frstjob Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Jak go wywalic?Mam XP i 3d Mark 2001 SE nie chce się odpalić bo pisze że potrzebuje 8.1 :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Sciągaj patcha build 330 do 3DMArk'a i sie odpali. A na przyszłość> SZUKAJ !! bo było wiele razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Dzięki-odpaliłem już.Jak to możliwe, że mam tylko 4439 3d-marków przy konfiguracji: -Athlon XP 2000+(266) -GeForceTi4200 Prolink 64MB -Asus A7V8X-X -256 DDR (400) -HDD Segate 40GB 5200 obr. I co? Wina detonatorów?(najnowsze), może to Segate jest "wąskim gardłem" - ale wątpię :( Please Help somebody :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Dysk tu niema nic do gadania, patrz mój podpis i wynik. Reinstlka bo coś jest zwalone i to mocno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 No cos mało troche. Zainstalowałes wszystkie stery do płyty głównej?? Możesz spróbowac tez na innych sterach do grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Ustawienia w sterownikach karty rozumiem, że domyślne, tzn nie jest włączony FSAA i filtrowanie anizotropowe :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 teraz mam 9126 - nowe sterowniki do płyty i sterowniki z karty "fabryczne". Zwiększyłem mnożnik z 12.5 do 13 procka - nic mu się nie stanie? Nie mam żadnych bajerów chłodzących - sam standard.Z 1666 Mhz do 1730. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 teraz mam 9126 - nowe sterowniki do płyty i sterowniki z karty "fabryczne". Zwiększyłem mnożnik z 12.5 do 13 procka - nic mu się nie stanie? Nie mam żadnych bajerów chłodzących - sam standard.Z 1666 Mhz do 1730. No ten wynik jest już bardziej na miejscu, chociaż powinno być jeszcze lepiej - powyżej 10 000 pkt. Co do procka to nic mu nie będzie (sprawdzaj jego temperaturę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Wiem że powinno być ponad 10k, ale co zrobić? Bez podkręcania proca 8953 3d mark-ów a powinien szarpnąć ponad dyszkę . Nie wiem, może jeszcze innych wersji sterowników "popróbować", ale z drugiej strony nie wiem czy to ma sens. Please Help Me Somebody :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Wyłączyłem S.M.A.R.T. - a i procka mam podkręconego na 1,76 Ghz. W 3d Marku 2001 SE miałem 9237 a w 2003 1320 3d Mark-ów. Co mogę jeszcze zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Wyłączyłem S.M.A.R.T. - a i procka mam podkręconego na 1,76 Ghz. W 3d Marku 2001 SE miałem 9237 a w 2003 1320 3d Mark-ów. Co mogę jeszcze zrobić? Co ma SMART do grafy ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Instalnij dentki 43.45 !! a będzie wiecej zobacz mój konfig i osiągi a proc nie kręcony, osiagi na dentkach 43.45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 jak masz chipset via to instalnij najnowsze via 4in1 moze cos pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 zainstalowałem najnowsze ze strony producenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Zainstalowałem 43.45, najnowsze stery do płyty, odpaliłem 3d Mark-a na świeżym, "gołym" systemie, procek podkręcony do 1,73 Ghz i co? 9128 punktów!(sic!) Ja już nic nie wiem. Za miesiąc, lub dwa dokupuję następne 256 - może coś wtedy pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Zainstalowałem 43.45, najnowsze stery do płyty, odpaliłem 3d Mark-a na świeżym, "gołym" systemie, procek podkręcony do 1,73 Ghz i co? 9128 punktów!(sic!) Ja już nic nie wiem. Za miesiąc, lub dwa dokupuję następne 256 - może coś wtedy pomoże? Musisz mieć cos w biosie namieszane ustaw sobie prace pamieci na 2-6-2-2.Dokupienie 256MB RAM nic ci nieda jezeli chodzi o 3dmark'a, ja mam 256MB i mam powyzej 10k w marku 01 bze krecenia proca i grafy, jak napisałem wyzej ustaw tak parametry pracy pamieci w biosie, przestaw ich prace tez na FAST. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Dobra- w 3D Mark-u w System Info w sekcji Memory Info jest: Installed & Enabled Size: 256 MB Form Factor: DIMM Frequency: 0 Hz Slot: DDR 3 Dlaczego pokazuje 0 Hz? (nic nie kombinowałem w bios-ie - default-owe ustawienia) Aha-dzięki Lukasrz,ale u mnie na płycie nie ma takich ustawień o jakich napisałes mi w mail-u.Jak ktoś ma płytę A7V8X-X i chce mu się pisać - to niech napisze jak zrobic na niej ustawienia Ram-u 2-6-2-2. Z góry dziękuję za odpowiedź :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Dobra- w 3D Mark-u w System Info w sekcji Memory Info jest: Installed & Enabled Size: 256 MB Form Factor: DIMM Frequency: 0 Hz Slot: DDR 3 Dlaczego pokazuje 0 Hz? (nic nie kombinowałem w bios-ie - default-owe ustawienia) Aha-dzięki Lukasrz,ale u mnie na płycie nie ma takich ustawień o jakich napisałes mi w mail-u.Jak ktoś ma płytę A7V8X-X i chce mu się pisać - to niech napisze jak zrobic na niej ustawienia Ram-u 2-6-2-2. Z góry dziękuję za odpowiedź :wink: Olej to że ci pokazuje 0Hz praktycznie kazdemu pokazyje w tym miejscu bzdury , u mnie jest chyba też 0Hz albo 66Mhz - juz niepamietam ale to że tak podaje to wina 3dmarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Lukasrz o ile zwiększałeś napięcie zmnieniając częstotliwość? Nie mam pojęcia do ilu mogę podkręcić, żeby nie przedobrzyć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Lukasrz o ile zwiększałeś napięcie zmnieniając częstotliwość? Nie mam pojęcia do ilu mogę podkręcić, żeby nie przedobrzyć :wink: Ale o co ci chodzi o podkręcanie procesora?? Mój procek niejest podkręcany. Jeżeli chodiz ci o grafę to niezmieniałem wcale napięć na AGP, kręciłem tylko częstotliwością, niemasz o co się bać w tym wypadku nieda się przedobrzyć poprostu zwiększaj stopniowo taktowanie GPU i pamięci o 10Mhz i odpalaj 3dmarka jezeli przejdzie go bez zwisu to kręć dalej aż do momentu kiedy komp ci sie zawiesi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 "Dokręciłem" narazie grafikę do 270/520 - procek FSB do 134 i mnożnik do 13 - zero bawienia napięciem i teraz w 3d Mark-u 9438. Jutro i tak jadę po pamięć więc zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 Kupiłem i oddałem- w 3d Mark-u prawie ten sam wynik co przy 256!(sic!).Dalej nie wiem co jest przyczyną takiego wyniku(mniej niż 9000 punktów)bez podkręcania:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Kupiłem i oddałem- w 3d Mark-u prawie ten sam wynik co przy 256!(sic!).Dalej nie wiem co jest przyczyną takiego wyniku(mniej niż 9000 punktów)bez podkręcania:( Zobacz czy przypadkiem we własciwosciach sterwonika niemasz właczonego filtrowania anizotropowego !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Lukasrz pewnie że mam wyłączone :( Nie wiem, ehh.. A tak na marginesie to gdzie kupujesz sprzęt w L-nie ja kupiłem kompa w Rekomie(koło serwisu Return-a na Fabrycznej).Może oni mnie "przewalili" i dali jakiś feler? Nowy sklep z resztą nie odwalałby na samym początku takich motywów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Mam zamiar wymienić Ti 4200 na R9600-dopłacę 150, ale będę miał "przyszłościową kartę" :D http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...itacja2003.htmlChyba warto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Mam zamiar wymienić Ti 4200 na R9600-dopłacę 150, ale będę miał "przyszłościową kartę" :D http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...itacja2003.htmlChyba warto...IMO nie warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Lukasrz pewnie że mam wyłączone :( Nie wiem, ehh.. A tak na marginesie to gdzie kupujesz sprzęt w L-nie ja kupiłem kompa w Rekomie(koło serwisu Return-a na Fabrycznej).Może oni mnie "przewalili" i dali jakiś feler? Nowy sklep z resztą nie odwalałby na samym początku takich motywów. Sprzęt kupuje gdzie sie da ,płyta,nagrywara,pamiątki w VICO , procek i wnetyl w RETURNIE, grafa w www.sklepwgk.pl ale przeważnie VICO i RETURN -chyba najlepsze sklepy w Lublinie no i jeszcze Comp. A co do twojego problemu to mozesz mieć wolne pamieci trzeba by było zobaczyć na inncyh pamięciach te wyjąc i na próbe włozyć jakieś inne ,twoje mogą mieć np. czas dostępu 8ns i [gluteus maximus] i one mogą być wąskim gardłem twojego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Pamiątki mam elixir-a. A jaki jest czas dostępu to nie wiem. Aha- sprawdź ceny Rekom-u www.rekom.lublin.pl Zgodzili się "bez szemrania" wymienić Ti4200 na Radeona 9600 (Saphire-599 zł,a za Ti dałem 449,więc troszkę dopłacę i mogę grać z wykorzystaniem DX9.0 :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 BTW jak już pisałem w 3D Mark-u 2003 miałem ok 1300 pkt-więc chyba nieźle, zważywszy na to że Ti nie korzysta z dobrodziejstw 9.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...