Skocz do zawartości
tomasir

Flip Album - zabezpieczenie przed kopiowaniem zdjęć

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem część zdjęć ze ślupu umieszczonych jako album na cd. Program ten "pozbawiony" został funkcji drukowania i kopiowania, a że są to jakoś lekko przekształcone pliki jpg nie ma możliwości zrobienia z tym czegoś.

To są zdjęcia z mojego ślubu. Część zdjęc dostałem już w formie odbitek jednak chciałbym mieć wszystkie.

Wygląda na iż iż w programie w jakiś sposób wyłączono funkcje drukowania i zapisywania samych zdjęć.

Zważywszy na fakt iż zapłąciliśmy ciężkie pieniądze za te zdjęcia powinniśmy móc zrobić sobie też odbitki we własnym zakresie - oczywiście na użytek własny.

Stąd moja prośba. Jeśli ktoś ma ten program i jest możliwe (legalne) przesłanie go dla mnie to proszęo to. Ewentualnie o rady w jaki sposób uaktywnić funkcje drukowania lub przekształcić pliki rotating (niby mają rozszerzenie jpg ale jako takie nie da się ich otworzyć).

Wszelka pomoc wskazana.

A dlatego nei zwracam się z tym do Naszego fotografa gdyż dzieli Nas teraz od niego ~400 km :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... jak te zdjęcia nie są skalowane w tym programie tylko pokazują sie w swoim rozmiarze (ale też nie są większe od rozdzielczości na której pracujesz) to zawsze można jakiś screen graber typu SnagIt czy HyperSnap zainstalować i "połapać" je po kolei a potem ew. poprawić z Photoshopie czy innym programie do grafy rastowej. Ale to jest metoda "na chama" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie mam taki sam problem

pliki sa to "zwykle" jpg , jednak zadna inna przegladarka ich nie lyka ( jakby w samym pliku bylo cos walniete ) a dwa przez sam srodek zdjec biegnie reklama ( sadze ze jest nakladana w samym programie a nie na sztywno w zdjeciach )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te obrazki sa szyfrowane. Sam program oferuje kika zabezpieczen:

CD Password option

You can assign a password to your photo album CD to prevent unauthorized access.

Image encryption option

Protect your copyrighted material to prevent unauthorized copying of images from your CDs.

Watermark option

You can add watermarks of your name or copyright message onto your album images.

Print lock option

You can control your recipients’ ability to print photos and images from your CDs.

Glowy nie dam, ale moznliwe, ze posiadajac program daloby sie wczytac ten album w wersji do obroki i wydrukowac lub sciagnac oryginalna, niezaszyfrowana wersje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi