Torwald Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Z tego co udalo mi sie wyszukac na forum wiekszosc osob preferuje obudowy z "blyskiem" ;) Mi bardziej przypasowal czarny mat, wiec buda ma taki a nie inny kolor. Jest jednak jedno ale... farba jest bardzo wrazliwa na zadrapania itp. (kiepska farba, za 10zl :/) W zwiazku z tym jutro wybieram sie po lakier (tez w spray'u, chyba ze waszym zdaniem inne sa lepsze). Jakiego powinienem szukac ? Pomalowane mam nie tylko blachy ale takze plastik, wiec potrzebny jest jakis uniwersalny lakier, coby mi panelu nie rozpuscil :P Za wszelkie rady bede wdzieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bull_terrier Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Ja ostatnio tez malowalem bude i mialem podobny problem jak ty, ale ostatecznie poszedlem do lakiernika samochodowego i za 30 zlotych wymalowal mi calego big-towera lacznie z dobraniem lakieru (taki ladny niebieski metalic 8) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Z tym ze mnie bardziej kreci jak sam wszystko robie. Potrzebny mi lakier do matowej farby i tyle... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bull_terrier Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Wiec sie nie zrozumielismy, chcesz nalozyc jakis bezbarwny lakier na ten matowy ? Jesli tak to musze Cie rozczarowac, bo z tego co wiem nie mozna tego zrobic. Lakier sie po prostu zetnie, pozostaje tylko malowanie od nowa po uprzednim usunieciu starego lakieru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 jezeli zastosujesz klar tego samego producenta co lakier bazowy (w tym wypadku twoj czarny mat) nie powinno sie nic scinac.. wiem bo sam mialem czarny mat z klarem - ja uzywalem Motip'a i poszlo gladko :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Tez uzywalem Motip'a. Czyli nie powinno byc problemu... Gdzies tak za 1-2h ide szukac lakieru, jak pomaluje to dam znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 No i tzw. [gluteus maximus] zbita :/ Nigdzie w miescie nie ma lakieru bezbarwnego matowego. I co ja mam teraz zrobic ? Kupic zwykly i go potem zmatowic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...