sfw Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Witam szanowne forum, Na wstępie chciałem się przedstawić, nick jak widać, zajmuję się wykonywaniem modów do tzw. HTPC, kończę właśnie jednego a że pozostała mi mała przestrzeń do zabudowy więc kupiłem LCD jak w temacie i szukam porady jak go podłączyć przez LPT. Zanim mnie wyklniecie i odeślecie do archiwum forum :) chciałem dodać iż ten LCD ma przynajmniej dziwne złącze z tyłu ... mianowicie składa się ono z dwóch rzędów styków po 16 w każdym plus dwa styki do podświetlenia (LED). Chciałem zaciągnąć języka do którego z tych 16 mam podłączyć kabel (a może do obu)? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Z tego co wiem powinienes poszukac w sieci: 1. Danych scalaka ktory obsluguje LCD a potem... 2. ...potem szukac do niego schematow podlaczania. Nie sadze zeby wystarczylo podlaczyc kabel tylko do jednej pary tych 16 stykow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Witam szanowne forum, Na wstępie chciałem się przedstawić, nick jak widać, zajmuję się wykonywaniem modów do tzw. HTPC, kończę właśnie jednego a że pozostała mi mała przestrzeń do zabudowy więc kupiłem LCD jak w temacie i szukam porady jak go podłączyć przez LPT. Zanim mnie wyklniecie i odeślecie do archiwum forum :) chciałem dodać iż ten LCD ma przynajmniej dziwne złącze z tyłu ... mianowicie składa się ono z dwóch rzędów styków po 16 w każdym plus dwa styki do podświetlenia (LED). Chciałem zaciągnąć języka do którego z tych 16 mam podłączyć kabel (a może do obu)? pozdrawiam Qrcze, może przyglądaj się baczniej tematom na forum... Zobacz, tu masz przyklejony temat od LCD, dlaczego nie zadasz tam tego pytania lub najpierw nie poszukasz tam odpowiedzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 chyba bedzie trzeba takim urzytkownika jak sfw dawac bany na kilka dni zeby nauczyli sie patrzec na przyklejone posty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...