mikolajek Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Witam, Nabylem ostatnio tuner TV Leadtek WinFast TV2000 XP Expert. Po podlaczeniu do mojego kompa - Athlon 1,4GHz, ESC K7VZA, Maxtor DiamondMAX9120GB, ASUS V9520 FX5200 - niestety nie ma dzwieku na karcie SoundBlaster Live! 5.1... Dodam ze oczywiscie tuner jest podlaczony pod wejscie AUX karty; probowalem tez podlaczac go pod wejscia do CD Audio, odwracac kabelek itd - nic nie pomoglo.... System operacyjny to WindaXP Pro + SP1 - mialem problem z instalacja oprogramowania dla tunera - tzn. sterowniki i aplikacje trzeba bylo instalowac recznie, a nie przez instalke dostarczona przez Leadteka - moze ma to jakis zwiazek? Bede wdzieczny za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Ja mam karte Prolink PlayTV Pro, ale miałem coś takiego, że jak Service Pack był zainstalowany to się dźwięk wyłączał jak działał tuner (chwile było słychać i za chwile sie wyłączał), ale przycisk mute na ekranie był wycisnięty trzeba było wyłączyć i włączyć dźwięk przyciskiem mute albo na pilocie. To było spowodowane Service Packiem i chyba też pewnego razu update'ami. Teraz nie mam zainstalowanego SP i nie ma tego problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuja27 Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Witaj ! I ja nabylem ostatnio tuner TV Leadtek WinFast TV2000 XP Expert. Czy przypadkiem nie powinien byc podlaczony pod "Line In" w dzwiekowce ? I nie zapomnij o prawidlowym skonfigurowaniu dzwieku w WinFast PVR (audio-out control line = line-in, audio recording line=analog mix). A przy okazji czy chodzi Ci bezproblemowo FM ? Bo u mnie np. pod winda XP po kliknieciu na WinFast FM pojawia sie szum a w chwile pozniej komunikat ze program wykonal nieprawidlowa operacje i zostanie zamkniety i tyle z FMa pod XP. Pod Win98 wszystko dziala bezproblemowo. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Witam, tez mam taki tunerek. całkiem fajnie działa, ale nagrywa bez dźwięku. nie wiem dlaczego. spróbuję pokombinować w ustawieniach i zobaczymy... radio działa spoko, ale miewa zakłócenia... nie wiem dlaczego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajkos Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 hehe też mam taki tuner i u mnie wszystko w porządku: sterowniki instalują sie normalnie (tzn winda (WinXP) wykrywa urzadzenie a ja zapodaje płytkę ze sterami) potwierdzam, że tuner powinien byc wetknięty do LINE In, ale nie wiem jak to sie nazywa w SB LIVE, moze własnie AUX FM działa normalnie nagrywa tez normalnie, z dzwiekiem (oczywiscie kompresowane do mp3) przy okazji: jakiego programu używacie do ogladania /zgrywania? ja DScaler (ma telegazetę) i w ogole jest fajny, standardowej aplikacji tylko do nagrywania (do XVID) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
err0r Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 To zalezy gdzie nabyles, bo wiem ze czesc tunerow Winfasta dziala tylko w systemie pal bg a w Polsce jest pal bg/dk.Wiec po podlaczeniu do kompa bedziesz mial obraz ale nie bedzie wogole dziwieku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 miałem z tym problem tez na ecs k7vz ver.3 i sb live 5.1 na poczatek wgraj nowego biosa,potem zworka wylacz na plycie wbudowana dzwiekowke,potem wylacz w biosie karte dzwiekowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuja27 Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 To zalezy gdzie nabyles, bo wiem ze czesc tunerow Winfasta dziala tylko w systemie pal bg a w Polsce jest pal bg/dk.Wiec po podlaczeniu do kompa bedziesz mial obraz ale nie bedzie wogole dziwieku. Leadtek Winfast 2000 XP Expert jeździ już praktycznie po większości (jak nie po wszystkich: NTSC, PAL I/DK, PAL BG/DK, PAL M/N, SECAM LL, SECAM BG ...) A tak w ogóle to awaria FM ustąpiła mi po ... przeinstalowaniu windy i zainstalowaniu od nowa :) Kolejny raz - niech zyje microsyf ... a w kinach "Kill Bill" ... hmmm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuja27 Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 hehe też mam taki tuner i u mnie wszystko w porządku: sterowniki instalują sie normalnie (tzn winda (WinXP) wykrywa urzadzenie a ja zapodaje płytkę ze sterami) potwierdzam, że tuner powinien byc wetknięty do LINE In, ale nie wiem jak to sie nazywa w SB LIVE, moze własnie AUX FM działa normalnie nagrywa tez normalnie, z dzwiekiem (oczywiscie kompresowane do mp3) przy okazji: jakiego programu używacie do ogladania /zgrywania? ja DScaler (ma telegazetę) i w ogole jest fajny, standardowej aplikacji tylko do nagrywania (do XVID) Ja osobiście standardowej do nagrywania i WinfastDVD do odtwarzania. Calkiem, calkiem ten player ... WinfastPVR jest niczego sobie - zainstalowane kodeki automatycznie laduja sie do menu nagrywania i mozna ustawic sobie zgrywanie filmikow z TV od razu do divxa (wersja oszczednosci miejsca na HDD :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekk Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 ciekawe na jakim kompie przechwycisz materiał z tunera w czasie rzeczywistym do divixa, bez pogubienia klatek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 ciekawe na jakim kompie przechwycisz materiał z tunera w czasie rzeczywistym do divixa, bez pogubienia klatek :) Mi sie wyrabial z tym juz P3 450 wiec nie widze w czym masz wogole problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuja27 Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Prawde powiedziawszy najwiekszy problem lezy chyba w rozdzielczosci zgrywanego obrazu. Im wieksza tym wiecej zgubionych klatek. Ja zgrywalem sobie na 352x288 i bylo spoko ... ale co to za rozdzielczosc dla filmu ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...