Wyczek Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Gdy udostępniam pliki na sieci LAN, nie ważne jakim programem czy poprostu przez windowsa jako pliki udostępnione w 90% przypadków zapycha mi się pamięć ram. Przykładowo kolega ściąga film 700MB to cała zawartość pliku ładuje mi się do ramu. Zanim ściągnie połowe przymula mi się wszystko w bardzo niemiły sposób. Czasami jednak, pozornie bez widocznej przyczyny tak się nie dzieje. Mam memstatxp i widzię doskonale, że wtedy nie ubywa mi ani jednego mb wolnej pamięci ram. Jak zrobić aby stale było tak jak w drugim przypadku. Męczę się z tym od ponad roku. Kiedyś już poruszałem ten temat na tym forum ale nikt nie wiedział. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 kiedyś już o tym było, i gościu miał coś z sieciówką, ale pewnien nie jestem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Sieciówka jest sprawna. Sprawdzałem też na innej. Znalazłem również tutaj na forum radę aby wyłączyć buforowanie dla udostęnianych plików. Też nie pomaga. Ktoś ma sensowny pomysł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Hi. Mam taki sam problem, jeśli jakiś mastah wiec co zrobić to bylibyśmy wdzieczni 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 ja tez sie przylacze..... to samo sie dzieje przy kopiowaniu z dysku na dysk, tylko nieco szybciej zwalnia pamiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Może problem leży w podglądzie plików na pionowym pasku po lewej stronie. Gdy chcę skasować jakiś film (plik około 700MB) na sieci na innym komputerze - LAN, kabel skrosowany lub poprzez switcha. To nie mogę tego zrobić (komunikat o używanu pliku) dopóki plik nie zostanie otwarty w tym podglądzie. Po prostu totalna blokada, system bardzo zwalnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 sprawdzcie jaki proces zamula pamiec. Mi zamulal wlasnie w takiej sytuacji firewall zone alarm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 sprawdzilem, zaden proces.... po prostu ilosc wolnej pamieci spada i juz, przy koncu skacze , okolo kilku mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadol Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Tez mialem podobny problem, ale zainstalowalem sobie CleverCache, tu macie linka: http://www.oo-software.com/cgi-bin/downloa...d/download-e.pl Od tej pory windows pracuje znacznie lepiej. Co prawda jest to wersja 30-dniowa, ale wiadomo...... trzeba tylko wpisac odpowiedni kod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Tez mialem podobny problem, ale zainstalowalem sobie CleverCache, tu macie linka: http://www.oo-software.com/cgi-bin/downloa...d/download-e.pl Od tej pory windows pracuje znacznie lepiej. Co prawda jest to wersja 30-dniowa, ale wiadomo...... trzeba tylko wpisac odpowiedni kod. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 :lol: przecież to oczywiste ze trzeba wpisać kod by zarejstrować program :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 no, a tym kodem może np. user :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadol Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 oj przepraszam nie dokonczylem... ale wiadomo...... trzeba tylko wpisac odpowiedni kod po zakupie tego programu (na stronie PRODUCENTA, koszt tylko 44.90 $) reed spoko, postaram sie wiecej nie walic podtekstow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 sprawdzilem, zaden proces.... po prostu ilosc wolnej pamieci spada i juz, przy koncu skacze , okolo kilku mb no ale jakis proces musi Ci zawalac ta pamiec. Jeszcze tak nie bylo, zeby znikala i nie bylo napisane, ktora aplikacja z niej korzysta. Press :> ctrl+alt+del , zakładka procesy i masz tam rubrykę użycie pamięci. Zobacz, co Ci zżera twój ram. Powtarzam ja miałem takie zajawki, że mój firewall zajmował 450MB :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...