rout Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 witam niedawno kupilem *%$$#^^ epoxa 4pda2+ i do tego p4 2,6 z ht otoz chodzi o to ze prawdopodobnie ma zly odczyt temp bo w idle z volcano 7+ na low temp min uzyskalem 53* co jest moim zdaniem troche dziwne z uwagi na to , iz moj qmpel ma takiego samego proca tyle ze mobo asusa p4p800 i u niego temp w idle wynosi ok 40* pasty uzylem silikonowej [ w miescie nie ma innej:/] ale mimo to wyniki nie powinny sie tak roznic czy to wina mojego egzemplaza 4pda2+ ,calej serii , czy tez moze z biosem cos nie tak? prosze o odpowiedz... z gory dzieki pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 ps. dotykalem radiatora i jest chlodny .. czuc tylko nawiewajace powietrze wiec az taka wysoka temp chyba nie jest mozliwa? prosze o pomoc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 jest możliwe. 1. radiator źle do lega do rdzenia 2. żle nałożona pasta lub jej brak :) 3. zły odczyt temperatury. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 a wiec tak.. radiator NAPEWNO dobrze dolega do proca , pasta dobrze nalozona zreszta napisalem ze uzylem silikonowej [:(] a co do odczytu temp to nie wiem.. moze ktos kto ma takie same mobo jak ja sie wypowie? pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 PS2. jak wylaczylem coolera [tylko radiator byl] to temp przez 5-7 min byla taka sama jak z wentlem , dop po tym czasie wzrosla o 5*... help!:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Epox zawyża temperaturę i jest większa niż na innych mobo.Miałem kiedyś Epoxa 8k3a+ i gdy wgrałem nowy bios temp. podskoczyła z 40C do 55C.Napisałem do nich maila i napisali mi że teraz odczyt jest teraz prawidłowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 hm.. ale zawyza w sensie fiz czy tylko w odczycie? i co mam zrobic? pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 odczyt jezeli juz poszukaj moze na forum epox lub napisz do nich meila? Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 moze zrobili poprawke na temp jadra ,zamiast odczytywac z diody (dotyczy AMD ,w P4 nie wiem gdzie jest umieszczony czujnik) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 odczyt jest zawyżony.Epox tłumaczy to tym że teraz odczyt jest dokładniejszy i podaje realną temp. procesora stąd taka różnica pomiędzy Epoxem a innymi płytami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 ok...wyslalem maila do epoxa i dostalem uaktualnienie biosa i teraz mam 35* w idle:) dzieki przyjaciele za pomoc pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...