Mateoosh Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Jak działa połączenie pelta i WC?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Jak działa połączenie pelta i WC?? Dobrze dziala... :) Bardzo wydajne... Oj bardzo. berkut powinien cos wiedziec wiecej na ten temat chyba... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Jak działa połączenie pelta i WC?? Dobrze dziala... :) Bardzo wydajne... Oj bardzo. berkut powinien cos wiedziec wiecej na ten temat chyba... Że dobrze to wiem :) ale mi chodzi o wytłumaczenie na jakiej zasadzie to pracuje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 No normalnie.Pelt odbiera ciepło od procka,a z drugiejk strony jest wb który odbiera ciepło od pelta,potem woda odbiera ciepło od wb i schładza się w chłodniecy.Jak nie o to ci chodziło to napisz o co:? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Dzięki tomasir!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 No normalnie.Pelt odbiera ciepło od procka,a z drugiejk strony jest wb który odbiera ciepło od pelta,potem woda odbiera ciepło od wb i schładza się w chłodniecy.Jak nie o to ci chodziło to napisz o co:? O to mi wlasnie chodzilo. WC poradzi sobie bez problemu z odprowadzaniem ciepla z Peltiera. Zwykl Cooler chyba by musialmiec radiator wysoki na 10cm i 120mm wentyl delta 5000 rpm ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Jak działa połączenie pelta i WC??Napewno lepiej niz polaczenie pelta i AC :lol: Tak na serio to jak juz kolega powiedzial. Peltier to pompa cieplna. odbiera cieplo z procka i przekazuje na WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Jak działa połączenie pelta i WC??Napewno lepiej niz polaczenie pelta i AC :lol: Tak na serio to jak juz kolega powiedzial. Peltier to pompa cieplna. odbiera cieplo z procka i przekazuje na WC. Albo w zime grzeje spore mieszkanie, a jak jest za zimno to kręcisz procka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Albo w zime grzeje spore mieszkanie, a jak jest za zimno to kręcisz procka :)Nawet bez tego moj komp juz mnie grzeje w zimie. Zrobilem sobie maly test. W srodku zimy zakrecilem ogrzewanie i wlaczylem pentle 3d marka przy wlaczonym monitorze. Po ok. 3 godzinach w pokoju wcale nie bylo zimno a wrecz przeciwne bylo cieplej niz w innych pokojach z wlaczonym ogrzewaniem. A wiec jaki z tego moral? Jezeli odlacza ci ogrzewanie to odpalaj kompa i graj a zrobi ci sie napewno cieplej. P.S. Ten moral dziala tylko z procesorami AMD :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Albo w zime grzeje spore mieszkanie, a jak jest za zimno to kręcisz procka :)Nawet bez tego moj komp juz mnie grzeje w zimie. Zrobilem sobie maly test. W srodku zimy zakrecilem ogrzewanie i wlaczylem pentle 3d marka przy wlaczonym monitorze. Po ok. 3 godzinach w pokoju wcale nie bylo zimno a wrecz przeciwne bylo cieplej niz w innych pokojach z wlaczonym ogrzewaniem. A wiec jaki z tego moral? Jezeli odlacza ci ogrzewanie to odpalaj kompa i graj a zrobi ci sie napewno cieplej. P.S. Ten moral dziala tylko z procesorami AMD :lol: ta u mnie to norma 26 stopni jak na dworze 19 stopni. a jak na dworze 30 to umnie także 30 :/ Najgorzej, ze nie można spać w nocy a jak już sie obudzisz to wyglondasz jak bys pracował w jakiejś hucie :) dlatego warto zainstalowac jakies porządne chłodzenie żeby powietrze w obudowie sie mocno nie nagrzewało. np wc lub wentylacja w obudowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Muszę zrobić u siebie pomiary ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Musz zrobić u siebie pomiary ;)heheheh :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Mam pomysł!! Bijemy rekordy w grzaniu mieszkań!!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 panowie, jakby nie patrzec kiedys moje 2x 120W peltiery oddawaly cieplo do wnetrza mojego pokoju =) to bylo kolo 400W na pelteiry (ktos kiedys robil obliczenia ile to tak na serio daje ciepla) + kolo 100W athlon =) jezeli wam sie cieplo robilo w pokoju to wyobrazcie sobie co u mnie sie dzialo =D obecnie moje chlodzenie jest na zewnatrz wiec u mnie raczej chlodno jest =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 panowie, jakby nie patrzec kiedys moje 2x 120W peltiery oddawaly cieplo do wnetrza mojego pokoju =) to bylo kolo 400W na pelteiry (ktos kiedys robil obliczenia ile to tak na serio daje ciepla) + kolo 100W athlon =) jezeli wam sie cieplo robilo w pokoju to wyobrazcie sobie co u mnie sie dzialo =D obecnie moje chlodzenie jest na zewnatrz wiec u mnie raczej chlodno jest =) Berkut zrobilbys jaka stronke z dokladnym opisem jak polaczyc i wykonac to chlodzenie tym freonkiem to bym moze pomyslal albo chociaz suie tego nauczyl :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...