Skocz do zawartości
k_luke

Przeczytajcie koniecznie (szczególnie klienci AsterCityNet)!

Rekomendowane odpowiedzi

Tu jest link: http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...=ST&f=14&t=5288

To żart czy co :?: Kurde mam ACN, i trochę się wkurzyłem :!: Jednak myśle jeśli będą tak postepować to sami narobią se kłopotów, przecież większość użytkowników ich oleje i ucieknie gdzie indziej :!: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To żart czy co :?:  Kurde mam ACN, i trochę się wkurzyłem :!:  Jednak myśle jeśli będą tak postepować to sami narobią se kłopotów, przecież większość użytkowników ich oleje i ucieknie gdzie indziej :!:  :evil:

To dotyczy nie tylko AsterCity. Powoli zaczyna się to też u innych większych providerów.

Jeżeli jakaś firma wynajęta przez dużą wytwórnie filmową wykryje, że piracka kopia jakiegoś filmu została sciągnięta z IP należącego do dużego providera, to poprostu pisze do tegoż providera ostrzeżenie. Część dużych providerów ma powiązania międzynarodowe i poprostu nie na ręke zaczyna im być zadzieranie z urzędami pokroju RIAA- potrafią jednak nadpsuć krwi. Poza tym provider pozwalając na to postępuje wbrew prawu, dlatego jeżeli sam nie chce uczestniczyć w popełnianiu przestępstwa powinien odcinać takich userów...

btw o ile się orientuje np. krakowski AutoCom ma kilka takich interwencji miesięcznie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To żart czy co :?:  Kurde mam ACN, i trochę się wkurzyłem :!:  Jednak myśle jeśli będą tak postepować to sami narobią se kłopotów, przecież większość użytkowników ich oleje i ucieknie gdzie indziej :!:  :evil:

To dotyczy nie tylko AsterCity. Powoli zaczyna się to też u innych większych providerów.

Jeżeli jakaś firma wynajęta przez dużą wytwórnie filmową wykryje, że piracka kopia jakiegoś filmu została sciągnięta z IP należącego do dużego providera, to poprostu pisze do tegoż providera ostrzeżenie. Część dużych providerów ma powiązania międzynarodowe i poprostu nie na ręke zaczyna im być zadzieranie z urzędami pokroju RIAA- potrafią jednak nadpsuć krwi. Poza tym provider pozwalając na to postępuje wbrew prawu, dlatego jeżeli sam nie chce uczestniczyć w popełnianiu przestępstwa powinien odcinać takich userów...

btw o ile się orientuje np. krakowski AutoCom ma kilka takich interwencji miesięcznie...

Tak jak napisał Dijkstra, u wszystkich providerów się tak zaczyna, niedawno TPSA rozwiązała umowę ze znajomym, dostał niezłą karę i jeszcze mu odłączyli net... Zaczeło się od sprawdzania przez RIAA na kaziee, w zeszłym tygodniu dzięki intwerwencjom RIAA powyłączano część serwerów eDonkey (eMule)... Niestety a możę na szczęście, ale organy ścigania są coraz lepsze... Trzeba się pogodzić z tym że już za niegdługo nie będzie tak łatwo ściąganąć "coś" z netu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi