Rosio Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 nasunela mi sie taka mala refleksja: kiedys jak bylem, w sklepie (jakis rok temu) i szukalem nowej plyty pod AMD (pod durona 650) to koles w sklepie sie spytal dlaczego mam AMD? wiec powiedzialem mu ze za ta cene nic lepsze go nie dostane a on mowil ze przeciez AMD sie pala i pod tymi prockami niewszystkie gry chodza, itd 8O . Skoro taki sprzedawca mowi to wszytkim klientom i niektorzy to "lykna" to pozniej kraza po swiecie takie zabobony ze AMD: pala sie sa niestabilne nie chodza wszyskie gry 8O Ja naprawde nie mam nic do Intela (bardzo dobrze ze jest) ale nie proponuje on nic lepszego (tak jak mowil KGB) od AMD w granicach 250-450 pln. Ostatnio kolega prosil mnie zebym mu pomogl dobrac kofig (chcial P4 2,4ghz + abita na intelu 875P) ale podalem mu linki do testow i stwierdzi ze nie bedzie wydawal tyle kasy (kupil batka 2500+ i abita nf7-s) i za zaoszczedzone pieniadze kupil dysk 120GB i bude Chifa. 8) "Jesli nie widac roznicy to po co przeplacac" :arrow: to jest chyba slusne podejscie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 do kucyka-nie jakis debil, tylko ty jestes krotkowzroczny!! To ze masz amd i w 3dmarku bijesz innych na intelu nie znaczy ze AMD RULEZZ itp. Niestety, podchodzisz pod kategorie AMD fanboy. Ja potrafie docenic zalety AMD i potrafie docenic zalety INTELA. Sam w domu mam 2 komputery, jeden oparty o amd (jeszcze palomino) a drugi o intela. Wiec mam porownanie bezposrednie , pracowalem nawet jakis czas na epox 8rda+ i athlonie 2.2 ghz. Ty nie majac za grosz rozeznania w dwoch roznych platformach piszesz niepojete bzdury. Wg Ciebie "AMD rulezz" bo jest tanszy i szybszy........ No comment Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 nasunela mi sie taka mala refleksja: kiedys jak bylem, w sklepie (jakis rok temu) i szukalem nowej plyty pod AMD (pod durona 650) to koles w sklepie sie spytal dlaczego mam AMD? wiec powiedzialem mu ze za ta cene nic lepsze go nie dostane a on mowil ze przeciez AMD sie pala i pod tymi prockami niewszystkie gry chodza, itd 8O . Skoro taki sprzedawca mowi to wszytkim klientom i niektorzy to "lykna" to pozniej kraza po swiecie takie zabobony ze AMD: pala sie sa niestabilne nie chodza wszyskie gry 8O Ja naprawde nie mam nic do Intela (bardzo dobrze ze jest) ale nie proponuje on nic lepszego (tak jak mowil KGB) od AMD w granicach 250-450 pln. Ostatnio kolega prosil mnie zebym mu pomogl dobrac kofig (chcial P4 2,4ghz + abita na intelu 875P) ale podalem mu linki do testow i stwierdzi ze nie bedzie wydawal tyle kasy (kupil batka 2500+ i abita nf7-s) i za zaoszczedzone pieniadze kupil dysk 120GB i bude Chifa. 8) "Jesli nie widac roznicy to po co przeplacac" :arrow: to jest chyba slusne podejscie Kompetencja sprzedawcow to zupelnie inna sprawa. Ja uwazam, ze wiekszosc ludzi na tym forum wie , co ma jakie mozliwosci i nie kupuje "za namowa sprzedawcy ". Widze, ze TY Rosio (jesli moge mowic na ty) jestes troche bardziej cywilizowany i mozna z toba prowadzic dyspute. Nigdzie w swoich postach nie napisalem ze AMD jest gorszy , a ni nigdzie ze INTEL lepszy. Mi chodzi jedynie o to, ze za to ze ja mam INTELA niektorzy uzytkownicy AMD chcieliby mnie zjesc zywcem, jako tego, ktory wywalil bezmyslnie pieniadze, jest glupi, nie mam pojecia i sie wywyzszam nad innych. Tak jak napisalem , znam zalety AMD i INTELA, wiem z grubsza co kazda platforma oferuje. Mialem troche wiecej kasy i zdecydowalem sie na INTELA i wcale nie dorabiam sobie teorii zeby sie pocieszyc (tak jak to niektorzy sugeruja) , ale chce zwrocic uwage na inne aspekty. AMD nie spali sie sam z siebie. Mialem raz przypadek jak skladalem bratu kompa, ze amd niestety spalil sie , ale nie bardzo wiedziaem dlaczego. proc 1700+ wstal jako 1100 mhz. Wszedlem do biosa, temperatura 32 stopnie i sie nie zmieniala zasadniczo. TO szyna na 133 fsb (czyli nominalnie) i komp juz nie wstal. procek sie zjaral. Do tej pory nie wiem, co bylo przyczyna. w swoim zyciu zjaralem juz pare prockow AMD, mialem fajnego athlona 1 ghz axia , ktory szedl na 1450 mhz i wiem ze AMD to dobra firma. Ale wcale nie opieprzam nikogo za to ze ma AMD, a duzo uzytkownikow AMD wlasnie taka taktyke stosuje. Amd rulezz , intelowcy do komory itp..... jesli juz ktos chce porozmawiac o roznicach miedzy intel i amd to ja chetnie podejme taka rozmowe, ale w cywilizowany sposob i z dobrymi argumentami. Niestety kucyk i kgb nie przyjmuyja zadnych argumentow ze strony "przeciwnej" (intel) i dlatego z forum robi sie smietnik....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Wg Ciebie "AMD rulezz" bo jest tanszy i szybszy Powiedz mi dalczego krecisz procesor :?: - ja krece przede wszystkim dla zabawy a po drugie by mieć szybszy komputer nie płacąc za to. Jeżeli można mieć pobodną lub wyższą wydajność niższym kosztem to dlaczego nie - inna sprawa jak pisałem i INTEL i AMD mają swwoje wady - AMD jnp. kruche jądro, Intel na pewno cena. Kwestia wyboru przez użytkownika co chce. To że masz intela i wydałeś na niego 2x wiecej nie znaczy że jest 2x lepszy, szybszy itd itp. Trochę pokory - po drugie za cene za jaką kupiłeś P4 + mobo miałbyś AXP + mobo + R9500/9700 - ale to twój wybór - bo np. nie grasz w gry i ci nie potrzbna super grafa. I skończe te głupie rozmowy. Nie jeden by chciał mieć Intela ale go nie stać na niego i nie jeden Intelowiec pluje sobie w brode że wydał tyle kasy na sprzęt który nie jest dużo szybszy niż AMD - tak wyglądają wasze wypowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 jackpl- zebysmy sie dobrze zrozumieli ja nie mam absolutnie nic do intela -ani nie jestem zagorzałym fanem amd -mam to co mam i wystarcza-juz dawno wyrosłem z tego ze mnie mniej bawi ze mam np w pcmarku w memory 6000 a kumpel na p4 10.000- wali mnie to równo bo do niczego nie prowadzi tylko Twój argument o paleniu sie procków był dosc idiotyczny , piszesz że zjarałes juz kilka procków amd-mozesz mi napisac jakim cudem?? ja przed chwilą policzyłem ile od początku posiadania kompa miałem procków-koło 15 w tym wiekszosc amd i jeszcze nigdy nie udało mi sie zadnego spalic-(raz nawet jak w ferworze robienia kilku rzeczy na raz nie podpiołem zasilania od coolera to komp sie po chwili wyłączył bo zadziałała ochrona term. na płycie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 faktycznie jackpl-argument o zdejmowaniu radiatora podczas pracy procka jest nader idiotyczny jak pisał Majdan -po to jest w biosie opcja "system shotdown" przy okreslonej temp by proc był zawsze bezpieczny brak mi słów czasem nad argumentami niektórych - wyższosc jednego proca nad drugim , bo pierwszy pracuje bez radiatora -MEGA ROTFL I wlasnie takie komentarze mnie rozbrajaja. Po co ci ochrona termiczna?? nikt nie bedzie przeciez sciagal radiatora! Jasne ze nie bedzie, ale moze sie zdarzyc , jak to w zyciu, ze cos nie bedzie pracowalo tak jak tego sobie rzyczymy. I co wtedy?? kiedy wiatrak nagle sie spali ot tak sobie. Idac Waszym tokiem rozumowania po co w samochodzie poduszki powietrzne, gdy wypadek przytrafia sie srednio 1 czlowiekowi na 100 000 ludzi (nie sa to prawdziwe dane, daje tylko przyklad). WIadomo, ze nie kazdy doswiadczy spalenia procka. Wydaje mi sie jednak ze ochrona termiczna nie jest chwytem marketingowym..... Gdyby tak bylo to nikt nie inwestowalby w takie rozwiazania.... Nikt nie da gwarancji na sprzet ze bedzie pracowal tak jak powinien i nic mu sie nie przytrafi, dlatego jest rekojmia i w razie niezamierzonego dzialania mozna wymienic wadliwy pozespol na inny, ktory bedzie bez wad. Wezmy inny przyklad, zasilacz i zabezpieczenia przeciwprzepieciowe, przeciwpozarowe itp. Po co to komu, skoro kosztuje 150 zl dodatkowe?? Zadko sie zdarzaja takie awarie, ale jak juz sie przytrafia to czasami koszt zepsutego sprzetu jest dosc drogi. Dlatego ja uwazam, ze lepiej zainwestowac w profilaktyke XX kasy niz 10 razy tyle w wymiane uszkodzonego sprzetu. Jesli po tym wywodzie nadal ludzie nie widza sensu na wydawanie troche wiekszej sumy na inny sprzet, to powiem tyle , ze intela kupilem bo sram kasa i juz mi sie w portfelu nie miesci.........zadowoleni?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Dobrze prawisz jacq. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 jackpl- zebysmy sie dobrze zrozumieli ja nie mam absolutnie nic do intela -ani nie jestem zagorzałym fanem amd -mam to co mam i wystarcza-juz dawno wyrosłem z tego ze mnie mniej bawi ze mam np w pcmarku w memory 6000 a kumpel na p4 10.000- wali mnie to równo bo do niczego nie prowadzi tylko Twój argument o paleniu sie procków był dosc idiotyczny , piszesz że zjarałes juz kilka procków amd-mozesz mi napisac jakim cudem?? ja przed chwilą policzyłem ile od początku posiadania kompa miałem procków-koło 15 w tym wiekszosc amd i jeszcze nigdy nie udało mi sie zadnego spalic-(raz nawet jak w ferworze robienia kilku rzeczy na raz nie podpiołem zasilania od coolera to komp sie po chwili wyłączył bo zadziałała ochrona term. na płycie) Jakim cudem? Juz odpowiadam na pytanie. Powiem tylko tyle ze argument ochrony termicznej jest idiotyczny dla tych, ktorzy nigdy tego nie doswiadczyli. Procki amd zjaralem na przerobionej plycie ecsk7sa. Pozniej okazalo sie, ze modyfikacja byla niedobrze zaizolowana i przy pewnych okolicznosciach (np grzebanie w obudowie i ruszanie kabelkow) robilo sie zwarcie. Tym oto cudem spalilem 3 procki amd (duron 600 , duron 800 i zaje........ atbird 1 ghz axia). I jeszcze jedno , jesli ktos uwaza, ze czyjs argument jest niedobry to nie pisze sie "jestes debilem, twoj argument jest idiotyczny" tylko daje sie kontrargument , ktory obala poprzednie. Taka jest zasada dyskusji (cywilizowanej). Np Twoj argument o ochronie termicznej na plycie jest dobrym kontrargumentem. Ja nigdy nie mialem okazji przetestowac tego systemu na amd... Jak widac u mojego brata w kompie tez nie zadzialalo , bo zanim sie pokaal post to juz nie bylo co uruchamiac :-). Ja rowniez nie chce znowu sie klocic , co lepsze. Nie ja zaczalem dyskusje typu "zmieniles amd na intela to idz sie leczyc itp". Mysle , ze nie zabralbym dyskusji w tym temacie, gdyby nie pewne wypowiedzi typu "w Polsce placimy polskie ceny ,a zachodnie zostawmy Zachodowi i nie przesadzaj z ta gonitwa za fps,jak ktos musi sie dowartosciowac to niech goni ja uwazam ze bardziej wartosciowe jest wycisnacmax z tego co sie posiada niz ciagle gonic za nowym bo mozna wydac kupe szmalu na cos NAJ na rynku i szpanowac ,tylko po co skoro za dwa miesiace twoj rownie bogaty kumpel za ta sama cene kupi NAJ na rynku ,ale jego NAJ bedzie bardziej NAJ niz twoje ,a wtedy ZONK bo akurat tatus popadl w dlugi i nie kupi nowych zabawek - co pozostaje dzieciaczkowi? skok z okna bo juz nie jest najlepszy na wiosce i nie jest w stanie byc. tak powstaja choroby i zalamania" <- KGB Co to za argument, ze ktos skacze z okna bo mu ojciec nie daje pieniedzy na komputer................. Takie komentarze , zupelnie oderwane od tematu i nie majace pokrycia z rzeczywistoscia po prostu czasami w czlowieku cos ruszaja ........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 moja wypowiedz była grzeczna ale widze ze kucyk ma racje - tobie juz nic nie pomoze ps.napisałem konkretnie i rzeczowo - raz zdarzyło mi sie nie podpiac zasilania do coolera z róznych powodów i tyle-zadziała ochrona wiec twój argument o pracujacym intelu bez radiatora jest idiotyczny-mówię to juz chyba 3 raz ale z tego co piszesz wnioskuje ze nie trafia do ciebie w zaden sposób sens i konkluzja wypowiedzi jak spaliłes kilka procków amd to znaczy ze jestes wybitnie zdolny i powinienes zajmowac sie np rozworzeniem gazet (pod warunkiem ze ich w aucie nie spalisz) ps.twoje sranie kasą -jak piszesz -koło pyty mnie lata - jesli o mnie chodzi mozesz zamiast stolca oddawac 1000 banknotów w nominale 100$ i interesowac mnie to bedzie jak........., ale rozumku ,logicznego myslenia i wyciagania wniosków jednak kupic sie nie da ps2. pamieci chodzące na 180mhz na 865 to chyba jakas pomyłka- nie stac cie na lepsze?? czy zamiast $ "srasz" tylko rublami??? ps3. przepraszam innych za ton wypowiedzi ale czasem nad tym co i w jaki sposób piszą co poniektórzy doprowadza mnie to uzywania takich słów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 moja wypowiedz była grzeczna ale widze ze kucyk ma racje - tobie juz nic nie pomoze ps.napisałem konkretnie i rzeczowo - raz zdarzyło mi sie nie podpiac zasilania do coolera z róznych powodów i tyle-zadziała ochrona wiec twój argument o pracujacym intelu bez radiatora jest idiotyczny-mówię to juz chyba 3 raz ale z tego co piszesz wnioskuje ze nie trafia do ciebie w zaden sposób sens i konkluzja wypowiedzi jak spaliłes kilka procków amd to znaczy ze jestes wybitnie zdolny i powinienes zajmowac sie np rozworzeniem gazet (pod warunkiem ze ich w aucie nie spalisz) ps.twoje sranie kasą -jak piszesz -koło pyty mnie lata - jesli o mnie chodzi mozesz zamiast stolca oddawac 1000 banknotów w nominale 100$ i interesowac mnie to bedzie jak........., ale rozumku ,logicznego myslenia i wyciagania wniosków jednak kupic sie nie da ps2. pamieci chodzące na 180mhz na 865 to chyba jakas pomyłka- nie stac cie na lepsze?? czy zamiast $ "srasz" tylko rublami??? ps3. przepraszam innych za ton wypowiedzi ale czasem nad tym co i w jaki sposób piszą co poniektórzy doprowadza mnie to uzywania takich słów Do bartezjusza To powiedz mi taka rzecz, czy moja wypowiedz byla niegrzeczna?? Ja staram sie tutaj podjac jakas w miare rozsadna rozmowe, a Ty 3/4 swojego postu przeznaczas na "latanie kolo pyty" i "sranie rublami" Jakbys chcial wiedziec , to moje pamieci chodza na 220 mhz, ale przy szynie 265 mhz przy dzielniku 4:5 juz wymiekaja wiec trzeba zmienic dzielnik. Tak to juz jest z intelem.....albo krecisz bardziej procka albo pamieci..... A co do palenia prockow to jestem zdolny. ALe kiedys za czasow kiedy mialem amd jedyna plyta pod amd i ddr bylo sis 735 (i via kt266 bez A) o czym Ty zapewne pojecia nie masz i aby dobrze podkrecac trzeba bylo zrobic troche modyfikacji. Sadzac po tym co napisales LUTOWNICA to sprzet zupelnie Ci obcy, a ja nie balem sie zaryzykowac. Nie sztuka jest podkrecac klikajac + i - w biosie (czy tam pgdown pgup). Podkrecanie to poswiecenie sie , ryzyko i ponoszone z tego tytulu koszta. Myslalem ,ze z bede mogl z Toba pogadac , ale wypowiedz typu "jak spaliłes kilka procków amd to znaczy ze jestes wybitnie zdolny i powinienes zajmowac sie np rozworzeniem gazet (pod warunkiem ze ich w aucie nie spalisz)" zaprzecza moim wczesniejszym wnioskom na Twoj temat... Aby nie brnac dalej w ten temat napisze, ze jestem glupi , nie potrafie myslec, podaje argumenty bez zadnego poparcia a Wy wszyscy macie racje.......... Koniec rozmowy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 niegrzeczne było to "I wlasnie takie komentarze mnie rozbrajaja" lutownica jest mi obca??-hmm -no nie jestem fachowcem w tej dziedzinie-fakt - i raczej inne rzeczy mnie bawią przygode z o/c zaczołem duzo wczesniej niz Ci sie wydaje-ale naprawde nie o to chodzi i nie ma to najmniejszego znaczenia ps.moim celem nie było CIę urazic czy cos w tym stylu-jesli tak poczułes -sorki ale wiesz- pisanie o sr...kasą jest troche nie ma miejscu -mnie to zupełnie nie obchodzi-ale ktos moze sie poczuc dotknięty albo co gorsza paść w komplexy co złego to nie ja -peace jackpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 TO sranie kasa to bylo rzucone tak na odczep sie :-), jako jedyny argument na zakup intela (jedyny w mniemaniu niektorzych forumowiczow). Tez nie zamierzam tutaj sie o nic klocic. Jestem wyznawca hasla "kazdy ma to, na co go stac lub co uwaza za optymalne rozwiazanie". A tak na powaznie to Intela kupilem dlatego, zeby miec szanse przetestowac najnowszego procka ze stajni Intela. Mialem kiedyc celka 633, mialem stado duronow, tbirda, palmino, tbreda. Mialem p4 B0, mialem p4 C1 , teraz mam p4 D1. Podejrzewam ,ze jak AMD wypusci nowego procka i bedzie w miare w przystepnej cenie (tak kolo 700 zl) to swojego p4 sprzedam i zmienie na nowszy od AMD. Ale nie dlatego zeby chwalic sie we wsi , ze mam najlepszy sprzet.......bo wcale nie mam. Tutaj chodzi o zaspokojenie swojej potrzeby ...... I nie mysl ze mam miliardy zl........sprzedaje stary sprzet , dokladam 500 zl i kupuje nowy.... A zaoszczedzenie 500 zl na studiach w ciagu pol roku nie jest chyba strasznie trudne. Gdybym mial mozliwosc wypozyczenia sprzetu i przetestowania go, wcale bym tak platform niezmienial. ALe niestety z braku kontaktow w sklepach komputerowych musze byc szarym klientem, ktory idzie, stoi w kolejce i kupuje to co chce. A gdybym byl naprawde bogaty i mogl wydawac kase starych w "nieskonczonosc" to napewno mialbym w pokoju 2 rozne platformy - AMD i INTELA z wypasionymi k.graficznymi i cala reszta..... nie testowalbym 10 roznych kosci pamieci LOW END z nadzieja , ze trafia sie super podkrecalne , tylko kupil corsair pc4000 albo OCZ gold pc3700 i mial z bani.... ALe oczywiscie to pozostaje w sferze moich marzen , a musze to sobie zastapic domowymi sposobami ;-). Tak na zakonczenie napisze, ze w tej calej "wojnie" nie chodzi o nic innego jak o strzepienie jezyka (czyli palcow i klawiatury). ja poprzez swoje wypowiediz chcialem tylko zwrocic uwage na rozne zalety roznych prockow , ale moje wypowiedzi zostaly z miejsca obrzucane blotem.....niestety............ Chcialbym abys TY bartezjusz mial okazje popracowac na komputerze z p4 2.4 C , abstraciach!ac od ceny i porownac obiektywnie, na ktorym sie lepiej pracuje. Tak jak pisza w recenzjach opterona, praca na kompie z opteronem jest jeszcze przyjemniejsza niz z p4 , bo ma lepszy kontroler pamieci i wszystko jest jakby plynniejsze (mowie ciagle o srodowisku 2D i winxp). Tego nie da sie opisac w zaden sposob, roznicy w odczuciu uzytkownika.... Trzeba to doswiadczyc i wtedy mozna obiektywnie ocenic , ktora platforma jest dla CIbeie "lepsza". Okay,koniec, bo napisze zaraz esej............. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 ale sie chlopcy rozbrykali :P a ja i tak podziwiam ludzi ktorzy czuja wiekszy komfort pracujac na Intelu raz tez tak mialem: lepiej mi sie pracowalo na P3 933 niz na K6-2 450 (nie mojej) :D btw: jak do cholery zaoszczedzic 500pln przez pol roku na studiach??? jak by mi sie to udalo to bym sobie w nastepnym semestrze dodatkowe objady wykupil :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 ale sie chlopcy rozbrykali :P a ja i tak podziwiam ludzi ktorzy czuja wiekszy komfort pracujac na Intelu raz tez tak mialem: lepiej mi sie pracowalo na P3 933 niz na K6-2 450 (nie mojej) :D btw: jak do cholery zaoszczedzic 500pln przez pol roku na studiach??? jak by mi sie to udalo to bym sobie w nastepnym semestrze dodatkowe objady wykupil :D NO panowie rzeczywiscie się rozbrykali Niedziwne ze na PIII 933 pracowało ci sie lepiej PIII to były i są wypasione proce, a ten K6-2 450 to on rewelacjia nie był ale proc był spoko. Sam siedizalem na PIII 650Mhz i uważam ze to był proc full wypas !! P.S Może teraz my sie pokłócimy :wink: jak panowie wyżej :D Pozdro. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...