Skocz do zawartości
Pawelos

Celeron 566 - pytanie do znawcow...

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wiadomo celeron 2 ma jadro wielkosci okolo 1.1 x 1.1 cm i na wierzchu jest naklejona (tak mi sie zdaje) cos w stylu ala tasmy i pytania:

1. Co to jest?

2. Czy mozna to zedrzec?

Moze to jest namiastka pasty termo. jak wprzypadku niektorych coolerow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiezx co ja nie wiem co odpowiedziec

Mozesz to zerwac i dac lerpsza mozesz nie zdzierac ,a mozesz zerwac ui nic nie daweac w kazdym przypadku bedzie podobnie,jedynie temperatura sie bedzie troche roznil.Najlepiej zostaewic i nie zrywac.

Jesli ci chodzi o jadro ,to nie zadna tasma i tego raczje nmie zrywaj ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wiadomo celeron 2 ma jadro wielkosci okolo 1.1 x 1.1 cm i na wierzchu jest naklejona (tak mi sie zdaje) cos w stylu ala tasmy i pytania:

1. Co to jest?

2. Czy mozna to zedrzec?

jeśli to jest miąkawe i białawe i napewno nie jest to jądro celka / c2 fajnie sie kruszyły :) ale mój 533a spoko z ukruszonym całym bokiem do dziś zasuwa u qmpla jako 800tka/ to usunąc bo zamiast pomagać w transmisji ciepełka z procka do radiatora to taczej działa jak izolator termiczny / pasta nawet badziewna jest od tego lepsza/

TYLKO OSTROŻNIE ŻEBY PROCUSIA NIE NADWYRĘRZYĆ

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mozna to zedrzec?

Ja takie cos mialem i zdarlem...a wlasciwie to nie trzeba bylo zdzierac bo latwo zeszlo. Procek chodzi do dzis, wiec to chyba nie zaszkodzilo.

No narescie ktos kto zdarl i jak:

1.Dalo ci to jakis efekt?

2.Jak zdarles?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mozna to zedrzec?

Ja takie cos mialem i zdarlem...a wlasciwie to nie trzeba bylo zdzierac bo latwo zeszlo. Procek chodzi do dzis, wiec to chyba nie zaszkodzilo.

No narescie ktos kto zdarl i jak:

2.Jak zdarles?

mi to okiedyś zeszło rzaem z radiatorkiem. tyle ze był to cel chyba 433 (nie był nawet mój) i wszystko dzialało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

celeron 2 ma jadro wielkosci okolo 1.1 x 1.1 cm i na wierzchu jest naklejona (tak mi sie zdaje) cos w stylu ala tasmy

Nie jestem pewien czy myslimy o tej samej tasmie :? Ta, ktora zdrapalem to chyba pozostala po radiatorze. A chcialem posmarowac pasta, wiec to biale zdjalem :o

Zostaly slady po tej tasmie, ale po jakims czasie zniknely :)

2.Jak zdarles?

Nie pamietam juz :? Chyba wacikiem...

A ta tasma na jadrze jest lepka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wacikiem w jaki sposob ???

Aaa nie wiem:) Pamietam, ze to zeszlo bardzo latwo i nie musialem uzywac ciezkiej artylerii:) A jadro Celkow 2 jest dosc wytrzymale. Gdy zakladalem Titana to dwiema recami :) naciskalem i nic sie jaderq nie stalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...