kimiec Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Czy głośniki Creative Labs FPS 1600 bedą działały jak trzeba ze zwykłą kartą dzwiękową czy musze też kupić jakąś nową? Jak tak to jaką najlepiej , tylko jakąś niedrogą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Moze tak troszke szczegolow ? "Zwykla" to pojecie dosc szerokie 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 będą działały to wszystko zależy ile ta twoja karta ma wyjść na 2 czy na 4 głośniki.jak na 2 to bedą działały 2 głośniki jak na 4 to 4.Lepiej kup sobie jakiegoś live!!! 4.1 to zobaczysz jaka jest różnica między live a twoją starą kartą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 jeli posiadasz jakiego sb128 np to szkoda takich głoników. Te głoniki to 5.1 czyli potrezba 2 stereofonicznych sygnałów i jednego od suba i głonika centralnego. Inaczej nie ma sensu tylko live 5.1 w górę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 SB Live 5,1 - fajna dobra karta dzwiękowa - dla szpanu i lepszych efektów w grach - SB Audigy, ja kupiłem tylko dlatego że miałem do 500 zeta na karte a reszte musiałem oddać to wziąłem najdroższa w tej cenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 S.B. Live 5.1 wymiata ale Audigy i tak sa trochę lepsze. Ale wydaje mi się że lepiej kupić sb live 5.1 i zaoszczęcić kupe forsy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 jeli posiadasz jakiego sb128 np to szkoda takich głoników. Te głoniki to 5.1 czyli potrezba 2 stereofonicznych sygnałów i jednego od suba i głonika centralnego. Inaczej nie ma sensu tylko live 5.1 w górę :) Pierwsze SB128 mialy wyjscie na 4 glsoniki, ale szybko "poprwaili" ten blad :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 miały ale dalej to był sygnał stereo. nie było to 2 osobne wyjścia. Jedno wyjście było poprowadzone przez 2W wzmacniacz przeznaczony do słuchawek i to samo poprowadzone bez wzmacniacza przeznaczone do zewnętrzego wzmocnienia. W ofercie była też karta bez dodatkowego wyjścia wzmacniającego. Taki bajer marketingowy :) Ale pamiętaj to dalej był sygnał stereo i nic poza tym :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Ale faktycznie najlepiej zainwestuj w Live lub Audigy 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Kup SB Live! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Ta i zebu mu szumialo ! powariowaliscie ! jezeli juz musisz creativa to audigy ! i niz pozatym ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Ta i zebu mu szumialo ! powariowaliscie ! jezeli juz musisz creativa to audigy ! i niz pozatym ! Co ci ma niby szumieć? Ja mam podłączony cyfrowy wzmacniacz (robiony przezemnie tak nawiasem) - całość łączona jest miedzienymi kablali razem z kolumnami (robionymi przezemnie tak nawiasem) i nie ma szumu. Całość była testowana na cyfrowym oscyloskopie przy -190 dB i nie było szumu. Wyprowadzenie karty prowadzone ekranowanym kablem do wzmacniacza. Acha szumy są jak leci MP3 z mniejszym bitrate niż 192 :) przy cd-audio niejeden soniak wypada :). Szumy są przy badziewnych zestawach głośnikowyk - to ich wzmacniacze generować mogą szumy ale nie sama karta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Co ty chlopie gadasz (Tak na wiasem -buhehe jak to brzmi) Tak sie sklada ze wiele osub slyszy szumy na tych super kartach muzycznych tej super firmy ! Widze ze spece od wciskania gowna firmy creative zrobili i tobie wode z muzgu ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 live szumi? pierwsze słysze.. to zależy na czy, słuchasz bo jak na jakichś pierdziawkach... i czego słuchasz bo jak mp3 64kbps to ja dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 jak widziales nie slucham na pierdziawkach ! :) pozatym nie mam karty tej bo mnie nie powalilo ! nie lubie tej firmy ! a empeczy mam 192kb :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Dobrze ze moje karty nie szumia :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4r7h Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Do tych glosniko najlepszy bedzie lajw. Nie musi to byc lajw 5.1 gdyz nie sa to glosniki 5.1. Audigy to zdecydowanie rozwiazanie na wyrost. :idea: Creative tak sprytnie robi swoje glosniki ze najlepiej pasuja do ich SB. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 jeli posiadasz jakiego sb128 np to szkoda takich głoników. Te głoniki to 5.1 czyli potrezba 2 stereofonicznych sygnałów i jednego od suba i głonika centralnego. Inaczej nie ma sensu tylko live 5.1 w górę :) FPS 1600 to glosniki 4.1!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 przeoczenie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Co ty chlopie gadasz (Tak na wiasem -buhehe jak to brzmi) Tak sie sklada ze wiele osub slyszy szumy na tych super kartach muzycznych tej super firmy ! Widze ze spece od wciskania gowna firmy creative zrobili i tobie wode z muzgu ! Nikt mi wody z niczego nie zrobił. Poza tym widzę że masz negatywny stosunek do tej firmy więc się nidziewie że tak gadasz. Tak się składa że jestem dośc mocno wyczulony jeśli chodzi o audio. I możesz mi dać wiare czy nie ale nie kupił bym badziewia. Zastanawiałem się nad jeszcze nad Vortexem 2 ale doszedłem do wniosku że wezmę SBL i się jak narazie nie zawiodłem. Poza tym - co kto lubi - ja ci na siłe nie będę wciskał co ty masz mieć a co nie. Jeśli chcesz to sobie nawes SB Pro kup może szumu nie usłyszysz. (buuu hehe) To tyle wywodu. Nie wdaje się więcej w dyskusje bo to nie ma sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 a ja napiszę coś innego. mianowicie sprzedałem live-a i kupiłem zoltrix-a nigtingale pro 6.1; z tos-link in out i spdif in out i mam podłączone głośniki csw digital do złącza spdif i jedyny szum jaki słysze to mój komp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Tia sensu nie ma ! zero obiektywizmu z mojej i twojej strony ! czyli do niczego nie dojdziemy ! A jak bym mial zlacze isa na plycie to bym sobie GUS'a wsadzil :) watek gownianych produktow creative byl poruszany wiec jak bys byl zainteresowany to poszukaj watku: ktory monopolista was ....... (uzyj wyszukiwarki bedzie latwiej ) Pozdrawiam ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kimiec Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 dzięki za rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Mam DTT 2200 + Lajwa i szumy to normalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 pare uscislen: fps1600 to zestaw 4.1, jak podlaczysz zrodle stereo to tez bedzie na 4 glosniki isc, tyle ze w prawym tylnym i przednim bedzie to samo (z lewymi to samo 8) ). Ogolnie mam live'a i te fps'y i szumy sa jak glosniki sa na maxa i nic z nich nie leci, tak normalnie to nic nie slychac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 libero a nie szumi ci jak masz wyłączonego kompa? ;P... tesh mam jednego z pierwszych live'ów i to jeszcze tego niepełnego i chodzi pięknie, a głośniki pcworks 4.1 . Do tego słuchawki za 1.5 bomby to raczej bym wyczuł szumy, może z tamto kartą było coś nie tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...