Skocz do zawartości
Kost@k

zdrada AMD ale INTEL chyba daremnym wydatkiem , niestety....

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli zapłacisz 2-krotność ceny Athlona, tylko po to, aby kupić sobie procesor, którym będziesz mógł sobie porzucać to ja wysiadam...

Argument/Bajer!?! , że procesor jest "niezniszczalny" i, że można sobie ściągnąć radiator podczas pracy jest co najmniej głupi 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zapłacisz 2-krotność ceny Athlona, tylko po to, aby kupić sobie procesor, którym będziesz mógł sobie porzucać to ja wysiadam...

Argument/Bajer!?! , że procesor jest "niezniszczalny" i, że można sobie ściągnąć radiator podczas pracy jest co najmniej głupi  8)

widze , ze według ciebie wiekszosc rzeczy jest glupich...

pewnie wyzszosc mercedesa nad polonezem tez uznasz za glupia , bo w koncu mercedesy kradna jak diabli.... i poza tym za mercedesa masz 10 polonezow.... :lol:

no comment - nie rozumiesz tego , co chcialem przekazac , a od razu wyjezdzasz z haslem "glupie"

jakbys uwaznie przeczytal wszystko , co napisalem to moze bys zakumal o co mi biega

no chyba ze niezbyt jasno to ujalem - w tym momencie sorry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie wyzszosc mercedesa nad polonezem tez uznasz za glupia , bo w koncu mercedesy kradna jak diabli.... i poza tym za mercedesa masz 10 polonezow....  :lol: 

Tak to bardzo mądry argument, porównanie mercedesa do poloneza...

Nie wiedziałem, że Intel to Merc, a Athlona porównuje sie do poloneza  :? 

Brawa dla tego pana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym tez sie nie zgodzę - wcześniej któryś z przedmówców wspomniał o jakości procesorów

miałem i Pentiumy 4 Intela i Athlony AMD - uważam że oba procesory są bardzo dobre (...) w przypadku AMD usmażyłem niechcący XP1600+  :oops: (kable z zasiłki przyblokowały wentylek

facet , nadal nie kumasz.... czepiasz sie słówek i to dosłownie : cudzysłów służy za przenośnie , która ma na celu zobrazowanie czegoś

miałem już okazje serwisować kompa , w ktorym ząbek socketu sie odłamal i cooler zwisl bezwladnie powodujac wykopcenie procka , a ty sie przypier...lasz do slowa "zdjęcie coolera podczas pracy"

wez se synek oszczedz takiego podejscia do sprawy , bo nie o to tutaj chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze nie jestem twoim kolesiem.

Po drugie ja się nie czepiam, ja tylko pragnąłęm zauważyć to, że według ciebie warto dopłacić do Intela po to, aby móc sobie nim porzucać, albo pooglądać rdzeń podczas pracy 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze nie jestem twoim kolesiem.

Po drugie ja się nie czepiam, ja tylko pragnąłęm zauważyć to, że według ciebie warto dopłacić do Intela po to, aby móc sobie nim porzucać, albo pooglądać rdzeń podczas pracy  8)

dalej nie kumasz...

po prostu nie chce mi sie z toba gadac....

end of transmission

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz wypowiadalem sie na ten temat wiele razy. Dlaczego intel tyle kosztuje?? BO taka jest polityka cenowa Intela. Wszyscy krzycza..........p4 2.4C @ 3.2 jest tak samo wydajny jak barton na 2.4 ghz. Zgodze sie z tym. moze nawet barton bedzie ciut lepszy, zalezy od aplikacji testowej .Nikt z tego forum nie wzial pod uwage argumentu OCHRONY TERMICZNEJ lub tez ZMNIEJSZANIA MHZ PROCKA PRZY NIEBEZPIECZNEJ TEMPERATURZE.(...)

Dlatego że większość ma to w głębokim poważaniu, dla mnie to niepotrzebny bajer bo i tak bym z niego nie korzystał bo nie jestem tak głupi. Żeby sobie dogodzić nie musze wyłączać wiatraka nie musze również sciągać radiatora w trakcie pracy, nie musze przygniatać jąderko procesora coolerem żeby mi sie zrobiło lepiej. Tylko niewielka grupa użytkowników ma takie zboczenia. Awaria również jak dla mnie nie jest argumentem, ponieważ procesor AMD nie musi sie wcale przegrzać podczas awarii wiatraka. A to dlatego że są takie dwie fajne opjce w biosie, procesor może sie wyłączyć jeśli przekroczy określoną temperature bądź jeśli wiatrak zmniejszy prędkość poniżej określonego minimum. A bezsensowa hipotetyczna sytuacja jakże często wymieniana przez intelewców w celu dowartościowania sie, kiedy to rzekowo radiator spada jest dla mnie po prostu ech nawet nie będe komentował. Również analogie samochodowe uważam za pomylone i twórce ich uważam za kretyna, ponieważ porówynywanie samochodu do procesora jest śmieszne. Komfort pracy przed komputerem buduje w dużej mierze stanowisko pracy i peryferia jak i monitor który według mnie ma znacznie większe znaczenie niż Intel 2.4GHz czy AMD 2500+. W procesorze najważniejsza jest szybkość a nie inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły.

C3buś ktoś kto kupuje 9800pro i AMD robi to dlatego że kupując 9800pro odczuje różnice w przypadku zastosowania innej karty, na kożyść 9800pro oczywiście a w przypadku zastosowania AMD zamiast intela albo nie odczuje żadnej różnicy albo bardzo niewielką , spowodowaną HT intela która dla niego nie jest warta dopłaty. Nie koniecznie ktoś kupujący 9800pro musi srać kasą. Uważam to za jasne i nie wiem w ogóle jak o coś takiego można sie pytać. I żeby nie było że jestem bardzo stronniczy to wolałbym intela niż AMD przy nieograniczonym budżecie ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Majdan ok to jest dla mnie jasne. To był przykład po prostu... Chodziło mi o to, że ludzie kupują najlepsze i najdroższe komponenty na rynku, a czepiają się ceny procków Intela. Zgodzę się z Tobą, że przyklad samochodów jest...nie na miejscu :D Ale przyznajcie że do zastosowań biurowych (np. wielkie korporacje Tpsa ;) ) częściej wybiera się Intela. Często spotkałem się z opiniami iż jest on stabilniejszy... Nie mówcie mi że nie mam racji, bo to nie jest moje zdanie i nie moge tego poprzec w danej chwili żadnymi argumentami (poszukam w sieci czegoś ciekawego, ale jak znam życie to powiecie że dali w łapę recenzentowi ;) ). Mówicie że ludzie kupują Intela żeby szpanować... Jak gram np. w cs to myślicie że mam skrypty na wyświetlanie się komunikatu "MAM INTELA!"? Dla mnie jest to bezsens. Majdan ostatnie zdanie to w końcu na serio? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mjadan -> popieram cię w 200%, w zasadzie powtórzyłeś to co wcześniej napisałem

C3buś -> ty dalej nie rozumiesz, że za R9800Pro się płaci, bo on jest tego wart, jeśli chcesz kupić kartę innej firmy o podobnej wydajnosci nie musisz wydawać 4.000zł

Kost@k -> Sytuacja wygląda tak - zbłaźniłeś się swoimi chorymi argumentami w stylu (moge rzucać procem o ściane itp.) a teraz próbujesz wszystko obrucić wmawiając mi, że cię nie rozumiem.

Jak to Majdan powiedział, twórce tych argumentów i analogii uważam za kretyna - i ja też się dopisuje do tego zdania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest go stac to sobie kupił a ze akurat nie jest zadowolony ze swojego wyboru to wcale sie nie dziwie spodziewał sie wiekszego przyrostu mocy a tu lipa wiec sie mu nie dziwie.

A jeszcze jedno czy mozesz mi powiedziec na jakiej podstawie spodziewałes sie takiego przyrostu mocy skoro Ht nie jest jeszcze w pełni wykozystywany przez aplikacje i gry. Moim zdaniem ten komp dostanie kopa jak wszystko bedzie zaimplementowane programowo tak aby w 100% wykozystac Ht.

Wiec po co ta cala zamiana :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestancie pisać te bzdury ze INTEL jest dla ludzi z kasą.

Pewnie że możesz sobie kupic orginalnego INTELa 3Ghz za $800 ale równie dobrze możesz kupic 2.4 lub 2.6Ghz za 1/3 tej ceny i miec ta sama wydajnosc po podkreceniu. Na tym polega piekno P4. 2.4c@3.0 Ghz to jest normalna rzecz i nie trzeba do tego water cooling czy drogich after market coolerow.

AMD XP nigdy sie tak dobrze nie krecily jak P4 poniewaz zawsze sie grzaly i predzej czy pozniej wychodzily problemy ze stabilnoscia z tego tytulu. Mialem 5 AMDs w swoim zyciu wiec wiem co mowie (K5, DURON 650, ATHLON 1400, ATHLON XP 1800+, ATHLON 2600+).

To prawda ze ATHLON 2500+ ($140CAN) czy 2600+($160CAN) sa tansze od 2.4C($270) ale 2.4C moze pracowac przy 3Ghz ($600). Zaden z powyzszych procesorow AMD nie bedzie w stanie konkurowac z 2.4C@3.0Ghz nawet po podkreceniu. Wiadome jest ze AMD zawyza wydajnosc swoich prockow i ani ATHLON 3000+ ($400CAN) ani ATHOLON 3200+($700CAN) nie jest szybszy od 3.0Ghz P4.

AMD przez dlugi okres stanowil niesamowita bargain w porownaniu do INTELa poniewaz byl tanszy i szybszy. W tym momencie tak nie jest. AMD nie jest szybszy a i cenowo roznica sie zmniejszyla poniewaz CPUs INTELa sa nadal drozsza ale za to MOBOs sa na tym samym poziomie cenowym co plyty do AMD.

Do tego wszystkiego 865PE i 875P sa naprawde udanymi chipsetami i oferuja niesamowita wydajnosc. Szczegoline 865PE ktory mozna kupic w naprade tanich MOBOs.

Takze INTEL jest dobrym zakupem poniewaz starczy na dluzszy okres czasu niz AMD.

Mam nadzieje ze HAMMER to zmieni poniwaz wole AMD od INTELa ale do tej pory intel jest gora pod kazdym wzgledem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BBC 2000 w tej chwili to głupoty pieprzysz próbujesz sie w ten sposób dowartościować? Znasz znaczenie słowa ŻADEN? Nie myśl sobie że ten twój P4 2.4@3.0 jest taki szybki bo to nie prawda. Często bartony kręco sie nawet do 2.4-2.8GHz a czasami nawet powyżej 3GHz przy fsb <230MHz i myślisz że taki Barton nie jest w stanie konkurować z twoim 2.4@3.0? Wiesz co Ci powiem że ten twój P4 nie jest wcale taki nadzwyczajny, wręcz BARDZO SŁABO go podkręciłeś!!! To mój(własciwie nie mój ale brata) P4 1.8GHz też sie kręci, a raczej kręcił na 3.0GHz bo zdechł. Inna sprawa że porządnie podkręcony Pentium4 (powyżej 3.6Ghz), a nie tak cieniutko jak twój, naprawde jest bez konkurencyjny, chyba że <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> pod uwage AMD na freonie , a pentiumowi wystarczy powietrze!(Pod warunkiem że trafi sie dobra sztuka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blablabla

AMD XP nigdy sie tak dobrze nie krecily jak P4 poniewaz zawsze sie grzaly i predzej czy pozniej wychodzily problemy ze stabilnoscia z tego tytulu. Mialem 5 AMDs w swoim zyciu wiec wiem co mowie (K5, DURON 650, ATHLON 1400, ATHLON XP 1800+, ATHLON 2600+).  

blablabla

AMD przez dlugi okres stanowil niesamowita bargain w porownaniu do  INTELa poniewaz byl tanszy i szybszy. W tym momencie tak nie jest. AMD nie jest szybszy a i cenowo roznica sie zmniejszyla poniewaz CPUs INTELa sa nadal drozsza ale za to MOBOs sa na tym samym poziomie cenowym co plyty do AMD.  

blablabla.

ad1 - to ty chyba Wilmanette nie widziales

ad2 - a kogo obchodza najdrozsze proce- garstke ludzi ,a reszta moze sobie poteoretyzowac

XP 1700+ kosztuje tyle co Celeron 1700MHz - gdzie ta wydajnosc Intela w zblizonej cenie?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie czytam i zadam wam pytanie- po co wam tak mocne proce? No i czy na serio wydawanie 2000 zł na grfikę jest sensowne?!!! O_o Dla mnie to ostre przgięcie- i tak to będzie za pół roku przestarzała technolgia. Po cholerę ładować po 700 zł w płyty, które nie obsłużą nowych procków?! To zaczyna być bezsensowne- ładowanie kasy w coś, czego się nie wukorzystuje, no, chyba, że za punkt odniesienia wezmę paredziesiąt pinktów więcej w Future/3D Marku :x Powiem tyle- ładujecie kasę w studnię bez dna- zawsze coś nie będzie pasowało.

Ps- wymiana 2.5 Ghz XP na @PIV 3.2 Ghz to rzeczywiście był debilizm :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB- niektórzy po prostu wolą Intela, a i niekoniecznie sugerują się wydajnością w grach. Ja tam ( już nie wiem ile razy pusałem) kupiłem Celeronka, żeby potem go wymienić na np. Cel 3.06 256 cache czy szybszego i nie chciałem brać K7S5A i XP na 0,18 um( krucho z kasą było). Z resztą Mhz-e są dobre do pakowania/ rozp. plików ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB- niektórzy po prostu wolą Intela, a i niekoniecznie sugerują się wydajnością w grach. Ja tam ( już nie wiem ile razy pusałem) kupiłem Celeronka, żeby potem go wymienić na np. Cel 3.06 256 cache czy szybszego i nie chciałem brać K7S5A i XP na 0,18 um( krucho z kasą było). Z resztą Mhz-e są dobre do pakowania/ rozp. plików ;)

dwa lata temu bym cie zrozumial ,sam mialem takie podejscie by cos co kupie starczylo na dlugo

no i mi sie udalo z AMD ,bo na swojego Abita KT133 wlozylem XP 0.13

jednak w P4 nie da sie tak latwo zmieniac,co chwila jakies klody pod nogi

,wiec musisz sie spieszyc z wymiana na P4

w dodatku i tak wyladowales na ECS ,a czy nie lepiej zamiast Celera i ECS ,czy Palomino i ECS bylo wziac Abita/Epoxa chociaz i na amd761 i Durona?

teraz mialbys pewnosc ze 0.13 wsadzisz ,podkrecisz i smigasz

a tak musisz zbierac jeszcze kupe kasy na P4

osobiscie to nierozpakowuje plikow po kilka GB codziennnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BBC 2000 w tej chwili to głupoty pieprzysz próbujesz sie w ten sposób dowartościować? Znasz znaczenie słowa ŻADEN? Nie myśl sobie że ten twój P4 2.4@3.0 jest taki szybki bo to nie prawda. Często bartony kręco sie nawet do 2.4-2.8GHz a czasami nawet powyżej 3GHz przy fsb <230MHz i myślisz że taki Barton nie jest w stanie konkurować z twoim 2.4@3.0?

Porownujesz BARTONa 2.8Ghz chlodzonego ciecza lub w jakis inny extremalny sposob ja mowie o P4 chlodzonym standartowym dretwym coolerem INTELa. Podkrec bartona na 2.8Ghz przy standartowym coolerze AMD. Tylko badz pewny ze gasnice bedzisz mial w poblizu. Jak napisalem ZADAEN mialem namysli AMD STANDARD COOLER - INTEL STANDARD COOLER.

BBC 2000 w tej chwili to głupoty pieprzysz próbujesz sie w ten sposób dowartościować?

Ja sie nie musze dowartosciowywac. Jak by sie na to nie popatrzec to ja mam P4 3.0Ghz a nie ty i ja cie zgasze w kazdym benchmarku a nie ty mnie wiec ta uwaga powinna byc zaadresowana w druga stone :x

Wiesz co Ci powiem że ten twój P4 nie jest wcale taki nadzwyczajny, wręcz BARDZO SŁABO go podkręciłeś!!! To mój(własciwie nie mój ale brata) P4 1.8GHz też sie kręci, a raczej kręcił na 3.0GHz bo zdechł. Inna sprawa że porządnie podkręcony Pentium4 (powyżej 3.6Ghz), a nie tak cieniutko jak twój

widzisz i sam mi przyznales racje :D A co do mojego procka to jak najbardziej to nie jest szczyt podkrecania. Tak jak napisalem kazdy 2.4C pojdzie na 3.0Ghz bez zadnego problemu. Pamiec mnie zatrzymuje.

ad1 - to ty chyba Wilmanette nie widziales  

ad2 - a kogo obchodza najdrozsze proce- garstke ludzi ,a reszta moze sobie poteoretyzowac  

XP 1700+ kosztuje tyle co Celeron 1700MHz - gdzie ta wydajnosc Intela w zblizonej cenie?????

AD1. Wszystko co nowe jest drogie. Hammer tez bedzie sporo kosztowac

AD2. AMD zawsze bylo gora jesli chodzi o budget segment. Celeron to jest totalne nie porozumienie.

Nie zrozumcie mnie zle. AMD sa dobrymi prockami. XP ma duzo zalet i ogolnie jesli popatrzyc sie na cala linie XP vs. P4 to AMD zrobilo naprawde kawal dobrej roboty. P4 A,B nie byly lepsze od AMD ale

ale wersja C moim zdaniem w tym momencie gasi XP jak leci nie wazne ze to jest 166 czy 200FSB model. Myslisz dlaczego AMD zmniejszylo cene an 2500+ i 2600+ tak dramatycznie. Ja kupilem 2600+ za $230. Zaraz po wyjsciu wersji C P4 ten sam procek kosztowal $160. AMD dobrze wie ze INTEL jest gora i dlatego zanizyla ceny aby byc nadal konkurencyjna.

Dlatego tez bac obiektywny i zrozum ze INTEL tez ma swoje zalety. Nie mowie tutaj o tym ze mozna zdjac sobie cooler w czasie pracy procesora ponieaz to nie ma sensu. Cenowo P4 sa znacznie drozsze od AMD ale wersja 2.4C jest wyjatkiem poniewaz ma naprawde przyzwoita cena a ma bardzo duze mozliwosci. Bartony 2500+ czy 2600+ nie oferuja takich mozliwosci. HAMMER to wszystko zmieni. :D AMD rules!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co mi sie przypomina, kiedy czytam wasze posty...

Kiedys bylo tak (byc moze czesc z userow "tych czasow" ;) nie pamieta)

Byly wojny miedzy Atarowcami a Commodorowcami -> "Atarowca wal z gumowca" :D

Potem wojny Amigowcow z Pecetowcami -> "Moja Amiga ma multitasking,lepszy dzwiek i grafike niz twoj pecet."

To co piszecie, tez mi przypomina taki spor.

Jestem zwolennikiem Intela.Nikt mi nie powie, ze za Intela placisz tylko za marke bo to bzdura.Intel jest technologicznie bardziej zaawansowany i tyle. Kupuje Intela, moj wybor. Amdowcy kupuja sobie Atlonki - ich sprawa. Co mnie to obchodzi? Mam od Ciebie wiecej 3DMarkow? No i co z tego??? NIC!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co mi sie przypomina, kiedy czytam wasze posty...

Kiedys bylo tak (byc moze czesc z userow "tych czasow" ;) nie pamieta)

Byly wojny miedzy Atarowcami a Commodorowcami -> "Atarowca wal z gumowca" :D

Potem wojny Amigowcow z Pecetowcami -> "Moja Amiga ma multitasking,lepszy dzwiek i grafike niz twoj pecet."

To co piszecie, tez mi przypomina taki spor.

Jestem zwolennikiem Intela.Nikt mi nie powie, ze za Intela placisz tylko za marke bo to bzdura.Intel jest technologicznie bardziej zaawansowany i tyle. Kupuje Intela, moj wybor. Amdowcy kupuja sobie Atlonki - ich sprawa. Co mnie to obchodzi? Mam od Ciebie wiecej 3DMarkow? No i co z tego??? NIC!

Pozdrawiam

Krycho to jest dokładnie taki spór jak kiedyś Atari vc Commodore potem Amiga vs PC. Sam miałem AXP, teraz P4 - zmiana wynikła tylko dla tego że dostałem z reklamacji proca słabo sie kręcącego oraz udało mi się za cene XP2000+ kupić P4 2.4B. Co do wydajności w grach to niestety intel nie jest taki super. Powiem wiecej w grach i benchmarkach mój P4 2.4/533 puszczony na 3.0/667 ma porównywalna wydajność z AXP 2400/400 którego miałem kiedyś i wcale nie twierdze ze AMD jest lepsze od Intela i na odwrót - każdy z tych produktów ma swoje zalety i wady - nie ma rzeczy idealnych - wybór zależy od użytkownika. Najgorsze z tego wszystkiego jest potem dorabianie teorii żeby sie dowartościować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spory wcale nie sa bezsensowne

to Intelowcy dorabiaja teorie,bo skoro P4 3.0 jest najszybszym procem to co z tego ,niech i tak bedzie ,jakis musi byc najszybszy

ale kto to kupuje??

najwiecej idzie najtanszych procow i niestety w przedziale cenowym 250-500 pln Intel NIE ISTNIEJE

te Celerony i P4 po 2.0 to mozna sobie wsadzic gleboko

a nerwy pojawiaja sie gdy gostek kupuje Celerona 2.0 ,albo P4 1.8 i wyzej sra niz dupe ma bo to przeciez Intel

co z tego ze 2000+ zje tego P4 na sniadanko ,ale Intel to Intel przeciez,to STABILNOSC ,JAKOSC ,NAKLEJKA Intel Inside, TECHNOLOGIA KOSMICZNA ,ZROBI CI OBIAD (na sobie i sie nie spali) ,PORZUCASZ SOBIE O SCIANY ,PODETRZESZ SIE W WC itd itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spory wcale nie sa bezsensowne

to Intelowcy dorabiaja teorie,bo skoro P4 3.0 jest najszybszym procem to co z tego ,niech i tak bedzie ,jakis musi byc najszybszy

ale kto to kupuje??

najwiecej idzie najtanszych procow i niestety w przedziale cenowym 250-500 pln Intel NIE ISTNIEJE

te Celerony i P4 po 2.0 to mozna sobie wsadzic gleboko

a nerwy pojawiaja sie gdy gostek kupuje Celerona 2.0 ,albo P4 1.8 i wyzej sra niz <font color="#FF0000">[ciach!]</font> ma bo to przeciez Intel

co z tego ze 2000+ zje tego P4 na sniadanko ,ale Intel to Intel przeciez,to STABILNOSC ,JAKOSC ,NAKLEJKA Intel Inside, TECHNOLOGIA KOSMICZNA ,ZROBI CI OBIAD (na sobie i sie nie spali) ,PORZUCASZ SOBIE O SCIANY ,PODETRZESZ SIE W WC itd itp

A wlasnie ze spory sa bezsensowne. Wkurza mnie takie cos jak sie jeden z drugim podnieca a ja mam Amd i jest lepsze od twojego Intela ( i odwrotnie, przytaczjac bardziej lub mniej trafne argumnety ). Kazdy uzywa tego co mu pasi, i na co go stac a gadanie ludzi ktorzy mysla ze mhz to wszystko jest bez sensu.

Ps. Ja mam P4 1.8 i jakos sie nie wywyzszam nad innych majacych Amd, czy wolniejsze proce Intela. To akurat mi pasowalo i sobie to kupilem, i jakos nie zaluje bo spokojnie mi sie na tym procu pracuje. 8)

Wiec skonczcie to bredzenie : A ja mam Amd 2000+ i on kladzie P4 1.8 na kolana. A ja mam P4 2.8 i niech Amd spada.

Ludzie wezcie sie zastanowcie troszke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam P4 3 [20x150] i AMD niech spada :D

A tak powaznie to co niby 1.8 to zly procek ?

Olbzymi potencjal do krecenia, na miekko 2,4. Nawet napiecia nie trza zwiekszac [jak juz to kosmetyka :wink: ] i qlerka tez nie trza zmieniac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DO kgb i kucyka - moze idzcie sobie popisac bzdury gdzie indziej. Czlowiek chce wam napisac pewne argumenty,a wy przekracacie to do granic mozliwosci. "Ide sobie zdjac radiator", bardzo trafna aluzja, godna waszego poziomu inteligencji. Jak ktos zauwazyl, samochod to duzo elementow tworzacych calosc. A procesor to co??? lita sztaba drewna, ktora ma powbijane pareset nozek tak?? I sobie liczy na wloknach drewna, nic wiecej. Bezsensu jest ta rozmowa, bo ktos kto ma AMD nie moze zrozumiec dlaczego placic 400 zl wiecej za procesor , skoro "jest taki sam". Jakos ci co maja intela potrafia dostrzec inne aspekty, ktore przemawiaja za doplaceniem paruset zlotych. Moze ci co cale zycie jezdza maluchem nigdy nie docenia zalet innego ,wysokiej klasy samochodu. Kadzy ma taki sprzet jaki uwaza za optymalny. Nie sadze zeby ludzie z tego forum kupowali INTELA bo 3 ghz jest szybsze od 2 ghz. A takie sa wasze durne argumenty i bediecie je powtarzac w nieskonczonosc. Jesli nie potraficie zrozumiec, ze wiatrak moze sie zatrzymac przypadkiem i nie zauwazycie tego w ciagu najblizszych paru godzin (siedzisz i ogladasz telewizje) to procesor moze szlag trafic. AMD mozna porownac do .......dajmy na to wzmacniacza. DOstajesz plyte glowna wzmacniacza i cala reszte bez obudowy......tez bedzie przeciez gralo.........a to ze wsadzisz palucha i cie pierdzielnie prad to jest "glupi argument". Jesli tego nie potraficie pojac, ze na SAMEJ WYDAJNOSCI ocena sprzetu komputerowego sie nie konczy, to skladam najszczersze kondolencje.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, nie mogę...

jackkpl wysłał do mnie PW. Pozwole sobie zacytować dwa fragmenty z jego listu:

...Skoro intel to tylko nazwa, to mam dla ciebie propozycje. Wlacz prime95, zdejmij radiator z procka i nakrec o tym 3 minutowy film. Sprobuj pozniej odpalic komputer. Ja moge zrobic taki sam test na swoim kompie i zobaczymy kto bedzie musial kupic nowego procka ok???...

Nie wiem o co chodzi temu panu, chyba dalej jego podstawowym argumentem wyższości INTEL-a nad AMD jest możliwość zdejmowania radiatora podczas pracy... 8O Naprawde świetna, przednia zabawa...

zastanow sie chwilke zanim zaczniesz rzucac jakies slogany , ktore z prawda mijaja sie o kilka lat swietlnych...

To ty się zastanów co piszesz, znowu zmuszasz mnie do tego, abym po raz kolejny powtórzył, że twoje argumenty są co najmniej idiotyczne, a wymyślił je jakiś debil...

Sory chłopie, ale sam się proszisz tych obelg :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie jackpl-argument o zdejmowaniu radiatora podczas pracy procka jest nader idiotyczny

jak pisał Majdan -po to jest w biosie opcja "system shotdown" przy okreslonej temp by proc był zawsze bezpieczny

brak mi słów czasem nad argumentami niektórych - wyższosc jednego proca nad drugim , bo pierwszy pracuje bez radiatora -MEGA ROTFL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow, konkretne argumenty tu padaja ... hue hue hueh ue huehuehue

Ja tam moge swojego proca wyciagnac podczas pracy, usmazyc na nim jajecznice, ugotowac wode -na herbatke, potem go wlozyc w socket'a, zapiac WC i bez restartu pracowac. Co wy na to?

No i co wy tu za argumenty wywalacie, moj sprzet to jest dopiero dobry.

hueheuheuheuheuheuheu a to tylko 8086 @ 3,25 MHz, buhhahahahah

/sorrka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...