Skocz do zawartości
kikus

Prośba!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do was glupia ale dla mnie wazna prosbe. Mam nowy (ma 4 min) serwer ftp (tzn. mi sie tak zdaje) i mam prosbe. chce sprawdzic jaki jest tam transfer. Bo jak ja wlaze ze swojego kompa na ten serwer to mam 20mb/s 8O . adres serwa to ftp://212.76.58.244 i jest tam plik (mod do half - life). Jakbyscie mogli to sprawdzie z jaka szybkoscia bedzie sie wam to sciagac. z gory THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do ps. to tylko narazie nic niema bo szukam kilku rzeczy. serwer jest w fazie testowej i i tak chyba niewypali bo niemoge zostawiac kompa na noc.... heh.... www.chip.pl w dziale download znajdz se "serwery WWW" i tam jest prog do stawiania (serwa :wink: ). Co do Lana to jest trudne bo jest chyba 1 IP...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co sciągac program do stawiania serwera. Jakby w systemie go nie było ?? Tym bardziej ze postawienie serwera na IIS zajmuje jakies 2 minuty.

tzn czy mozesz kakretniej???
W Windows 2000/XP/2003 jest serwer WWW/FTP >>> IIS.
Czy mozesz mi to wytlumaczyc jak chlopu na miedzy?? bo nie kiumam jak taki serwer zrtobic?? gdzie dodac pliki itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw go instalujesz. W tym celu Panel sterowania>>Dodaj/usuń programy>>dodaj usuń składniki windows>>Internetowe Usługi informacyjne(instalujesz całosc lub tylko wybrany element np www lub ftp).

Na partycji z systemem w folderze inetpub są foldery ftp(ftproot) i www (wwwroot) do których trzeba wrzucić pliki.

Konfiguracja serwera >> Panel sterowania>>Narzędzia administracyjne>>Internetowe usługi instalacyjne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw go instalujesz. W tym celu Panel sterowania>>Dodaj/usuń programy>>dodaj usuń składniki windows>>Internetowe Usługi informacyjne(instalujesz całosc lub tylko wybrany element np www lub ftp).

Na partycji z systemem w folderze inetpub są foldery ftp(ftproot) i www (wwwroot) do których trzeba wrzucić pliki.

Konfiguracja serwera >> Panel sterowania>>Narzędzia administracyjne>>Internetowe usługi instalacyjne.

Dopa nie moge tego skonfigurowac za tepy chyba jestem wole jakis program do ftp tylo jaki??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli pod winde to bulletproof

http://www.bpftpserver.com/

tego z windy nie polecam, ponoc dziurawy, slabo konfigurowywalny

Na czystym systemie moze i jest dziurawy ale na wszystko są łaty. Bardziej konfigurowalny i bez dziur(narazie) jest ten z Win2k3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze nie zainstalowałes FTP. Panel sterowania>>Dodaj usuń składniki windows>> klikinij 2-krotnie na Internetowe usługi informacyjne (IIS) aby wejsc dalej i zobacz czy zainstalowałes , ewentualnie zainstaluj >> Usługa FTP(File Transwer Protocol)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi