yotomeczek Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Jakie drodzy forumowicze polecacie DDRki do pracy w dual DDR. Pamiątki powinny biegać min DDR500 (po OC) przy możliwie niskich timingach. Moje typy to: TwinMos Twister DDR433 CL2 (ew. DDR 466) Kingston HyperX DDR433 CL2 (wiem że hyperki biegają przy bardzo niskich timingach dosyć wysoko po zwiększeniu napięcia) Obstawiam DDR433 bo wyższe przeważnie pracują już na gorszych timingach i nie kręcą się tak jak wolniejsze modele (poza tym cena ...) Może jakieś inne zaproponujecie ?? Platforma Nforce2, cena max 800PLN za 2x256MB... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 kingi biez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 :arrow: z tych dwoch to obstaje za Kingston'ami. moze sproboj GeIL'i 2x256/433 PC3500 CL2... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magya Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 twinmosy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 twinmosy.... No jak bym łobaczył jakiś teścik TwinMosów Twister DDR 433/466/500 to może ... zależy mi na niezłych timingach ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 twinmosy.... No jak bym łobaczył jakiś teścik TwinMosów Twister DDR 433/466/500 to może ... zależy mi na niezłych timingach ... http://www.sirius.pl/art.php?id=122&typ=test&aid=90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Na twoim miejscu wziolbym Kingi podejzewam ze beda latac na lepszych timingach .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 ja mam kingi 400 i lataja zarypiscie na 420 mhz 2 5 2 2 w dualu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 wymieniliście na początku chipset Nforce2. Wiec zróbcie testy też na tej platformie. Może wkoncu wtedy Ci wszyscy zapaleńcy którzy bawią się w Duala na platformie AXP zrozumieją że stosowanie dualDDR dla athlona nie ma sensu bo i tak nie jest wstanie wcale wykorzystać większej przepustowości. I w przypadku Athlona XP dualDDR to tylko marketingowy bełkot.... ... Dlatego jeszcze raz do wszystkich "Athlonowców" odróżniajcie marketingowy bełkot o faktycznych wartości pewnych rozwiązań. Na co wam przy Athlonie XP dualDDR np PC400 który w dualu ma 6,4 GB/s przepustowości skoro AXP przy FSB 200 ma przepustowość 3,2 GB/s Na ile jest to prawda? Faktycznie stosowanie DualDDR w AXP nie ma sensu gdyz przepustowosc procesora bedzie niewystarczajaca... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 bawie sie zwykłymi twinMOSAMI i dorwałem 2 sztuki pakowane w kompletach do duala to chodzą mi na 470 z timingami 6 3 3 2 więc nie wiem czy warto tyle kaski ładowac w jakieś hyperxy. A tak pozatym to te radiatory na kingach to maja 2 mm luke mizeddzy kosciami i raczej w takiej sytuacji nie duza daja i w cale sie tak swietnie nie kręciły jak to piszą w testach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 bawie sie zwykłymi twinMOSAMI i dorwałem 2 sztuki pakowane w kompletach do duala to chodzą mi na 470 z timingami 6 3 3 2 więc nie wiem czy warto tyle kaski ładowac w jakieś hyperxy. A tak pozatym to te radiatory na kingach to maja 2 mm luke mizeddzy kosciami i raczej w takiej sytuacji nie duza daja i w cale sie tak swietnie nie kręciły jak to piszą w testach 470DDR z twinmosów DDR400 ?? stabilne w prime ?? jakie napięcie ?? CL2 ?? nieźle ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasquens Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Jak to jest z tym dual drr ? Czy koniecznie trzeba te pamieci kupowac parami ?? Czy jak dokupie sobie identyczna kosc 256 K valueram cl2.5 pc266 to beda chodzily w dualu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 wymieniliście na początku chipset Nforce2. Wiec zróbcie testy też na tej platformie. Może wkoncu wtedy Ci wszyscy zapaleńcy którzy bawią się w Duala na platformie AXP zrozumieją że stosowanie dualDDR dla athlona nie ma sensu bo i tak nie jest wstanie wcale wykorzystać większej przepustowości. I w przypadku Athlona XP dualDDR to tylko marketingowy bełkot.... ... Dlatego jeszcze raz do wszystkich "Athlonowców" odróżniajcie marketingowy bełkot o faktycznych wartości pewnych rozwiązań. Na co wam przy Athlonie XP dualDDR np PC400 który w dualu ma 6,4 GB/s przepustowości skoro AXP przy FSB 200 ma przepustowość 3,2 GB/s Na ile jest to prawda? Faktycznie stosowanie DualDDR w AXP nie ma sensu gdyz przepustowosc procesora bedzie niewystarczajaca... tak się składa że zacytowałeś moją wypowiedź umieszczoną na siriusie :wink: zysk jest -->2-3% :lol: ale chyba to nie to co ktoś oczekiwał by po nazwie DUAL i po 2 razy zwiększonej przepustowości. Niestety zacytowałeś tylko fragment, więc zaraz posypię się jakieś negujące to komentarze. Zresztą tam też od razu posypały się niewybredne komentarze Athlonowców, nie mające nic wspólnego z dyskusją na argumenty. Natomiast znakomicie dyskusję na siriusiusie podsumował użytkownik wolf: ~wolf [2003-08-21 13:29:54] - rozumienie Artykuł i komentarze do niego nasuneły mi kilka wniosków. Ludzie nie rozumieją co czytaja. Konkretny i treściwy komentarz Maras'a spotyka się z chamską i ultra prymitywną odpowiedzią jakiegoś prymitywnego <span style="color:red;">[ciach!]</span>iarza ukrywającego się pod nikiem ed. Sam mam AXP i cały system uatawiony pod niego, ale już wstyd się do tego przyznawać, bo widzę, że zakompleksione towarzystwo posiadające AMD prymitywnie reaguje na wszelki uwagi dotyczące tego procka i zwiazanego z nm platform. Niedługo zawołaniem ludzi spod znaku AMD będzie: AMD rulez i tylko tyle. Strasznie nie lubię prymitywów w komputerach, bo kojarzą mi się z kibolami na stadionie. ~wolf [2003-08-21 13:56:48] - przyszły użytkownik intela a tak sobie jeszcze wymyśliłem czytając wypociny w stylu amd rulez, że cena jest dobrym wyznacznikiem, niedługo będzie tak, że Intela bedzie mieć w swoich kompach elita intelektualna i finansowa, a AMD jakiś wściekły motłoch - wnioski po wypowiedziach zwolenników AMD I niestety przeglądająć także forum na tweaku i czytając wypowiedzi niektórych, przykro to powiedzieć ale często słowa WOLFa się sprawdzają Ponieważ na ten temat było tu już sporo więc odsyłam: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=412...ghlight=dualddr http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=422...ghlight=dualddr http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=362...ghlight=dualddr http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=305...ghlight=dualddr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...