daar Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Co ty, k..., za adwokata robisz? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 ... lub LG tylko F700P a nie F700B, no chyba że bardzo ogranicza cię cena, to wtedy B.LG F700B nie bierz pod żadnym pozorem - słabe ma strasznie częstotliwości odświezania, natomiast F700P, polecam. sam mam taki i jest ok. (no, może na poczatku trzeba skorygować geometrię ), ale potem spoko śmiga. u mnie na przykład przy 1152x iles tam, idzie spox 100Hz i to się liczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Panowie morzecie też mi coś pomóc? Ale ja szukam monitora w cenie ok 650 zł Narazie biore pod uwage 1.belinea 103051 2.hyundai q790 3. hyundai 790d Miał ktoś coś do czynienia z tymi monitorami? Prosze o opinie i argumenty zarówno na korzyść jak i niekorzyść tych monitów czym sie różnią te dwa hyundai'e oprócz obudowy? A może zaproponujecie coś innego ale do 650zł ok... pozdro unckle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 1 miejsce Iiyama razem z NEC naprawde trudno wybrac ktory lepszy (w swojej kategorii cenowej) jesli chodzi trwalosc czy jakosc obrazu pozostaje ci dokladnie porownac parametry. 2 miejsce Samsung niezla jakosc wykonania i obrazu za przyzwoita cene Unikaj jak naglej smierci czy innej cholery Phillips'a (pare lat pracy w serwisach robi swoje). LG - dobry marketing (wszyscy to kupuja w owczym pedzie) - wykonanie i parametry przecietne za calkiem wysoka cene. Sony - awaryjny i problematyczny ale jak dziala to calkiem niezle... To by bylo tyle w temacie monitorow z mojej strony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 jak masz tyle do powiedzenia to lepiej nic nie mów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 coś nic nie widać/słychać o monitorach które wymieniłem Zastanawiam sie najbardziej miedzy tą beline'ą 103051 a hyundai'em q790... Z tego co wyczytałem belinea w 1024x768 wyciąga 120Hz a hyundai 85Hz ale chce wiedzieć jak te monitory sprawują się w praktyce Może mi ktoś powiedzieć co określają normy TCO? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 jak masz tyle do powiedzenia to lepiej nic nie mów Przykro mi ze skrzywdzilem twoja milosc do Phillips'a ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spideroso Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 no i jeszcze moja do Flatrona, ale to nic, krzywdy Ci nie zrobie. Swoja droga sluchaj XOR'a. Ja mam Flatrona 795FT+, i jesli mialbys mozliwosc kupna uzywanego takiego, to bierz w ciemno... W pracy mam dwa 700p, i sa extra, ale niestety 700b nie mam.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 nie o to chodzi ale Twa wypowiedz udowadnia ze nie jest z Twą wiedzą i doświadczeniem na temat monitorów najlepiej. ps. dobrze sie orientuje w sprawach zwiazanych z monitorami wszelkiej masci oraz wiem na pewno ze philips posiada od lat tylko jeden i ten sam serwis w Polsce zajmujacy sie ich naprawami gwarancyjnymi wiec jakim cudem mozesz cos wiedziec na temat ich awaryjnosci itp -serwis ten nota bene nie miesci sie w Rybniku -no chyba ze trafiały Ci sie jakies archaiczne egzemplarze na serwis ps.nie pałam miłoscią do niczego - za duzo w zyciu miałem sprzetu komp. by sie do niego przywiązywac , dlatego jestem obiektywny i mówie jak jest a nie dlatego ze cos tam od kogos usłyszałem,przeczytałem czy w głebi ducha chcałbym by tak było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 jak masz tyle do powiedzenia to lepiej nic nie mów Przykro mi ze skrzywdzilem twoja milosc do Phillips'a ;-) nie o to chodzi ale Twa wypowiedz udowadnia ze nie jest z Twą wiedzą i doświadczeniem na temat monitorów najlepiej. ps. dobrze sie orientuje w sprawach zwiazanych z monitorami wszelkiej masci oraz wiem na pewno ze philips posiada od lat tylko jeden i ten sam serwis w Polsce zajmujacy sie ich naprawami gwarancyjnymi wiec jakim cudem mozesz cos wiedziec na temat ich awaryjnosci itp -serwis ten nota bene nie miesci sie w Rybniku -no chyba ze trafiały Ci sie jakies archaiczne egzemplarze na serwis ps.nie pałam miłoscią do niczego - za duzo w zyciu miałem sprzetu komp. by sie do niego przywiązywac , dlatego jestem obiektywny i mówie jak jest a nie dlatego ze cos tam od kogos usłyszałem,przeczytałem czy w głebi ducha chcałbym by tak było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 jak masz tyle do powiedzenia to lepiej nic nie mów Przykro mi ze skrzywdzilem twoja milosc do Phillips'a ;-) nie o to chodzi ale Twa wypowiedz udowadnia ze nie jest z Twą wiedzą i doświadczeniem na temat monitorów najlepiej. ps. dobrze sie orientuje w sprawach zwiazanych z monitorami wszelkiej masci oraz wiem na pewno ze philips posiada od lat tylko jeden i ten sam serwis w Polsce zajmujacy sie ich naprawami gwarancyjnymi wiec jakim cudem mozesz cos wiedziec na temat ich awaryjnosci itp -serwis ten nota bene nie miesci sie w Rybniku -no chyba ze trafiały Ci sie jakies archaiczne egzemplarze na serwis ps.nie pałam miłoscią do niczego - za duzo w zyciu miałem sprzetu komp. by sie do niego przywiązywac , dlatego jestem obiektywny i mówie jak jest a nie dlatego ze cos tam od kogos usłyszałem,przeczytałem czy w głebi ducha chcałbym by tak było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Nie wiem czy się nie zdecyduje na coś takiego za taką przyzwoitą cenę: Cena 699.00 zł z VAT netto 572.95 Unikalna technologia MDT - Multi Dispaly Tube, opracowana przez SAMSUNG zaimplementowana w monitorze Highscreen MS 1797 XL MDT, to rozwiązanie jakiego poszukujesz! Dwa tryby pracy: w jasności 100 cd/m2 - idelanie sprawdza się przy pracy z tekstem, internetem, programami narzędziowymi; w jasności 300 cd/m2 - daje niespotykane dotąd możliwości - teraz gry, obrazy oraz TV (przy zastosowaniu karty TV) na twoim monitorze widać jaśniej i wyraźniej (standardowy TV 21" posiada jasność równą 205 cd/m2). Nowa Tuba SAMSUNG wyświetla obraz całkowicie wolny od zniekształceń. HIGHSCREEN® - prestiżowa marka monitorów Zjednoczonej Europy Dane techniczne: Kineskop: Typ: ekran płaski (Pure Flat) z powłoką przeciwodbiciową i antystatyczną Przekątna (cale): 17 Wielkość plamki (mm): 0,25 Powierzchnia wyświetlania (mm): 320 x 240 Parametry: Częstotliwość odchylania poziomego (kHz): 30 - 98 Częstotliwość odchylania pionowego (Hz): 50 - 160 Pasmo przenoszenia (MHz): 202,5 Sygnał na wejściu: analogowy RGB 0,7 V p-p/75 Ohm Synchronizacja: poziom TTL Rozdzielczość: Maks. rozdzielczość: 1600 x 1200 Zalecana rozdzielczość: 1280 x 1024 @ 85Hz Częstotliwość odświeżania: 1600 x 1200 @ 75Hz 1280 x 1024 @ 85Hz 1024 x 768 @ 115Hz 800 x 600 @ 145Hz 640 x 480 @ 160Hz Pozostałe cechy: Unikalny tryb pracy w trybie 300 cd/m2 - Gry, TV Standardowy tryb pracy w trybie 100 cd/m2 - Intenet, Text Kolor obudowy: szary Zasilanie: 110-240 VAC, 50-60 Hz Pobór mocy (W): 110 maks. Normy bezpieczeństwa i emisji: UL, CUL, FCC-B, TUV/GS, CE, MPR 2, TCO'99 Wymiary (mm): 407 x 406 x 417 (szer. x głęb. x wys.) Waga (kg): 18,5 (w opakowaniu 21,0) Gwarancja: 3 lata. Albo któryś z samsungów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 widze destiny ze my swoje a Ty swoje cóz -kup co chcesz ps.ale imho trzeba miec nie równo pod sufitem by za highscreena z nadlewką szajsunga dac 700zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 HIGHSCREEN® - prestiżowa marka monitorów Zjednoczonej EuropyA to juz najgorszy wybor z mozliwych, Phillips to przynajmniej jakas marka... Nie zebym mial cos do zjednocznej Europy, wprost przeciwnie, ale ta firma? to smieszne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 philips posiada od lat tylko jeden i ten sam serwis w Polsce zajmujacy sie ich naprawami gwarancyjnymi wiec jakim cudem mozesz cos wiedziec na temat ich awaryjnosci itp -serwis ten nota bene nie miesci sie w Rybniku Zgadza sie nie mamy serwisu Phillipsa, nie twierdze ze wszystko co Phillips wypuscil musi byc zle, chodzi mi raczaj o klopot przy serwisowaniu sprzetu ktory ma wiecej niz 1,5 roku dostepnosc czesci jest wtedy znikoma Phillips stosuje wiele wlasnych specyficznych ukladow (ktore czesto sie zmieniaja) nie do zastapienia zamiennikami korych nie ma wiec jesli (tfu, tfu przez lewe ramie) zepsuje sie po dluzszym uzytkowaniu naprawa moze byc problematyczna kosztowna i dlugotrwala, ja przy wyborze sprzetu okreslam parametry jakich potrzebuje a drubim czynnikiem rownie waznym jest niezawodnosc a w razie nieszczescia mozliwosc szybkiej naprawy... jak dla mnie Phillips niespelnia tych wymogow wiec odpada w przedbiegach. Podam inny przyklad, na 3 karty grafiki ktore sie zepsuly poprzez tv-out uklad serujacy we wszystkich pochodzil od Phillipsa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 widze destiny ze my swoje a Ty swojeJa tylko rozpatruję warianty. Główną rolę przy wyborze gra kasa. A jak już kupuję to wolę wybrać jak najlepiej. cóz -kup co chcesz ps.ale imho trzeba miec nie równo pod sufitem by za highscreena z nadlewką szajsunga dac 700zeta Widzisz inną alternatywę oprócz SyncMastera 755DFX??? Pamiętaj o limicie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 coś nic nie widać/słychać o monitorach które wymieniłem Zastanawiam sie najbardziej miedzy tą beline'ą 103051 a hyundai'em q790... Z tego co wyczytałem belinea w 1024x768 wyciąga 120Hz a hyundai 85Hz ale chce wiedzieć jak te monitory sprawują się w praktyce Może mi ktoś powiedzieć co określają normy TCO? Z wymienionych q790/d790. Roznia sie one tylko obudowa i rozmieszczeniem wewnetrznym podzespolow (q790 jest wyraznie mniejszy), kineskopy maja te same Samsunga. Sa naprawde dobrymi monitorami, a w swojej cenie nie maja konkurencji. Belinee mysle, ze powinienes sobie odpuscic :) widze destiny ze my swoje a Ty swojeJa tylko rozpatruję warianty. Główną rolę przy wyborze gra kasa. A jak już kupuję to wolę wybrać jak najlepiej. cóz -kup co chcesz ps.ale imho trzeba miec nie równo pod sufitem by za highscreena z nadlewką szajsunga dac 700zeta Widzisz inną alternatywę oprócz SyncMastera 755DFX??? Pamiętaj o limicie!Juz Ci odpowiedzialem wczesniej, przeczytaj moje poprzednie posty, to ta alternatywe znajdziesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Widze że wątek zaczyna dryfować 1. Koledze chodzi o NOWY monitor, a nie używany prawda?? co sądzicie o tym?? 17" LG T710PH FLATRON ez TCO03 85kHz/160Hz 1280x1024/75Hz 1024x768/85Hz 0.25 OSD dostępność: w magazynie 669.00 zł z VAT 548.36 zł netto To z Balty. 2, Jesli chodzi o używane -to monitor jest tym elemntem, który jako używany niesie duże ryzyko. Pewnie warto poszukać używanego Soniacza.. np E200/ G200 !! Czy Flatrona np mam 795FT i od dwóch lat nic się z nim nie dzieje. Monitory Dell /Compaq są z pewnoscia poleasingowe i jako takie mogą mieć juz dość duży przebieg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 A co powiecie na to: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2973 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Aoc jest na kineskopie Neca. Szykowałem się na niego (Wersja pure, tańsza 100 zł). Ale chyba w końcu, jak nazbieram kase, to wezme Philipsa. Niby natural flat. Cena w miarę, jeżeli rzeczywiście ma to co Nec w środku. Ale czy tak jest ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Czy ktoś potwierdzi to co mówi kolega XOR bo nie chce sie wpakować w jakieś g.ó.w.n.o a tak wogóle to ten monitorek Q790 hyundaia bardzo mi sie podoba Powiedzcie czy dobrze myśle na www producenta jest napisane 1600x1200@75hz, 1024x768@85 - jeśli wyciąga 75 na 1600x1200 to czy nie powinien mieć więcej na 1024? moze te 85 to fabryczny preset a w praktyce pociągnie wiecej? i 2 sprawa dlaczego odradzacie belinee? Zastanawia mnie to bo ta Belinea 103051 jest jednym z niewielu która wyciąga 120hz w 1024 i ma TCO2003( przynajmniej w tej klasie) a i wracam do pytania o tco czy to ważny parametr czy można olać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Pogięło was chyba. Większość z tych monitów ma gorsze parametry niż używane sprzed 2-3 lat. Ja bym coś na Allegro poszukał - jest mnóstwo rewelacyjnych monitów. Np. coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15803475 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15860661 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15583582 Na nowy monit to się opłaca wydać pow. 1000zł, tańszych nie warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Kasy przybyło. Realna kwota 810zł (może ciuteńke jescze odłoże, nie pijąc piwa przez 3-4 dni) wraz z przesyłką. Tak więc w grę wchodzą: Samsung SyncMaster 757MB Samsung SyncMaster 757DFX LG Flatron F700P Philips 107 P40 Briliance I nie piszcie żebym nie pisał po 100 razy, bo ja na prawde nie wiem na co się zdecydować. XOR dzięki za info na co zwracać uwagę. Teraz to dopiero mam dylemata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 philips -jak kupisz co innego to miej pretensje do siebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 philips -jak kupisz co innego to miej pretensje do siebieA używałeś tego LG?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 nie i nie chce - zreszta kupuj co chcesz -ja swoje powiedziałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Ja jestem szczesliwym posiadaczem Philipsa ale modelu 17T51 :] i jestem bardzo happy zwlaszcza ze wczesniej pracowalem na 14". No i cena znosna byla, zaplacilem 600zl za niego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Ostatecznie zdecydowałem się na tego Philipsa. Bede go miał najpóźniej 17stego. Ale co najlepsze udalo mi się go znaleść po super cenie, sam do tej pory nie mogę w to uwierzyć. TYLKO 770zł brutto!! Jeśli chcecie wiedzieć gdzie to w sieci sklepów PTR (www.ptr.pl). Cale szczęście że mają też sklep w Krakowie! Dzięki za pomoc!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 może mi ktoś powiedzieć jakie są dopre ale płaski monity 17 tanie maks 650 zł bo z tych cholernych opisów niewiele sie można dowiedzieć Cały czas myślałem ze ten hyundai q790 jest płaski a on jest wypukły a i jeszcze jedno kineskopy dimodtron są dobre??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 może mi ktoś powiedzieć jakie są dopre ale płaski monity 17 tanie maks 650 zł bo z tych cholernych opisów niewiele sie można dowiedzieć Cały czas myślałem ze ten hyundai q790 jest płaski a on jest wypukły a i jeszcze jedno kineskopy dimodtron są dobre???q790 jest plaski - hyundai ma tez modele wypukle, ale zareczam, ze akurat q790 kineskop ma plaski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...