k_luke Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Tu jest link: http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...=ST&f=14&t=5288 To żart czy co :?: Kurde mam ACN, i trochę się wkurzyłem :!: Jednak myśle jeśli będą tak postepować to sami narobią se kłopotów, przecież większość użytkowników ich oleje i ucieknie gdzie indziej :!: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Tu jest link: http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...=ST&f=14&t=5288 To żart czy co :?: Kurde mam ACN, i trochę się wkurzyłem :!: Jednak myśle jeśli będą tak postepować to sami narobią se kłopotów, przecież większość użytkowników ich oleje i ucieknie gdzie indziej :!: :evil: To dotyczy nie tylko AsterCity. Powoli zaczyna się to też u innych większych providerów. Jeżeli jakaś firma wynajęta przez dużą wytwórnie filmową wykryje, że piracka kopia jakiegoś filmu została sciągnięta z IP należącego do dużego providera, to poprostu pisze do tegoż providera ostrzeżenie. Część dużych providerów ma powiązania międzynarodowe i poprostu nie na ręke zaczyna im być zadzieranie z urzędami pokroju RIAA- potrafią jednak nadpsuć krwi. Poza tym provider pozwalając na to postępuje wbrew prawu, dlatego jeżeli sam nie chce uczestniczyć w popełnianiu przestępstwa powinien odcinać takich userów... btw o ile się orientuje np. krakowski AutoCom ma kilka takich interwencji miesięcznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Tu jest link: http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...=ST&f=14&t=5288 To żart czy co :?: Kurde mam ACN, i trochę się wkurzyłem :!: Jednak myśle jeśli będą tak postepować to sami narobią se kłopotów, przecież większość użytkowników ich oleje i ucieknie gdzie indziej :!: :evil: To dotyczy nie tylko AsterCity. Powoli zaczyna się to też u innych większych providerów. Jeżeli jakaś firma wynajęta przez dużą wytwórnie filmową wykryje, że piracka kopia jakiegoś filmu została sciągnięta z IP należącego do dużego providera, to poprostu pisze do tegoż providera ostrzeżenie. Część dużych providerów ma powiązania międzynarodowe i poprostu nie na ręke zaczyna im być zadzieranie z urzędami pokroju RIAA- potrafią jednak nadpsuć krwi. Poza tym provider pozwalając na to postępuje wbrew prawu, dlatego jeżeli sam nie chce uczestniczyć w popełnianiu przestępstwa powinien odcinać takich userów... btw o ile się orientuje np. krakowski AutoCom ma kilka takich interwencji miesięcznie... Tak jak napisał Dijkstra, u wszystkich providerów się tak zaczyna, niedawno TPSA rozwiązała umowę ze znajomym, dostał niezłą karę i jeszcze mu odłączyli net... Zaczeło się od sprawdzania przez RIAA na kaziee, w zeszłym tygodniu dzięki intwerwencjom RIAA powyłączano część serwerów eDonkey (eMule)... Niestety a możę na szczęście, ale organy ścigania są coraz lepsze... Trzeba się pogodzić z tym że już za niegdługo nie będzie tak łatwo ściąganąć "coś" z netu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rid^iXPe Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 zainstaluje sobie Steganos Internet Anonym i moga , dam zmienne ip co 1 sek . tylko bede mial Low Id Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...