Skocz do zawartości
thical

Glosniki 5-1,6-1 potrzebna szybka pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

chcialbym na dniach kupic sobie zestawik 5-1 lub 6-1 zastanawiam sie nad tym :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15651829

myslalem jeszcze o creativach 5300 i logitechu z-640

max kasy moglbym miec gora 500zl

Prosil bym o pomoc z gory thx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny temat z gatunku "rzygac sie chce jak znowu to widze". Czy opcja SZUKAJ jest zarezerwowana dla nielicznych ?. Zalamac sie mozna :evil: Nic tylko wciaz pytania prawie o to samo - a czy dobre, a moze jednak nie, a czy dobrze kupilem, a moze moglem lepiej - jak juz ktos cos kupi to wypada sie cieszyc - chyba ze ktos uwielbia tego typu rozrywki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem czytalem wszystkie te tematy

ale nikt jednoznacznie nie wskazal na najlepszy zakup za rozsadna cene.

A dodtakowo teraz na allegro pojawil sie ten 6-1 za 425zl

Dlatego pytam o zdanie innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Allegro widziałem Creative DTT2500 za mniej niż 500zł moja dobra rada BIERZ JE! Ja mam DTT3500 i DTT2500 w drugim kompie mówię Ci one wymiatają! Masz tryby Music Movie 4.1 2.1 Dekoder Dolby Digital regulacje głośności na Subwoofer Głośniki (wszystkie) Głośniki (tylne) Głośnik (centralny).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bede powtarzal chyba juz do usranej smierci ... nie lepiej samemu sobie dokompletowac jakies wzmacniaczi i kolumienki ? i frajda wieksza i jaksc dzwieku ... panie Method Man skrec sobie sam suba i glosniki to dopiero posluchasz sobie WTC ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bede powtarzal chyba juz do usranej smierci ... nie lepiej samemu sobie dokompletowac jakies wzmacniaczi i kolumienki ? i frajda wieksza i jaksc dzwieku ... panie Method Man skrec sobie sam suba i glosniki to dopiero posluchasz sobie WTC ;)

ale cos mi sie srednio wydaje ze za 400-500 skrece cos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem tak, ostatnio składałem znajomemu zestawik chciał mieć 5.1 to kupiliśmy Creative Inspire 5100 + SB Live 5.1 całość za 390zł

Jak za tą cenę to nadaje się to do fimów, bo do słuchania muzyki już nie - te śmieszne małe 9 Watowe głośniczki szybko wymiękają i zaczynają pierdzieć :lol: no jeszcze ratuje to subwoofer ale w sumie i tak jest cieńki

Jeżeli ktoś ma w domu jakiś zestaw audio, wieżę itd to kupno głośników komputerowych to jest poprostu nie potrzebny wydatek i pomyłka.

Ja u siebie mam Liva 5.1 podłączonego do Technicsa SC-EH750 (dolby pro logic) model chyba z 2000r nie pamiętam (co roku wychodzi nowy wyższy model)

Moc

przednie kolumny dwie po 160 W

środkowa kolumna 70 W

tylne kolumny dwie po 60 W

i niezalezne czy podłączone są przez stereo (wtedy za dzwięk odpowiada procesor PRO LOGIC w wieży) czy przez 5.1 bo zestaw ma takie wejścia - dziwęk poprostu wymiata i żadne głosniki Creativa nie mają szans

mimo że nie mam wydzielonego subwoofera (można podłączyć) to kolumny przednie posiadają głośnik subniskotonowy 17cm i niskotonowy 12cm i to miażdzy te subwoofery w zestawach komputerowych.

za głośnikami komputerowymi przemawia cena w stosunku do dobrego zestawu HiFi, ale jak ktoś pomyśli kupi pożądne kolumny, jakiś wzamczniacz a nie takie zabawki Creativa.

oczywiście można kupić coś porządniejszego np. Logitech Z-680 ale to kosztuje 2300 a za te pieniążki i tak lepiej kupić jakiś zestawik audio i tak da lepsze efekty - do tego będziemy mieć coś więcej niż tylko głośniki

wiec jeżeli ktoś ma w domu jakiś sensowny zestaw audio to niech odpuści sobie głośniczki komputerowe. Przecież jakiś stary wzamczniacz radmora można kupić za grosze do tego jakieś altusy i wymiata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem tak, ostatnio składałem znajomemu zestawik chciał mieć  5.1 to kupiliśmy Creative Inspire 5100 + SB Live 5.1 całość za 390zł

Jak za tą cenę to nadaje się to do fimów, bo do słuchania muzyki już nie - te śmieszne małe 9 Watowe głośniczki szybko wymiękają i zaczynają pierdzieć :lol:  no jeszcze ratuje to subwoofer ale w sumie i tak jest cieńki

Jeżeli ktoś ma w domu jakiś zestaw audio, wieżę itd to kupno głośników komputerowych to jest poprostu nie potrzebny wydatek i pomyłka.

Ja u siebie mam Liva 5.1 podłączonego do Technicsa SC-EH750 (dolby pro logic) model chyba z 2000r nie pamiętam (co roku wychodzi nowy wyższy model)

Moc

przednie kolumny dwie po 160 W  

środkowa kolumna 70 W

tylne kolumny dwie po 60 W

i niezalezne czy podłączone są przez stereo (wtedy za dzwięk odpowiada procesor PRO LOGIC w wieży) czy przez 5.1 bo zestaw ma takie wejścia  - dziwęk poprostu wymiata i żadne głosniki Creativa nie mają szans

mimo że nie mam wydzielonego subwoofera (można podłączyć) to kolumny przednie posiadają głośnik subniskotonowy 17cm i niskotonowy 12cm i to miażdzy te subwoofery w zestawach komputerowych.

za głośnikami komputerowymi przemawia cena w stosunku do dobrego zestawu HiFi, ale jak ktoś pomyśli kupi pożądne kolumny, jakiś wzamczniacz a nie takie zabawki Creativa.

oczywiście można kupić coś porządniejszego np. Logitech Z-680 ale to kosztuje 2300 a za te pieniążki i tak lepiej kupić jakiś zestawik audio i tak da lepsze efekty - do tego będziemy mieć coś więcej niż tylko głośniki

wiec jeżeli ktoś ma w domu jakiś sensowny zestaw audio to niech odpuści sobie głośniczki komputerowe. Przecież jakiś stary wzamczniacz radmora można kupić za grosze do tego jakieś altusy i wymiata

egzakli a jak ktos chce to jeszcze sobie sam glosniki zlozy albo poszuka i kupi za grosze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

INTERLOPER

w zasadzie tez je widzialem ale niewiele o nich slyszalem dlatego niewzialem ich pod uwage a warto mowisz ?[/b]

Naprawdę WARTO! Szczególnie opłaca się to przy słuchaniu muzyki na 4.1 brzmi o wieeeeeeeeele lepiej niż na 5.1 a tutaj możesz sobie szybko i bezproblemowo przełączać pomiędzy 5.1 4.1 2.1 za tą cenę nie dostaniesz nic lepszego! Ja dałem za nie kiedyś 1500zł!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli juz sluchac muzyki to imho tylko i wylacznie w trybie stereo (chyba ze ktos lubi kotlowanie wokol glowy). Wiadomo ze komputerowe <span style="color:red;">[ciach!]</span>lki chocby nie wiem jak je zachwalali nie maja szans w porownianiu z duzym kalibrem jakim jest jakikolwiek nawet zestaw Hi-Fi.

Tyle tylko po co tu dyskutowac o wyzszosci tego nad tym. Skoro padlo juz pytanie przez Thicala o te glosniki to wyraznie zaznaczyl ze max kasy to 500zl. Zatem po co mu truc o zewnetrznych wzmacniaczach , kolumnach itp. Za taka kase to moglby sobie kupic np jedna podstawke pod monitor (taki audio of course) przyzwoitej firmy :).

Suma sumarrum - kup sobie cos co polecaja posiadacze podobnych zestawow komp. Bedziesz mial wszystko w zestawie, niewiele miejsca to to zabiera, gra nawet przyzwoicie a jak sie znudzi to sobie wymienisz bo nie kosztuje majatku. Wszak nie oczekuj cudow - ale z tego sobie zdajesz sprawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6700 mam w pokoju 8m2 wymiatają, są naprawdę głośne a muzyka przy średniej głośności naprawdę dobrze brzmi (choć lepszy efekt daje 6.1 niz stereo), tanie to jak barszcz za taką cene dosłownie zwaliło mie z nóg, napewno lepszy sprzęt od 5100, 5300, słabszy już od integr Creative (z dekoderami, ale za taką cenę to się kupuje np zestawy Koda, które dźwiękiem kastrują Creative).

6700 do komputera, filmów, gier super w pokoju do 12m2, warto bo na allegro zw komplecie z SB 5.1 dostaniesz poniżej 500 zł

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...