Skocz do zawartości
unckle

Monitory 17cali trudny wybór imo nie głupi temat

Ktory byscie wybrali monitor?  

1. 1. Ktory byscie wybrali monitor?

• aoc 7a+
      0
    • belinea 103051
      0
    • belinea 103095
      0
    • mag 786pf
      0
    • mag 796pf
      0
    • miro p17f98i
      1
    • samsung 755 dfx
      1
    • samsung 765mb
      2
    • hyundai f790d
      0
    • hyundai q790
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiem ze o tym było już chyba milion razy na forum i dlatego to jeszcze raz pisze! :) :D

Otóż sam mam teraz wybrać taki niedrogi dobry monitorek i przęglądam forum, strony sklepów, strony producentów, zrobiłem nawet spore własne zestawienie 22 takich monitorów, ale im więcej szukam tym mam większy mętlik w głowie. Dane podawane na różnych różniastych stronach często bardzo się różnią. Na naszym forum też przewinął się już od zarąbania razy ten temat i w sumie nic to nie dało, bo a już nie chce mi sie pisać dlaczego

Tak więc mam taką propozycję w tym poście zrobimy ankiete który monitor wybrać niech każdy kto głosuje w ankiecie pisze jeszcze posta dlaczego stawia na ten monitor jego + i - oraz może też napisać jakich monitorów lepiej unikać

jeśli ktoś uważa ze powinien się tu znaleść jeszcze jakiś monitor to niech napisze a ja go dodam do ankiety

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, głosy w ankiecie, wypowiedzi

myśle ze może uda nam się w ten sposób zebrać najważniejsze informacje dot. tych monitów (chodzi mi tu głównie o monity poniżej 700zł sam też sie nad takim zastanawiam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche OT co do samsungow - ostatnio torche siedze przed 753DFX/763MB i musze powiedziec ze tragedia - rozrzut jakosciowy ogromny i to cholerne pompowanie obrazu :(

nie wiem czy 755DFX/765MB maja tak samo ale uczulam - zreszta pompowanie to byl (moze nadal jest) tez problem monitorow AOC i sporej rzeszy innych LowEnd'owych monitorkow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak bartezjusz ale z tą nie wielką różnicą że tam "sie sprawa rozchodzi" o monity w cenie ok.850zł np. ten philips którego mu proponujesz

tak pozatym to myślałem że dzięki takiemu topicowi z ankietą zbierzemy wszystko w jednym miejscu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok

dalej jestem zdania ze ten philips -imo ze go nie ma w ankiecie bedzie najlepszy

moim skromnym zdaniem philips robi najlepsze kineskopy - do monitorów i do tv

posiadają wszystkie zalety diamont, trinitronów a są pozbawione ich wad - oraz philips posiada b.dobrą elektronikę a oprócz tego jest równiez producentem kineskopów a co za tym idzie potrafi je doskonale wysterowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...