Memphis Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Siema Czytałem posty w archiwum i nic juz nie rozumiem. Mam na allegro do kupienia płytę MSI K7T266 PRO2 v3.0 (zielony laminat). Na aukcji obok facet sprzedaje identyczną płytę i zarzeka się, że Athlony w 0.13u na niej działają. Ten, od którego ja chcę kupić nie ma o tym pojęcia. Znacie odpowiedź ? Aha, i jaka jest różnica, między MSI K7T266 PRO2 v3.0 i MSI K7T266 PRO2 v2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Jeżeli to jest zielony laminat to nie jest to kt266 pro2 tylko pro http://www.msi.com.tw/program/support/cpu_...tail.php?UID=27 kt266 pro2: http://www.msi.com.tw/program/support/cpu_...tail.php?UID=28 ja bym temu nie wierzył, według mnie spoko beda dzialac xp 0.13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Ja mam MSI Kt266 pro ver 1.0 (zielona) i doczytalem gdzies na tym forum ze nie wsadze do niej 0,13u ;( (chyba zebym cos gdzies przelutowal :twisted: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Z tego co sie orientuje to ta v3.0 to jest OEM produkowany dla jakiegoś producenta komputerów typu Gateway, Medion. Kumpel miał taką tylko że K7T czyli na KT133A, o suporcie do tych płyt ze strony MSI można zapomnieć ta kumpla to bios miała całkiem pusty nawet USB nie można było wyłączyć nie mówiąc o ustawieniach pamięci. No chyba że kolesie na Allegro "wsadzili" oryginalne biosy MSI od v2.0 rev3.7 lub ten biosik modowany dla wsadzenia procków 0.13 (dawałem post z linkiem do opisu jak przerobić v2.0 pod 0.13) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Z tego co sie orientuje to ta v3.0 to jest OEM produkowany dla jakiegoś producenta komputerów typu Gateway, Medion. Kumpel miał taką tylko że K7T czyli na KT133A, o suporcie do tych płyt ze strony MSI można zapomnieć ta kumpla to bios miała całkiem pusty nawet USB nie można było wyłączyć nie mówiąc o ustawieniach pamięci. No chyba że kolesie na Allegro "wsadzili" oryginalne biosy MSI od v2.0 rev3.7 lub ten biosik modowany dla wsadzenia procków 0.13 (dawałem post z linkiem do opisu jak przerobić v2.0 pod 0.13) Tan egzemplarz, który ja kupiłem był z komputerów Fujitsu-Siemens (miał logo). Faktycznie prawie zero ustawień czegokolwiek. Niestety nie sprawdzałem z Athlonem 0.13, a teraz już jej nie mam ale wiem, że działa stabilnie. Ten gość ładuje do tych płyt BIOS AMI (normalnie Award) na programatorze: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15448474 Bios jest bardziej rozbudowany, ma zmianę FSB ale nie ma zmiany mnożnika. Jak w aukcji pisze, że obsługuje 0.13 to ja bym mu wierzył... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Tan egzemplarz, który ja kupiłem był z komputerów Fujitsu-Siemens (miał logo). Faktycznie prawie zero ustawień czegokolwiek. Niestety nie sprawdzałem z Athlonem 0.13, a teraz już jej nie mam ale wiem, że działa stabilnie. Ten gość ładuje do tych płyt BIOS AMI (normalnie Award) na programatorze: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15448474 Bios jest bardziej rozbudowany, ma zmianę FSB ale nie ma zmiany mnożnika. Jak w aukcji pisze, że obsługuje 0.13 to ja bym mu wierzył... Oryginalne MSI miały Biosy: AMI w v2.0 Awarda w v1.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Tan egzemplarz, który ja kupiłem był z komputerów Fujitsu-Siemens (miał logo). Faktycznie prawie zero ustawień czegokolwiek. Niestety nie sprawdzałem z Athlonem 0.13, a teraz już jej nie mam ale wiem, że działa stabilnie. Ten gość ładuje do tych płyt BIOS AMI (normalnie Award) na programatorze: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15448474 Bios jest bardziej rozbudowany, ma zmianę FSB ale nie ma zmiany mnożnika. Jak w aukcji pisze, że obsługuje 0.13 to ja bym mu wierzył... Extra, ale tam jest chipset kt266a a ja mam bez tego a ;( Ci ktorzy nabyli mobo 266a maja farta :twisted: Jak ja kupowalem to na rynku nie bylo jeszcze kt266a :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Oryginalne MSI miały Biosy: AMI w v2.0 Awarda w v1.0 A w tej MSI K7T266 PRO2 v3.0 (ma zielony laminat), którą ja kupiłem był Award - strasznie obcięty ale jak ją kupowałem to też sprzedający zapewniał, że sprawdzał ją z Athlonami 0.13. Na stronie MSI nie znalazłem ani słowa o tej wersji płyty (tak jak piszesz zero supportu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...