worek Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Taka dziwna opcja sie dzieje w moim kompie. Jak go resetuje, to resetuje sie tak jakby połowa kompa - cedeki błyskają, diody od dysku i powerka też. Nie włącza sie natomiast monitor (monit działa, ale jest blackout - świeci się żółta lampka a nie niebieska - nie ma sygnału od kompa). Najdziwniejsze jest to że jak ponownie zresetuje, to sie już wszystko włącza i komp działa. Tak samo jest jak włączam. Naciskam power i musze kompa odrazu zresetować, bo sie nie włącza... Z czym może to być związane? Jest na to jakiś ratunek? A! Nie moge puścić ani scandiska ani defraga na systemowej partycji, bo cały czas stoi na 0%. Czy to może być skutek tak częstego, "twardego" resetowania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grono Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 NOM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 mam podobnie, ale defrag i scan idzie normalnie, strasznie dlugo mi sie wlacza monitor (jak sie juz wlaczy, to bios jush przelatuje) i zawsze musze wchodzic do biosu na czuja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Tak dla scislosci, zeby zadna lama nie wykombinowala czegos dziwnego. RESET - programowa[soft]/sprzetowa[guzik,srobokret,moneta,czy czym tam jeszce mozna zewrzec styki na mobo] operacja wpisania w rejest PC[iP] procesora adresu nowej instrukcji ktora praktycznie jest instrukcja poczatkowa[boot]. Wiec tak naprawde to CPU nawet nie wie ze reset byl, on poprosu caly czas program wykonuje. Tego nie da sie zrobic polowicznie :D, albo jest reset albo maliny :D PC/IP - Program Counter/Instruction Pointer, rejestr CPU zawierajacy adres logiczny kolejnej instrukcji ktora ma byc wykonana przez CPU, przy normalnej pracy, wykonanie kazdej instrukcji dodaje do PC 1. Skok [instukcje soku, instukcje warunkowe] i to inna bajka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worek Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 O kurna - terz to jestem w głębokim szoku. Naprawiło sie samo, jak tylko zmieniłem procka (duron 700) z 10x9,5 na 10x10. Szok..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 No i wszyscy szczesliwi wlasnie mialem pisac zebys odkrecil procka u mnie bylo podobnie kiedy kombinowalem rowniez z durniem u mnie 600 jak go puscilem na 1000 nie chcial sie resetowac tylko milczal a poza chodzil 900/950 :-) kurde szkoda ze go od razu na 11x100 nie puscilem moze by smigal spox? ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...