Shadow1 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Ostatnio wmontowałem znajomemu watercoolera i wyciszyłem wentylator w zasilaczu, dzięki temu jest posiadaczem bezgłośnego komputera. Postanowiłem, że nie będę gorszy i też sobie coś podobnego zrobię ... ... problem w tym, że mój komp to nie Duron 800. Mam zamiar podłączyć w jednym obiegu Athlona 2.3GHz + Grafike + Zasilacz a następnie zamiast stosować chłodnicy kupić mini zamrażarkę i w niej trzymać zbiornik z cieczą. Chciałem się dowiedzieć czy jest sens robić coś takiego ... ... chcę mieć bezgłośny komputer i wydać jak najmniej kasy (i oczywiście ma być zimno). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Jakim cudem chcesz wydac malo kasy kupujac do chlodzenia zamrazarke ?! Bo czegos tu nie rozumiem... Nie mozesz robic "normalnego" WC z chlodnica ? przeciez 2-4 wentyle puszczone na 5V sa bezglosne, a widziales kiedys bezglosna zamrazarke ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Prostsza i tansza bedzie nagrzewnica + DOBRE wentyle na 5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 :arrow: zdecydowanie popieram wypowiedzi kolegow. po co Ci chlodziarka? takie urzadzenie kosztuje troszke, nie pracuje ciszej niz dobrta chlodnica + fany na 5V i do tego bedzie powodowac za duze roznice temp. (woda & otoczenie) co bedzie prowadzilo do skraplania sie wody. kup dobra chlodnice, wiatraki i po sprawie. tanio i dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Po pierwsze : zmien tytul topica (inaczej leci) Po drugie, to raczej nie bedzie dzialac ekonomicznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 o ile sie nie myle ktos juz o tym mowil takie lodowki samochodowe (o ile o taka chodzi) dzialaja chyba na TECach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Tak na Tecach mi sie spaliła tydzień temu taka 48W jesze jej nei rozbierałem ale podejrzewam stopione kabelki bo przepalił sie bezpiecznik i wtyczka się topiła juz wcześniej... jak znam zycie w środku będą małe druciki... nie ma to jak made in china... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...