yoshi_tom Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Witam, Mam problem. Dostalem tydzien temu nowa grafika. Starego Palita spalilem niechcacy. Dostalem w zamian Prolinka o taktowaniu 250/500... Z przodu ma okrogly radiator z miedzi i wentylatorek w srodku niego. Z tylu ma specjalana blaszke ktora odbiera cieplo z tylu rdzenia. Zawiesilem nad ta blaszka z tylu wentyl 55x55mm puszczony na 4800obr/min zeby miala jeszcze leprze chlodzenie. Wszedlem do sterownikow i zmienilem taktowanie na 270 z 250. Uwazalem ze tyle spokojnie wytrzyma. Niestety.... :( w 2 tescie 3DMark Zwis :( Sprobowalem drugi ras to samo. Nie wiem zupelnie dlaczego. Chlodzenie wydaje mi sie ma dobre. Czy jest mozliwe ze jest tak niski szczyt O/C ? Bo jakos mi sie w to nie chce wiezyc. A moze poprostu przez sterowniki tak sie wali ? Moze trzeba sprobowac przez np. powerstripa ? Co wy o tym sadzicie ? Bo ja nie mam pojecia co sadzic P.S: Ram dopiero zaczne krecic jak kupie sobie keidys radiatorki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 hmmm... ja słyszałem gdzieś że tam między procem a radiatorem nie ma pasty termoprzewodzącej, albo wogóle źle przylega do proca a niepisałeś nic że zdejmowałeś chłodzenie, wtedy to nawet dodatkowy wentyl nic nie da ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Chlodzenia z grafy nie zdejmowalem. Myslicie ze jak bym zdial i nalozyl np. Paste TITANa bo obecnie tylko taka posiadam bo w Pulawach gdzie mieszkam nigdzie nie mozna kupic ArcticSilver 3 to by cos pomoglo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz. Poza tym, wykluczasz pamieci ? Nie podkrecales ich ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Nie podkrecalem jeszcze pamieci. Tylko Core... zwis przy 270Mhz :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zdejmij cooler i sie dowiesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Z przodu ma okrogly radiator z miedzi i wentylatorek w srodku niego. sprostowanie jesli to standardowy cooler prolinka to nie jest on miedziany tylko alu pomalowane na kolor zlotawy podchodzacy pod miedz ,a co do wywalania testow w 3dmarku zainstaluj od nowa winde , sterki najnowsze lub 41.09 + stery do chipsetu i sprawdz czy masz zwisy jesli tak to sprawdz zasilacz , min 300W do tej karty , odradzam codegena(jesli masz W ponizej to juz znasz przyczyne) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 hmm... napisalem tylko ze grafa mi sie wywala przy podkreceniu core o 20Mhz. A przy normalnym taktowaniu przechodzi wszystkie testy normalnie. P.S: Udalo mi sie wreszcie zalatwic aparat cyfrowy i zrobilem 3 fotki tej grafy. Jak dla mnie coolerek dziwny nigdzie nii widzialem prolinka z takim chlodzeniem. Looknijcie i powiedzcie Czy jest mozliwe ze to przez ten cooler ona sie tak dziadowo kreci czy poprostu trafilem zly model Oto zdjecia: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 yoshi_tom ---> hehehe z tytulu topica wywioskowalem (na szczescie blednie :) ) ze zajechales karte.. co do twojego problemu to tak jak juz pisano... prolink lubi traktowac swoje produkty jak ecs, pierwsze revy i serrie sa ok a pozniej oszczedza sie i leje na jakosc. Sprawdz czy i jak masz nalozona paste, mialem 2 prolinki i zawsze bylo cos z tym nie tak, czasem njest po jednej stronie rdzenia a po drugiej nie ma wcale... mozesz tez miec zamiast pasty taka g... warta tasme 2 stronna... popracuj nad chlodzeniem i moze bedzie lepiej.. jesli ni eto trafiles na slaby egzemplaz i moze ew v-mod bedzie potrzebny. Powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...