Skocz do zawartości
k_luke

Overrides przy starcie komputera / komp nie startuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem, w zasadzie ma go moja siostra cioteczna... Kupiła nowy komputer: Celeron 2.4, jakaś płyta Asusa, 512 DDR, Geforce 4 MX, dalej nie pamiętam... Do tego ma jakiś starszy monitor... No i przy uruchamianiu komputera na monitorze pojawia się napis "OVERRIDES" w małej ramce, na niebieskim tle takim, jaki jest przy ustawianiu funkcji monitora :?: Kompueter czasem startuje, a czasem nie :evil: O co tu biega :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem tego kompa u siebie w domu :? i na moim monitorze nie wyświetla się ten napis ale tak samo w większości przypadków nie załącza się... a jak już się załączy to nic nie sygnalizuje żadnych błędów :oops: Sprawdzałem również przycisk, ale tak samo ten z mojej obudowy nie pomaga :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro jest komp niedawno kupiony to do reklamacji ... a sadze ze z tabelka to byl zle monitor podlaczony , a czemu nie stratuje za karzdym razem ? jak plab nie ma otwoz bude i zobacz co oni tam namodzili podocikas wtyczki a jak nie pomoze to moze byc zasilacz sprawdz na swoimskoro jest komp niedawno kupiony to do reklamacji ... a sadze ze z tabelka to byl zle monitor podlaczony , a czemu nie stratuje za karzdym razem ? jak plab nie ma otwoz bude i zobacz co oni tam namodzili podocikas wtyczki a jak nie pomoze to moze byc zasilacz sprawdz na swoim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem, w zasadzie ma go moja siostra cioteczna... Kupiła nowy komputer: Celeron 2.4, jakaś płyta Asusa, 512 DDR, Geforce 4 MX, dalej nie pamiętam... Do tego ma jakiś starszy monitor... No i przy uruchamianiu komputera na monitorze pojawia się napis "OVERRIDES" w małej ramce, na niebieskim tle takim, jaki jest przy ustawianiu funkcji monitora :?: Kompueter czasem startuje, a czasem nie :evil: O co tu biega :?:

Ech, na windowsie ustawiona jest zapewne za wysoka rozdzielczość/częstotliwość odświerzania, i monitor wywala ten sygnał. Uruchom kompa z innym monitorem, ustaw 800x600@60Hz, podłącz ten co ma być, i wtedy szukaj max dopuszczalnych ustawień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, na windowsie ustawiona jest zapewne za wysoka rozdzielczość/częstotliwość odświerzania, i monitor wywala ten sygnał. Uruchom kompa z innym monitorem, ustaw 800x600@60Hz, podłącz ten co ma być, i wtedy szukaj max dopuszczalnych ustawień.

Sorki, po:

1. Czytaj uważnie...

Sprawdziłem tego kompa u siebie w domu :?  i na moim monitorze nie wyświetla się ten napis ale tak samo w większości przypadków nie załącza się... a jak już się załączy to nic nie sygnalizuje żadnych błędów :oops: Sprawdzałem również przycisk, ale tak samo ten z mojej obudowy nie pomaga :evil:

2. Co ma do tego Windows?

Przecież to się dzieje bezpośrednio po starcie kompa, teraz na moim monitorze nie ma tego napisu ale komp raz staruje raz nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już jest wszystko OK :) Problem chyba tkwił w niedociśniętej karcie graficznej :lol: W sumie dziwne mobo nie sygnalizowało błędu tylko komp się nie chciał odpalić :? No nic najważniejsze iż wszystko już jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...