Skocz do zawartości
hotkey

Plany przeróbki obudowy(dwie małe foty)

Rekomendowane odpowiedzi

CZeść. Niektórzy z Was pokazują obudowy, które przerobili. Ja też przymieżam się do przeróbki, ale wcześniej chciałbym zapytać, czy to będzie fajnie wyglądało :?: Już mówię jakie przeróbki planuje.

Zacznijmy jednak od tego jaką mam obudowę. Oto jej zdjęcie:

Dołączona grafika

Tu z kolei jest z całą rodzinką(pierwsza od prawej)

Dołączona grafika

No po krótkiej prezentacji możemy przejść do planowanych przeróbek:

1) Biała część obudowy zostanie przemalowana na czarny matowy(boki + troszkę przedniego panelu)

2) Reszta przedniego panelu zostanie pomalowana na srebrno

3) Wyminan diod ( w obudowie + w kieszeni) na białe i niebieskie

4) Na górze będzie jeden witrak 80mm puszczony na 7V

5) Z boku na wysokości karty graficznej wiatrak 120mm także na 7V

6) Z tył 80mm - 7V

7) Kontrola szybkości wiatraczków 0V-7V-12V z diodami.

9) Rączki do lepszego noszenia obudowy(na górze)

Zastanawiam się także, nad :

1) Wiatraczkiem z przodu (wolnych "kieszeniach" 5'25)

Jak widzicie plany mam TAKIE :lol: Czy wyjdzie wszystko :?: Tego nie wie nikt, a już na pewno nie ja:) Obudowa będzie gotowa niestety najwcześniej za 1-2 tygodnie:(

Piszcie o waszych pomysłach(niezbyt drogich:))

Dzięki za wszystkie odpowiedzi(mam nadzieje, że będzie ich dużo <-- naiwny jestem cio :?: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam w planach tunung mojej obydowy,dlatego dzisiaj kupilem nowa zeby ja troszke :) zmienic.mozesz jeszcze wyciac dziure i wsadzic szybe z PCV i jakis neon w srodku.szyba kosztuje kolo 8 zl (50/50cm/4mm)a neon kolo 45.jak znajde aders strony do ci podam gdzie mozna go kupic.podobny jest na 4Max ale tam chyba kosztuje 70zl!

Powodzenia i czekamy na fotki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomysly jak najbardziej spox :)

co do szyby to nie polecam pvc ani plexi ani nic z tych rzeczy bo sie szybko rysuja i potem fatalnie wygladaja :cry: ja za okno ze szkla wraz z wycieciem dziury na wentyl 92mm zaplacilem 25zl a mam bigtowera to bylo tego troche a sama szyba to ponizej 10zl :) co do laser ledow to uwazam ze nie sa wcale takie fajne ale to kwestia gustu

co do neonkow to sa na www.overclocking.com.pl ale nie kosztuja 45 tylko 90 do 45 neon i 45 czy jakos tak bo jest potrzebna przetwornica napiecia ale ona obsluguje 2 neony co daje tansza rozbudowe w przyszlosci o kolejny neon i te nowe neonki sa lepsze od tych z 4max (Holman sobie kupil ta nowa a mamy i stare wiec widac roznice :), poza tym mozna zrealizowac dowolna dlugosc

lepiej ten wentyl 12cm daj na gorze a 8 lub 9 cm nad grafa to ci 12 wyciagnie cale cieple powietrze z obudowy choc 12cm sa z reguly bardzo glosne na 7 juz znosne a z wentyli to dobre sa Sunony ale lepsze Zalmany bo sa cichsze a powoli wchodza modele na lozysku magnetycznym - jeszcze cichsze :)))

a jak zrobisz bude to podeslij tam gdzie nalezy czyli na www.moded-kompz.prv.pl 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde. Zaczynam się nad taką szybką poważnie zastanawiać. Nie wiedziałem ,że wychodzi tak tanio. Jest tylko jedna wada. Mianowicie widać cały burdel w środku :evil: Na neonik nie mam kasy - projekt i tak został już dość moc "okaleczony". Miały być świecące wiatraczki (przerobione Thermaltaki), ale koszty są dość wysokie(właśnie, czy są jakieś w miarę tanie wiatraczki, które można rozłożyć :?: - tylko tak da się zrobić "świetliki"). Burdzyk Jeśli chodzi o wiatraczki, to kupuje zazwyczaj najtańsze na giełdzie. Nie wiem, gdzie można kupić Sunony, albo Zalmany i ile kosztują. Chciałem także zrobić WC, ale jak już pisałem z kasą jest krucho :evil: Może po wakacjach(18 września mam urodzinki :twisted:.

PS. Gadałem ze starym - okazuje się, że mamy na strychu ....... pompkę ok. 3000l/h :!: :!:, ale o tym w oddzielnym poście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fudoshin jak :?: Po prostu idziesz do kolesia i mówisz tu ma być dzióra :?: Do jakiego kolesia :?: W jakim hipermarkecie :?: Na jakim dziale :?: Nie za dużo pytań :?: :) Z góry dzięks za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no normalnie w castoramach, praktikerach i takich tam sa dzialy ze tak powiem serwisowe gdzie ci np przycinaja drewno jak kupisz. I tam normalnie maja tez otwornice i wierca :) Ja swoja sam zrobilem i jest w sumie po poprawki a pracowalem nad nia ze 3 dni (reczna wiertaka i pilnik). Satysfakcje mam, ale wolalbym ladniejszy efekt, tak wiec polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm z autopsji wiem ze kolesie na gieldzie maja co najmniej dwukrotne przebicie :evil: (Wawa) wiec nie polcam tej metody a wentyle mozna kupic w www.discotech.waw.pl tyle ze sunony sie nie nadaja na swiecace wentyle bo choc sie latwo rozbieraja maja pierscien z magnesu czy innego ustrojstwa ktore nie przewodzi pradu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burdzyk nie lubię kupować przez neta, bo są duże koszty wysyłki. Ostatnio chce kupić Copper Shima. W 4max kosztuje 17zł, a najtańsz przesyłka 13. No Comment. Jestem z Krakowa, a do Wawy raczej nie zaglądam(choć może zaczne - mój brat zdaje na SGH - ma już 3 z 4 testów za sobą:). A jeśli chodzi o sklepy, to u nas chyba takich z akcesoriami do overlockingu nie ma. Pozostaje giełda:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burdzyk nie lubię kupować przez neta, bo są duże koszty wysyłki. Ostatnio chce kupić Copper Shima. W 4max kosztuje 17zł, a najtańsz przesyłka 13. No Comment. Jestem z Krakowa, a do Wawy raczej nie zaglądam(choć może zaczne - mój brat zdaje na SGH - ma już 3 z 4 testów za sobą:). A jeśli chodzi o sklepy, to u nas chyba takich z akcesoriami do overlockingu nie ma. Pozostaje giełda:(

a to fakt ze kupowanie na necie jest u nas zbyt drogie no chyba ze bierzesz wiecej stafu, a z tego co wiem to w kraku jest generalnie tanio wiec chyba nic nie tracisz:) a zawsze mozesz wyslac brata na zakupy w wawie mowiac by przywiozl ci prezent ze stolicy 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe Holman dobrze gada dac mu piwa :)

Piwa piwa piwa dajcie, a jak zmodyfikuje pochowajcie.

W obudowie mej kochanej na brazowo przemalowanej. Hej hej hej moderzy dawac dalej nam kurna to co sie nalezy.. :)

Radosna tworczosc SpiderMAN-a na melodoie Hej sokoly. Zanuccie sobie. HEHE :) ;) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burdzyk nie lubię kupować przez neta' date=' bo są duże koszty wysyłki. Ostatnio chce kupić Copper Shima. W 4max kosztuje 17zł, a najtańsz przesyłka 13. No Comment. :([/quote']

Comment:

Hmmm najtańsza przesyłka u 4MAX z jakiej korzystałem to 5 zł pocztą razem z podatkiem....

A tak w ogóle porównaj sobie ceny przesyłki kurierem w innych sklepach:

4MAX- Servisco- 20zł z podatkiem

Discotech- Sercisco- 36,6zł z podatkiem

Pccooler- Szybka Paczka- 22,5 zł z podatkiem

Golv- Firma kurierska - 40zł z podatkiem

Pozdr,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hotkey jak mi postawisz dobry browar i podeslesz kase to ci moge kupic jakies wentyle np. w discotechu, a kasy nie zwine spoko :)

jush ja to widze jak ty kasy nie zwniesz 8)

a tak poza tym to Golv chyba lekko przesadzil albo sam jest kurierem hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hotkey jak mi postawisz dobry browar i podeslesz kase to ci moge kupic jakies wentyle np. w discotechu, a kasy nie zwine spoko :)

jush ja to widze jak ty kasy nie zwniesz 8)

a tak poza tym to Golv chyba lekko przesadzil albo sam jest kurierem hehehe

eee tam, od razu ze zwine ;), trzeba jakos zarabiac na piwko i komputerki nie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hotkey jak mi postawisz dobry browar i podeslesz kase to ci moge kupic jakies wentyle np. w discotechu, a kasy nie zwine spoko

Tia Holman nie ukradniesz tylko wszystko przepijesz :lol: A tak serio, tio napisz na GG(jeśli takowe masz). Szczęśliwy(mój) numerek to: 1096584. A jak cóś to na kiedy byś je miał :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...zobaczymy jak ci to wyjdzie :D

aaa... tak wogóle to widze że masz jako znak okładkę nowej płyty korna "untouchables" i jak płyta ? podoba ci się ??? :twisted: bo ja mam i jest nawet nawet :twisted: ...

Ja też planuje mod obudowy bo się zabardzo grzeje proc bo zasilacz mam odrazu przy coolerze i musze zasil. wywalić z obudowy i dać go nagórę kompa :twisted: :D i walną 2 wiatraki w obudowie 80x80mm :twisted: i może pomalować na czarno czerwono a wewnątrz może na srebrno :?: :twisted: ... zobacze najpierw trzeba troch zeta wykombinować :D heh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooo ja tez mam taka obudowe tylko ze zielona ...

tez mysle o jej przerobce i nawet podobnie jak Ty, czarna po bokach a reszta panelu (tu sie zastanawiam) moze cos szarego/srebrnego matowego ... guziki power/reset na czarno razem z tym plastikiem je otaczajacym

+ przemalowanie dvd/cd-rw/kieszeni

+ wymiana diod (w cd-romach tez :) ) na niebiskie

panel 7v/12v juz mam :)

wentyle juz mam z tylu jeden) tylko dwa (wyciagajacy z tylu i pewnie wciągający z przodu) na gorze nie robie bo kieszen dluga i wogule mi sie nie chce ...

przy tylnym wiatraku wywalilem ta kratke :) z przednia tez tak zrobie pewnie

okna niestety nie zrobie :( :evil: :( poniewarz mam takie biorko z kompem po lewej stronie ze nie widac lewej scianki obudowy (tylko prawa)

ale za to machne sobie cos na prawej stronie obudowy (jakas naklejke albo cos)

a co do zmian to jeszcze mam zamiar wygluszyc i zalorzyc wc (trzeba mi blok i juz by bylo)

Albo wogule zmienie obudowe bo qmpel chyba wymienia obudowe i stara mi sprzeda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okna niestety nie zrobie    poniewarz mam takie biorko z kompem po lewej stronie ze nie widac lewej scianki obudowy (tylko prawa)

Widzisz ZeNeK, ja też mam takie biórko, które(po części) zasłoni tę stronę obudowy :evil: , ale wale to. Jak coś to będe trzymał kompa przed biórkiem, tak jak to robie teraz(lepszy dostęp do wnętrzności, albo przynajmniej będe go wyjmował jak ktoś będzie przychodził :twisted: . Ewentualnie zmodyfikuje biórko :lol:

przemalowanie ....cd-rw....

Ja niestety nie przemaluje, bo jest jeszcze na gwarancji, a po malowaniu takową sie (chyba) traci. Cio najwyżej walne nalepkę pomalowaną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...