Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak mi radzili to nie chcialo mi sie wierzyc, ale to faktycznie dziala. Wez szczotke do zebow (jakas lepiej miekka) i do tego mydlo najzwyklejsze na swiecie. Siup troche wody i proc jak nowy. Suszarka podmuchaj troche szczegolnie jak zmywasz mostki zeby woda nie byla w tych malych szczelinach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mi radzili to nie chcialo mi sie wierzyc, ale to faktycznie dziala. Wez szczotke do zebow (jakas lepiej miekka) i do tego mydlo najzwyklejsze na swiecie. Siup troche wody i proc jak nowy. Suszarka podmuchaj troche szczegolnie jak zmywasz mostki zeby woda nie byla w tych malych szczelinach.

Wezmy jeszcze go rozwiesmy na sznurku do prania na dwoch klipsach... :P :) :) :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.dzikie.prv.pl/ na tej stronie w dziale artykuły jest artykuł "Higiena procesora"

poczytaj.

A swoją drogą pasta zwłaszcza ta na srebrze cholernie ciężko schodzi zwłaszcza jak palce sie ubrudzą :>

Ta pasta schodzi wlasnie bardzo latwo, tylko 90% userow meczy tego biednego procka szczoteczka w wodzie i mydlinach !

A wystarczy zmoczyc kawaleczek szmatki benzyna ekstrakcyjna i pasta schodzi bez wysilku i sladu, wystarczy przetrzec !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.dzikie.prv.pl/ na tej stronie w dziale artykuły jest artykuł "Higiena procesora"

poczytaj.

A swoją drogą pasta zwłaszcza ta na srebrze cholernie ciężko schodzi zwłaszcza jak palce sie ubrudzą :>

Ta pasta schodzi wlasnie bardzo latwo, tylko 90% userow meczy tego biednego procka szczoteczka w wodzie i mydlinach !

A wystarczy zmoczyc kawaleczek szmatki benzyna ekstrakcyjna i pasta schodzi bez wysilku i sladu, wystarczy przetrzec !

Tz tak ja nigdy procka nie czyściłem procka ale sie ubrudziłem tą pastą i akurat nie miałem rozpuszczalnika. I czyściłem ręce baaarzo długo mydłem i pumeksem...

Ale tą benzyną bym sie bał wycierac procka.

Jak już to spirytusem. Ale na pewno bym nie wykąpał procka w wodzie, bo chyba dobrze to mu nie zrobi straci stabilność, gdzieś sie naleje gdzie nie trzeba i lipa. No chyba że nie miałbym co robic :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reed~xp - masz racje, ale powiem wiecej

czyscilem proca juz benzyna, spirytusem, alkoholem izopropylowym, mydlem, octem, zanurzalem na pare godzin w wodzie i po zadnym z tych zabiegow nic sie nie stalo wiec uwazam ze nie ma co sie bac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tak zrobilem ... i po rdzeniu :) trzeba delikatnie go czyscic szczoteczka.ja chyba za mocno przyciskalem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczoteczka mydliny i naprzód :D  Jednak troche delikatności nie zaszkodzi!! . Co do benzyny czy rozpuszczalnika to ja bym nie ryzykowal :?

Nie musisz sam ryzykowac, ktos to juz zrobil za ciebie.

Kilkakrotnie mylem juz proca benzyna, i chodzi wspaniale do dzis.

Tylko podkreslam, ma to byc Benzyna Ekstrakcyjna

I nie gadajcie glupot ze strach ze go szlag trafi itp.

Jezeli moj o wytrzymuje to chyba jest OK, nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kiedyś wykąpałem mojego morgana (w samej wodzie). Potem suszenie i nie ma bata żeby nie fukał.

:D

Powaznie woda mu nie zaszkodzila ???

Woda mu nie zaszkodziła. Tylko musiałem go dobrze wysuszyć (suszarka + ze 2 godziny na słoneczku).

Bieżąca woda + pałeczka do uszu i po srebrnej paście ani śladu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...