Skocz do zawartości
MakaVel!

Co myślicie o tej karcie graficznej ...

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie R9000 będzie najlebszym rozwiązaniem. No i chodzą po ok 250zł. a jeżeli byś był w stanie wydusić te 50zł to kup R9100 będzie znacznie lebszy.

Fx'a sobie daruj jest beznadziejny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry że tak poźno Zasilacz jest no-Name chyba bo nie moge znalesc żadnego znaczka ;-) i do tego 230 V :| i teraz nie wiem czy brać tego Radeona który nei widaomo czy sie uruchomi albo sie bedzie wieszał lub coś jeszcze gorszego cz Geforca który wbrew pozorom powinien sie uruchomić.Co wy o tym myślicie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i jeszcze jedno czy mój Zasilacz 250 pociągnie takie karty ? 

ECS k7s5a athlona 1700+ 0.18 256mb sdr

Na 90% ten zasilacz nie uciągnie ci radka 9100/8500 i k7s5a obydwie rzeczy są prądożerne .Bardzo możliwe ,że radek 9000/gf3 ti pójdzie ale gwarancji nie ma.

Co do zakupu wybrałbym i tak radka 8500/9100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta jest dobra mówie tu o RADKU powinienieś mieć około 9000 pnt. w 3D Marku 2001 (na wykręconym XP 1700@2400)

Tylko pamieci nie bardzo chca się podkręcać.

A co do zasilacza to raczej nie pociągnie.

Zreszta sam zobaczysz jak ci sie będzie komp restartował to kupisz sobie nowy zasilacz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 230v no name i wszystko smiga..... czasem wyetrczy miec szczescie :wink:

Ale mozna tez mniec pecha wiec lepiej nie ryzykuj i poszukaj sobie na alegro jakiegos gf3t200 (ostatnio widzialem gainwarda za mniej niz 300)

Albo poszekaj troche ( ten gf2 przeciez taki zly nie jest, a nie oplaca sie imho zmnieniac karte co generacje)... za kilka miechow w tej cenie pewnie gf4 dostaniesz, a toche poczekac przeciez zawsze mozesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj GEF3 TI200 w przypadku Radka gwarantowana wymiana zasilacza a w przypadku GEF3 TI 200 daje ci 100% gwarancji że bedziec chodziła bez problemu.

Wiesz.... wcale nie taka gwarantowana bo u mnie chodzi raden na 230v, pozatym NIGDY nie ma 100% pewnosci ze cos bedzie chodzic bez problemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj GEF3 TI200 w przypadku Radka gwarantowana wymiana zasilacza a w przypadku GEF3 TI 200 daje ci 100% gwarancji że bedziec chodziła bez problemu.

Wiesz.... wcale nie taka gwarantowana bo u mnie chodzi raden na 230v, pozatym NIGDY nie ma 100% pewnosci ze cos bedzie chodzic bez problemu...

Może rzeczywiscie nie gwarantowana ale na noname 250 raczej na 70%, GEF3 TI jest mniej pradorzerny,osobisice odpalałem gef3ti na noname 200W i napiecia były OK,ale w przypadku zasiłek to róźnie bywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inno3D jak dla mnie ale i tak bym kupil radka ... ale co do zasialcza na bank ci nie pociagnie ja po zmianie z r9000 (tez nie jest gupia karta ja 9kw 3dmarku wydusilem ) na 9100 spalilem 2 zasilki 300w teraz jade na 350 gigabyte zadne cudo ale dziala

w sumie te gf wicej w tescie wyciskaja ale jeskiu chcesz ogladac filmy na tv to wes radka nawet i 9000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i jeszcze jedno czy mój Zasilacz 250 pociągnie takie karty ? 

ECS k7s5a athlona 1700+ 0.18 256mb sdr

Na 90% ten zasilacz nie uciągnie ci radka 9100/8500 i k7s5a obydwie rzeczy są prądożerne .Bardzo możliwe ,że radek 9000/gf3 ti pójdzie ale gwarancji nie ma.

Co do zakupu wybrałbym i tak radka 8500/9100.

a moim zdanie pojdzie jezeli to nie jest jakis codegen

spojz na moj konfig :) zasilacz 230W, na Ti4200 tez bylo ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale radek 9100 jest pod względem napięcia 5V bardzo wybredny :?

Przechodziłem przez to na karcie kumpla.

1. Jego komp, codegen 300W, 5V= 4.82V Herc 9100 krzaczył i wywalał się co chwila, prolink TI4200 chodził normanie.

2. U mnie, fortron 300W 5V= 4.87 Herc 9100 wywalał się sporadycznie, i tylko przy ostrym gonieniu.

3. U mnie, wyregulowne napięcie na fortronie 5V=5.03V Herc chodził idealnie.

4. Kumpel kupił chiefteca 360W 5V=4.98V i Herc śmiga jak szalony, zero zwiechy od tego czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...