kikus Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Mam do was glupia ale dla mnie wazna prosbe. Mam nowy (ma 4 min) serwer ftp (tzn. mi sie tak zdaje) i mam prosbe. chce sprawdzic jaki jest tam transfer. Bo jak ja wlaze ze swojego kompa na ten serwer to mam 20mb/s 8O . adres serwa to ftp://212.76.58.244 i jest tam plik (mod do half - life). Jakbyscie mogli to sprawdzie z jaka szybkoscia bedzie sie wam to sciagac. z gory THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 transf. mam od 5-15kb/s .. przy moim zapchanym laczu to norma:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@di Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 120kbs do 312kbs :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 ale @di jaki transfer masz normalnie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Strasznie cierzko sie wchodzi na tego ftp , transfer mialem 60kb/s dap-em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 OK ale podajac transfer podajcie tez swoj standardowy jaki macie normalnie ! jak mam sie domyslec? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 12,5 norma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 OK ale podajac transfer podajcie tez swoj standardowy jaki macie normalnie ! jak mam sie domyslec? :?W standadzie jak sciagam z dobrych ftp powyzej 100 tak do 150kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 to i tak good jak na domowy serwer :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 kikus mam pytanko. Czy wiesz jak zrobic serwer na lanie?? bo gdy ja robie to sobie moge wejsc ale inni juz nie . ps bardzo duzo legalnych programow masz na serwerze ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 co do ps. to tylko narazie nic niema bo szukam kilku rzeczy. serwer jest w fazie testowej i i tak chyba niewypali bo niemoge zostawiac kompa na noc.... heh.... www.chip.pl w dziale download znajdz se "serwery WWW" i tam jest prog do stawiania (serwa :wink: ). Co do Lana to jest trudne bo jest chyba 1 IP... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Po co sciągac program do stawiania serwera. Jakby w systemie go nie było ?? Tym bardziej ze postawienie serwera na IIS zajmuje jakies 2 minuty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Po co sciągac program do stawiania serwera. Jakby w systemie go nie było ?? Tym bardziej ze postawienie serwera na IIS zajmuje jakies 2 minuty.tzn czy mozesz kakretniej??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Po co sciągac program do stawiania serwera. Jakby w systemie go nie było ?? Tym bardziej ze postawienie serwera na IIS zajmuje jakies 2 minuty.tzn czy mozesz kakretniej???W Windows 2000/XP/2003 jest serwer WWW/FTP >>> IIS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 na FTP w windowsie polecam programik serv-u[/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Po co sciągac program do stawiania serwera. Jakby w systemie go nie było ?? Tym bardziej ze postawienie serwera na IIS zajmuje jakies 2 minuty.tzn czy mozesz kakretniej???W Windows 2000/XP/2003 jest serwer WWW/FTP >>> IIS.Czy mozesz mi to wytlumaczyc jak chlopu na miedzy?? bo nie kiumam jak taki serwer zrtobic?? gdzie dodac pliki itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Najpierw go instalujesz. W tym celu Panel sterowania>>Dodaj/usuń programy>>dodaj usuń składniki windows>>Internetowe Usługi informacyjne(instalujesz całosc lub tylko wybrany element np www lub ftp). Na partycji z systemem w folderze inetpub są foldery ftp(ftproot) i www (wwwroot) do których trzeba wrzucić pliki. Konfiguracja serwera >> Panel sterowania>>Narzędzia administracyjne>>Internetowe usługi instalacyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@di Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 ale @di jaki transfer masz normalnie ??Mój dostawca mówił tak: Twój transfer jest 512kbs a jak ci będzie ściągac to ja niewiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Najpierw go instalujesz. W tym celu Panel sterowania>>Dodaj/usuń programy>>dodaj usuń składniki windows>>Internetowe Usługi informacyjne(instalujesz całosc lub tylko wybrany element np www lub ftp). Na partycji z systemem w folderze inetpub są foldery ftp(ftproot) i www (wwwroot) do których trzeba wrzucić pliki. Konfiguracja serwera >> Panel sterowania>>Narzędzia administracyjne>>Internetowe usługi instalacyjne. Dopa nie moge tego skonfigurowac za tepy chyba jestem wole jakis program do ftp tylo jaki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 jesli pod winde to bulletproof http://www.bpftpserver.com/ tego z windy nie polecam, ponoc dziurawy, slabo konfigurowywalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 jesli pod winde to bulletproof http://www.bpftpserver.com/ tego z windy nie polecam, ponoc dziurawy, slabo konfigurowywalny Na czystym systemie moze i jest dziurawy ale na wszystko są łaty. Bardziej konfigurowalny i bez dziur(narazie) jest ten z Win2k3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 sa jakies laty do tego serwa na XP ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 sa jakies laty do tego serwa na XP ??Są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 ej , instalnalem ale mam tylko wwwroot , AdminScripts , iissamples i mailroot ale niemam ftp root... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Moze nie zainstalowałes FTP. Panel sterowania>>Dodaj usuń składniki windows>> klikinij 2-krotnie na Internetowe usługi informacyjne (IIS) aby wejsc dalej i zobacz czy zainstalowałes , ewentualnie zainstaluj >> Usługa FTP(File Transwer Protocol) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 sgj mozesz looknac na ftp://212.76.58.244 i sprawdzic jaki jest transfer na windowsowym serwie? z gory THX !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 12kB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 a jaki standart masz?[/i] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Maksymalnie sciągał przez chwile 9 kB/s. Potem zaczła spadac i skacze na poziomioe kilku kB/s. Mozliwosci mojego łacza to kilkaset kB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Srednio 50kB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...