maziboss Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 A wiec mam do Was prosbe: kto bylby tak mily i rozwiazal mi to zadanko z chemi :?: ILE ATOMOW SODU JEST W 6g. SODU ? Bede bardzo wdzieczny za rozwiazanie :wink: Acha nie myslcie sobie ze to z lenistwa czy co innego :twisted: Po prostu jest mi potrzebne rozwiazanie, a chemie skonczylem 2 lata temu i nie mam juz pojecia jak to zadanko rozwiazac :) Z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 A wiec mam do Was prosbe: kto bylby tak mily i rozwiazal mi to zadanko z chemi :?: ILE ATOMOW SODU JEST W 6g. SODU ? Bede bardzo wdzieczny za rozwiazanie :wink: Acha nie myslcie sobie ze to z lenistwa czy co innego :twisted: Po prostu jest mi potrzebne rozwiazanie, a chemie skonczylem 2 lata temu i nie mam juz pojecia jak to zadanko rozwiazac :) Z gory thx liczba atomów (w molach) = masa/masa molowa sodu (do znalezienia w tablicy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 thx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...