Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Temat dodyczy dokładnie mojego kolegi. Zastanawia się nad wyborem coolera, i nie wie na co się zdecydować. Wybór droższy to blok wodny wraz z osprzętem, tańszy to np. cooler ThermalTake Volcano 7+. Jak to ma się do wydajności chłodzenia?

Z góry dzięki za podpowiedzi. :D

Aha, bym zapomniał: to ma pracować na Athlonie XP 1800 podkręconym na ile się da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem tak : niech poda reszte configu. Bo ja np. wolalbym miec dodatkowe DDRy ,wiekszy dysk ,lepsza mobo ,szybsza karta graficzna niz Lepszy cooler. NP. nie ma duzej roznicy w wydajnosci i glosnosci pomiedzy Titanem TTC D5TB(3) a Volcano7+ ustawionym na low. Ja na tym Titanie na AXP 1600+@2100+ Vcore 1,85V mam ok 55C Full load i taka temperatura mi styka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem tak : niech poda reszte configu. Bo ja np. wolalbym miec dodatkowe DDRy ,wiekszy dysk ,lepsza mobo ,szybsza karta graficzna niz Lepszy cooler. NP. nie ma duzej roznicy w wydajnosci i glosnosci pomiedzy Titanem TTC D5TB(3) a Volcano7+ ustawionym na low. Ja na tym Titanie na AXP 1600+@2100+ Vcore 1,85V mam ok 55C Full load i taka temperatura mi styka.

AMEN

:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...