Skocz do zawartości
bagi_glogow

problem ze zmiana mnoznika na msi k7n2 delta - dlaczego ?

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z podkreceniem mojego proca Athlon xp 2200+ thoroughbred na plycie MSI K7N2 Delta-ILSR

Po ustawieniu np. 11*166 napiecie 1,775v komp juz nie wstaje ustawialem tez inne napiecia

mnozniki i fsb i zawsze to samo (oczywiscie mniejsze) - swieca sie siody od dysku i power, wentyle chodza a komp

nie idzie dalej nawet monitor nie startuje objawy takie jak przy tzw.save&death bios wiem bo

mialem to dwa razy na asusie A7N8X Deluxe (oba padly a za trzecim razem wzialem tego MSI bo ten MSI ma tzw.

safe mode ktory przestawia fsb na 100 i to ratuje plyte)

Tyle ze na tym asusie chodzil procek 11,5*166 bez problemu szkoda ze padaly no ale pech

no a na tym msi nic nie moge podkrecic dlaczego co jest nie tak.

dodam ze pamieci mam nie najlepsze ale w normie 2*256MB nanya pc-333 i zasilacz ChiefTec 420W

Dzieki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwne, mam ta plyte i chodzi bez problemu 170x11,5 (wiecej nie sprawdzalem) bo i tak nic mi to nie da(patrz moja grafika). Dodam ze procka mam 1800+ i chodzi na 1,5 V bez zmiany npiecia... wiec albo masz dupna wersje proca a to ze ze na Asusie chodzilo o niczym nie swiadczy bo MSI ma standartowo troszke wieksze zegary od innych plyt i byc moze to juz zadecydowalo o tym ze proc nie chce ruszac. Sproboj zjechac z FSB n powidzmy 160 i sprawdzczy ruszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...