Skocz do zawartości
Shadow1

Czy to da się zrobić ? Czy to będzie działało ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio wmontowałem znajomemu watercoolera i wyciszyłem wentylator w zasilaczu, dzięki temu jest posiadaczem bezgłośnego komputera.

Postanowiłem, że nie będę gorszy i też sobie coś podobnego zrobię ...

... problem w tym, że mój komp to nie Duron 800.

Mam zamiar podłączyć w jednym obiegu Athlona 2.3GHz + Grafike + Zasilacz a następnie zamiast stosować chłodnicy kupić mini zamrażarkę i w niej trzymać zbiornik z cieczą.

Chciałem się dowiedzieć czy jest sens robić coś takiego ...

... chcę mieć bezgłośny komputer i wydać jak najmniej kasy (i oczywiście ma być zimno).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: zdecydowanie popieram wypowiedzi kolegow. po co Ci chlodziarka? takie urzadzenie kosztuje troszke, nie pracuje ciszej niz dobrta chlodnica + fany na 5V i do tego bedzie powodowac za duze roznice temp. (woda & otoczenie) co bedzie prowadzilo do skraplania sie wody. kup dobra chlodnice, wiatraki i po sprawie. tanio i dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na Tecach mi sie spaliła tydzień temu taka 48W jesze jej nei rozbierałem ale podejrzewam stopione kabelki bo przepalił sie bezpiecznik i wtyczka się topiła juz wcześniej... jak znam zycie w środku będą małe druciki... nie ma to jak made in china...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi