Skocz do zawartości
kimiec

Czy karta muzyczna ma duże znaczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Czy głośniki Creative Labs FPS 1600 bedą działały jak trzeba ze zwykłą kartą dzwiękową czy musze też kupić jakąś nową? Jak tak to jaką najlepiej , tylko jakąś niedrogą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

będą działały to wszystko zależy ile ta twoja karta ma wyjść na 2 czy na 4 głośniki.jak na 2 to bedą działały 2 głośniki jak na 4 to 4.Lepiej kup sobie jakiegoś live!!! 4.1 to zobaczysz jaka jest różnica między live a twoją starą kartą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeli posiadasz jakiego sb128 np to szkoda takich głoników. Te głoniki to 5.1 czyli potrezba 2 stereofonicznych sygnałów i jednego od suba i głonika centralnego. Inaczej nie ma sensu tylko live 5.1 w górę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SB Live 5,1 - fajna dobra karta dzwiękowa - dla szpanu i lepszych efektów w grach - SB Audigy, ja kupiłem tylko dlatego że miałem do 500 zeta na karte a reszte musiałem oddać to wziąłem najdroższa w tej cenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeli posiadasz jakiego sb128 np to szkoda takich głoników. Te głoniki to 5.1 czyli potrezba 2 stereofonicznych sygnałów i jednego od suba i głonika centralnego. Inaczej nie ma sensu tylko live 5.1 w górę :)

Pierwsze SB128 mialy wyjscie na 4 glsoniki, ale szybko "poprwaili" ten blad :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miały ale dalej to był sygnał stereo. nie było to 2 osobne wyjścia. Jedno wyjście było poprowadzone przez 2W wzmacniacz przeznaczony do słuchawek i to samo poprowadzone bez wzmacniacza przeznaczone do zewnętrzego wzmocnienia. W ofercie była też karta bez dodatkowego wyjścia wzmacniającego. Taki bajer marketingowy :) Ale pamiętaj to dalej był sygnał stereo i nic poza tym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta i zebu mu szumialo ! powariowaliscie ! jezeli juz musisz creativa to audigy ! i niz pozatym !

Co ci ma niby szumieć? Ja mam podłączony cyfrowy wzmacniacz (robiony przezemnie tak nawiasem) - całość łączona jest miedzienymi kablali razem z kolumnami (robionymi przezemnie tak nawiasem) i nie ma szumu. Całość była testowana na cyfrowym oscyloskopie przy -190 dB i nie było szumu. Wyprowadzenie karty prowadzone ekranowanym kablem do wzmacniacza. Acha szumy są jak leci MP3 z mniejszym bitrate niż 192 :) przy cd-audio niejeden soniak wypada :). Szumy są przy badziewnych zestawach głośnikowyk - to ich wzmacniacze generować mogą szumy ale nie sama karta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty chlopie gadasz (Tak na wiasem -buhehe jak to brzmi)

Tak sie sklada ze wiele osub slyszy szumy na tych super kartach muzycznych tej super firmy !

Widze ze spece od wciskania gowna firmy creative zrobili i tobie wode z muzgu !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

live szumi? pierwsze słysze.. to zależy na czy, słuchasz bo jak na jakichś pierdziawkach... i czego słuchasz bo jak mp3 64kbps to ja dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tych glosniko najlepszy bedzie lajw. Nie musi to byc lajw 5.1 gdyz nie sa to glosniki 5.1. Audigy to zdecydowanie rozwiazanie na wyrost. :idea: Creative tak sprytnie robi swoje glosniki ze najlepiej pasuja do ich SB. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FPS 1600 to glosniki 4.1!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty chlopie gadasz (Tak na wiasem -buhehe jak to brzmi)

Tak sie sklada ze wiele osub slyszy szumy na tych super kartach muzycznych tej super firmy ! 

Widze ze spece od wciskania gowna firmy creative zrobili i tobie wode z muzgu !

Nikt mi wody z niczego nie zrobił. Poza tym widzę że masz negatywny stosunek do tej firmy więc się nidziewie że tak gadasz. Tak się składa że jestem dośc mocno wyczulony jeśli chodzi o audio. I możesz mi dać wiare czy nie ale nie kupił bym badziewia. Zastanawiałem się nad jeszcze nad Vortexem 2 ale doszedłem do wniosku że wezmę SBL i się jak narazie nie zawiodłem. Poza tym - co kto lubi - ja ci na siłe nie będę wciskał co ty masz mieć a co nie. Jeśli chcesz to sobie nawes SB Pro kup może szumu nie usłyszysz. (buuu hehe) To tyle wywodu. Nie wdaje się więcej w dyskusje bo to nie ma sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja napiszę coś innego. mianowicie sprzedałem live-a i kupiłem zoltrix-a nigtingale pro 6.1; z tos-link in out i spdif in out i mam podłączone głośniki csw digital do złącza spdif i jedyny szum jaki słysze to mój komp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia sensu nie ma ! zero obiektywizmu z mojej i twojej strony ! czyli do niczego nie dojdziemy !

A jak bym mial zlacze isa na plycie to bym sobie GUS'a wsadzil :)

watek gownianych produktow creative byl poruszany wiec jak bys byl zainteresowany to poszukaj watku: ktory monopolista was ....... (uzyj wyszukiwarki bedzie latwiej )

Pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pare uscislen: fps1600 to zestaw 4.1, jak podlaczysz zrodle stereo to tez bedzie na 4 glosniki isc, tyle ze w prawym tylnym i przednim bedzie to samo (z lewymi to samo 8) ). Ogolnie mam live'a i te fps'y i szumy sa jak glosniki sa na maxa i nic z nich nie leci, tak normalnie to nic nie slychac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

libero a nie szumi ci jak masz wyłączonego kompa? ;P... tesh mam jednego z pierwszych live'ów i to jeszcze tego niepełnego i chodzi pięknie, a głośniki pcworks 4.1 . Do tego słuchawki za 1.5 bomby to raczej bym wyczuł szumy, może z tamto kartą było coś nie tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...