Skocz do zawartości
Egeba

Samoistne restarty Win XP

Rekomendowane odpowiedzi

MAm problem, po wejsciu do neta po jakims czasie wyskakuje mi okienko ze jakis program wyslal info ze trzeba restartowac komputer, nie da sie tego procesu przerwac.

Przypuyszczam ze jest to zwiazane z wirusem WormBlast ktorego złapałem.

Jednak po calkowitym usunieciu wirusa(wlasciwie to trojan) tzn. z dysku i rejestru.

Resety nie zniknely.

Co mam robic??? wole uniknac reinstalki windy gdyz dopiero co ja zainstalowalem.

ps.Staralem sie poszukac podobnego tematu ale nie mam jak bo mi sie komp resetuje.

ps.2 dodam ze dzieje sie to w roznych odstepach czasowych raz po 5min a raz po 30-45min

Pozdrawaim Egeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze

tez to mialem

jak ci sie restartuje tzn jak pokazuje ile dokladnie masz czasu do resa to w uruchom wpisz shutdown -a

poza tym ctrl+alt+del i zobacz czy msblast.exe nie chodzi w tle.. jesli tak to wylacz drania

przeszukaj online-owym mksvirem

zreszta to juz bylo , sam stawialem temat o tym:p

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze

tez to mialem

jak ci sie restartuje tzn jak pokazuje ile dokladnie masz czasu do resa to w uruchom wpisz shutdown -a

poza tym ctrl+alt+del i zobacz czy msblast.exe nie chodzi w tle.. jesli tak to wylacz drania

przeszukaj online-owym mksvirem

zreszta to juz bylo , sam stawialem temat o tym:p

pzdr

dokladnie o to mi chodzi.

przeskanowalem wlasnie tym skanerem, ale nie moglem za pomocom skanera usunac wiec go wywalilem recznie(rejestr i dysk)

co do szukania trudno jest cos znales na forum a zwlaszcza jak mi sie komp resetuje

za zainstalowales latke od microsoftu ?

latka sie juz sciaga jak bedzie dzialac to ok jak nie to sie jeszcze odezwe

Dzieki za Odpowiedzi.

Pozdrawiam Egeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi