zavader Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Witam! Mam pytsnie (wbrew pozorom właśnie dla sprzetu) zwiazane z routerami i siecią. Jestem podlaczony do internetu przez Neostrade (zewnetrzny modem ADSL) i kupile drugi komputer. W jaki sposob rozdzielic syngnal??? Kupic router? Jesli tak to JAKI? Z tego co wiem taki router kosztuje ponad 400 zl... Czy np. nie daloby rady polaczyc te komputery w SIec lokalna? (2*20 zl na karty sieciowe) I wtedy czy ten drugi komputer bedzie polaczany z internetem za posrednictwem tego drugiego? Prosze o pomoc??? [jesli to nie to forum to mnie skierujcie do INNEGO] POZDRAWIAM zaVader Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Mozesz polaczyc oba kompy w siec i na kompie do ktorego jest podpiety modem zrobic udostepnienie polaczenia internetowego lub wykorzystac jakis program ktory bedzie "zastepowal" router, opcja nr 2 to postawic server i zakupic hub'a i wykonac to samo z tym ze obie opcje maja wady pierwsza zmusza do tego zeby miec wlaczony komp caly czas zeby udostepnial polaczenie (czyli w sumie zeby dzialal jako server) no i ogranicza cie jedynie do dwoch kompow w sieci , opcja nr2 wymaga kupienia kolejnego kompa i postawienia go jako server i jest latwiejsza do rozbudowy na przyszlosc , lub wykonac to co proponujesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Ja bym ci proponowal poprzez Router mozna kupic juz dobry do okolo 350 zl, przystosowany juz pod NEO+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Jakbyś poczytał forum Sieci Komputerowe i Internet, to byś znalazł odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirri Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 a jaki masz modem do neo+ ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Heh - mam zwykly modem ADSL dostarczany przez NEO. A co do tego rozwiazania - chodzi o to ze ten drugi komputer bedzie dzialal w internecie TYLKO wtedy kiedy ten pierwszy bedzie dzialal. Chodzi o to zeby dwie osoby mogly naraz korzystac, a jak jeden komp sie zwalnia (se5ver) to ten kto siedzial na tym "na dostawke" mogl sie przesiascf na serv. Sprawa jest taka ze po prostu moja matka chce siedziec w necie wtedy kiedy ja, a mamy w domu drugi komp:) Jak ja zchodze to ona siada na moj i po problemie:) Wiec da sie zrobic LAN i stworzyc mini server? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Ja zabardzo tego nie zrozumialem chodzi ci o to jak i czym do drugiego kompa zapodac net (NEO+) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Dobra chodzi o to: 1. Ja mam komputer podpiety do NEO+ 2. W pokoju obok jest komp NIE podpiety do Neo+3 3. Kiedy ja siedzie podpiety w sieci, moja matka che rowniez korzystac z internetu 4. Chce, zeby drugi komputer mial dostep do internetu WTEDY kiedy ten pierwszy Jest podlaczony!!! 5. Tylko tyle:) JASNIEJ SIE NIE DA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 2 karty sieciowe i kabel skretka, lub 2 karty sieciowe, hub i zwykly kabel sieciowka. I trzeba w XP zrobic polaczenie mostkowe, lub w dowolnej windzie udostepnianie polanczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirri Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 "zwyky modem" . . wiesz kiedys dawali siemensy lucenty aztechy teraz daja modemy na USB.. jezeli mialbys lucenta sprawa byla by prosta.. A do tego co napisales to mozesz sprobowac programy typu WinRoute lub WinGate chociaz u mnie nie dzialalo to zbyt dobrze .. http://www.lanten.prv.pl/ <- tu jest instrukcja do tego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Wlasnie MAM sagema, a nie tego SIEMENSA:(:(:( Wiem ze to glupie lamerskie pytania, ale matka chce siedziec w sieci a ja che miec swiety spokoj:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirri Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 w XP jest dobre udostepnianie polaczenia, wtedy te progsy niepotrzebne.. wogole to o tych SAGEMach nie mam pojecia wiec pytaj na www.neostrada.info/forum :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...