Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekły metal na procesor - pasty TherMagic ! - 14:13

Vegita'2001

Firma Evergreen wyprodukowała najbardziej nowatorską i ponoć ce<span style="color:red;">[ciach!]</span>ącą się najlepszym przewodnictwem ciepła pastę do łączenia procesorów z radiatorami - TherMagic ! Jest ona produkowana z oleju silikonowego oraz upłynnionej mieszanki metali w postaci drobnych kropelek, łączonych z cieczą silikonową w bardzo wysokich temperaturach pod podwyższonym ciśnieniem ! Pasta taka jest wręcz wyjątkowa! Po nałożeniu jej na rdzeń procesora, przyjmuje postać kulki cieczy, którą należy rozbić przyciskając radiator do rdzenia ! Wydawać by się mogło, że ciecz przypominająca rtęć (chociaż pasta nie zawiera ani jednego procenta rtęci więc jest nietoksyczna !) nie będzie łączyć powierzchni idealnie i nie wypełni mikroskopijnych rysek w obu metalach. Trik leży w podatności pasty na zwiększone temperatury. Po rozgrzaniu, przyjmuje postać bardzo gładkiej mazi, idealnie wypełniając nawet najmniejsze ryski w powierzchni rdzenia procesora jak i radiatora. Ciekawy jestem ceny i oczywiście, kiedy trafi u nas do sprzedaży :) Zapowiada się rewelacyjnie !

Info z www.frazpc.pl

Ciekawe co nie. Ciekawe kiedy będzie dostępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W fazie testów jeszcze. Ma się nieźle, coraz lepiej, dziwne, bo po wymianie płyty na takąsamą, tyle, że dobrą to jakoś lepiej chodzi. Testy poszły od nowa. WB będzie niedługo i się zobaczy jak będzie chodzić, bo mam kijowy cooler i na 2.074(17x122) wstaje ładnie ale w winie się wiesza :/ Stabilne 119 daje się uzyskać, ale temp są trochę wysokie i się boję o zdrowie procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W fazie testów jeszcze. Ma się nieźle, coraz lepiej, dziwne, bo po wymianie płyty na takąsamą, tyle, że dobrą to jakoś lepiej chodzi. Testy poszły od nowa. WB będzie niedługo i się zobaczy jak będzie chodzić, bo mam kijowy cooler i na 2.074(17x122) wstaje ładnie ale w winie się wiesza :/ Stabilne 119 daje się uzyskać, ale temp są trochę wysokie i się boję o zdrowie procka.

WC zakladaj maaan :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...