Wawelski Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Mam zasiłkę fortrona 400W. Przerobiłem ją sobie na chłodzenie wodne i wyregulowałem ładnie napięcia. Bez obciążenia napięcia wzorcowe. Niestety pod obciążeniem już nie trzyma napięć. +5V potrafi spaść nawet do 4,7V a w tym samym czasie... No właśnie - gdy +5 spada +12 rośnie nawet do 12,42V. Czyli nie mogę sobie zwiększyć napięc, bo mają wspólną regulację. Czy jest na to jakiś sposób - poza wymianą zasilacza oczywiście. Już nawet nie chodzi mi o kasę, ale o sporą qpę roboty z przerobieniem zasiłki na WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Nic z tym nie zrobisz, po prostu 5V już jest lekko przeciążone i zasilacz cały czas próbuje je utrzymać, przez co niedociążone 12V idzie do góry znacznie. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Dziwne - komp ma dosyć skromny konfig, a już brakuje mocy :( W końcu to 400W i to od fortrona. Trudno. Ale za to mam cichy komp - jak nie obciążony to bez podnoszenia napięć może chodzić non stop bez żadnego wiatraka. A jak trzeba, to odpalam na parę chwil wiatrak na chłodnicy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...