63C, 70dB wydajność wymiata, no i ten CHIP Tip Power. :wink:

Na pewno każdy użytkownik go kupi. :lol:

Może jeszcze nie zdjęli folii z CooperShima :?: np. temperatura V11 - 38C :?: U mnie radiator jest dość ciepły ma napewno 50C w stressie (Prime95).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najczesciej jak miesiecznik CHIP robi testy to sa obiektywne ale z tymi coolerami to przesadzili na wodnych sie nie znam to nie moge sie wypowiedziec, ale o coolerach to moge troche powiedziec i to co umiescili w testach to zart i te temperatury to jakis absurd... zeby temp. po 7 min byla 81 *C na coolerze co ma 57,4 dB !!! (Tracer TRW-237)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie pomiary..........    ..... przeprowadzilismy przy otwartej obudowie w klimatyzowanym pomieszczeniu, gdzie utrzymywano stała temperature 21-22 *C

Przy tej temperaturze to jest nie mozliwe zeby proc tak sie grzał. Albo oni zle zakładali radiatory albo te temperatury sobie wymyslili. Zresztą temperatury w obudowie też nie mogły by być tak wysokie jak oni podali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nieiwem albo oni do tych temperatur dodawali z 15C albo robili testy w piekarniku,żeby temp w obudowie wynosiła 37C to skandal :wink: to ja mam max 31C no 32C w upały, a na procu Palomino ,wentyl za 37zł!! i w max stresie mam 55, a normalnie 49-50C,niewiem kiedys chip robił lepsze testy,a moze mieli jakas płyte GIGABYTE która zawyża temp i sie nawet nie kapneli i na chama testowali,eh....

Pozdro All.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POlecam artykuł o najlepszych proców amd.Znalazłem 3 błędy :D

np. w tabelce.POdali żę antek 1700+ np. na stepingu B0 pobiera 1.65V co jest oczywisćie nie prawdą bo wersja DLT3C pobiera 1.5V a DUT3 1.6V.Barton pobiera 1.65V co jest prawdą.Dalej na pamieciach napisali że ram PC2700 ma częstotliwosć 266 mhz co jest nieprawdą bo ma 333 mhz.Dalej jest tabela : PŁYTY GŁOWNE NAJCZĘSCIEJ WYBIERANE DO OVERCLOCINGUNP.

MSI KT3 JAK WIADMOMO TYLKO +0.1v NA VCORE I NP. GIGABYTE 7VAXP TYLKO +10% NA VCORE.Pewnie znajde cosjeszce :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko fajnie, my tu mamy niezły ubaw, ale ci kretyni narażają laików na duże wydatki. Przeczyta sobie taki mały leszczu w "supergazecie" Chip, że CPC to ekstra zestaw, albo, że najlepsza mobo na rynku to 7VAXP pójdzie i kupi, a potem będzie płacz i zgrzytanie zębów.... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie moge! musze coś napisać:

najlepszejsze jest klimatyzowane pomieszczenie (21-22 st C) i OTWARTA BUDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hyhyhyhyhyh :D :) 8O :lol: :?: :twisted: hyhyhyhyhyhyhyh :D :) 8O :P :lol: :twisted: yhyhyhyhyhyhyhyhyhyhy

nie uważam sie za jakiegoś speca...ale LUDZIEEEEEEE

ja mam zwisy przy ponad 60st C(tam 65 czy ileś)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi