marcellus Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Witam, Zbieram sie do upgrade'u plyty glownej, ktora zapewne bedzie miala kontroler Serial ATA. Moje pytanie dotyczy wlasnie upgrade'u dysku twardego. Obecnie mam WD Caviar 80GB SE (ATA100) i nie wiem co bedzie dla mnie bardziej oplacalne pod wzgledem wydajnosci: 1. Kupienie jakiegos szybkiego dysku na Serial ATA czy 2. Dokupienie drugiego dysku WD Caviar 80GB SE i utworzenie macierzy RAID 0 (ewentualnie dwoch takich dyskow, wtedy wpakowalbym wszystkie trzy w taka macierz) Tak, zdaje sobie sprawe z faktu, ze ryzyko utraty danych jest ogromne ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 ja bym rzekł że Serial ATA jest narazie zbyt drogie... moim zdaniem drugi dysk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 samo serial ata nic nie daje, więc lepszy wyborem będzie raid Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...