Skocz do zawartości
reed

Lepienie "laserownego" Antka XP ???

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam małe pytanie. Po co tak kombinować?? Przed chwilą wymyśliłem ,że gdyby tą dziurke po laserze zalać klejem przewodzącym tak żeby się stykał z mostkami to właśnie w ten sposób można byłoby odblokowąć ten mnożnik. Jeżleli się myle to mnie poprawcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam małe pytanie. Po co tak kombinować?? Przed chwilą wymyśliłem ,że gdyby tą dziurke po laserze zalać klejem przewodzącym tak żeby się stykał z mostkami to właśnie w ten sposób można byłoby odblokowąć ten mnożnik. Jeżleli się myle to mnie poprawcie.

Bardzo sie mylisz. Nie mozesz zewrzec wszystkich mostkow na raz i nie mozesz zewrzec ich do wewnetrznej warstwy procesora. Jakby tak mozna bylo robic jak piszesz to napewno by juz ktos na to wczesniej wpadl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie o to mi chodzi! Chodzi mi o łączenie każdego mostka z osobna poprzez wypełnie go klejem przeowdzącym prąd.

wlasnie o to chodzi ze tak nie mozna !

plytka proca jest wykonana wielowarstwowo

nie mozesz zalac klejem tej dziurki bo zrobisz zwarcie, mimo ze poszczegolne mostki nie beda od gory sie dotykac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie o to mi chodzi! Chodzi mi o łączenie każdego mostka z osobna poprzez wypełnie go klejem przeowdzącym prąd.

No to przeciez pisze ze w ten sposob jak zalejesz ta dziurke miedzy mostkami klejem przewodzacym to zewrzesz mostek z podlozem procesora. I nie bedzie dzialac. Podloze procka jest wlasnie w tej dziurce po laserze. Dlatego trzeba ja wypelnic czyms co nie przewodzi pradu np pasta silikonowa. Poczytaj gdziekolwiek o tym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na swoim TB poprostu te mostki zlutowalem i juz. Pomysl z tym klejem jest niezly tylko jak ktos wczesniej napisal lepiej miec dlugi drucik (latwiej sie go trzyma w palcach wtedy) i jak juz sie sklei to jakims ostrym skalpelem odciac nadmiar. Nie znam tego kleju ale prawdopodobnie dziala na niego jakis rozpuszczalnik wiec jak zrobi sie to z glowa to moze byc tak ze i gwarancja bedzie zachowana.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie czytalem do konca ale przeciez konduktywnosc srebra jest wieksza niz miedzi. Miedz ma za duzy opor. Pozaztym kiedys pisalem o mikro paskach :D z tasmy klejacej. Odblokowalem tak juz 3 AGOIE kazdy po max 10 min. Polecam przed robota kieliszek woodki :) Lapy sie mniej trzeska a ze mnie elektronik jak pfff.... Nawet miernika nie mam :D

Ktos kiedys pisal o metodzie zamiast kleju uzyc paste termoprzewodzaca.

Otoz nie wiem czy wiecie ale "Kropelke" da sie ladnie wyskrobac. Sama ladnie odpryskuje jak sie nacisnie. Nie wiem jak to jest z "SuperGlutem" ale z kropelka to dziala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kropelka i SuperGlut , to to samo.

Silikon inside mostkow jest o tyle lepzy ze podczas zmywania go nie podrapiesz na 100% proca, a przy sposobach "Kropelkowo - Glutowych" raczej ci sie to uda (podrapac) i beda slady ingerencji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...