Marty Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Trinitron i Diamnontron jak wiadomo montowane są w Sony i NEC/IIyamach. Monitory te ze względu na swą konstrukcję wyświetlają przy jaśniejszych kolorach dwie poziome kreski, co przy dłuższej pracy w wordzie jest dosyć upierdliwe. Jaką radzicie alternatywę dla tych monitorków? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 flatron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 :roll: jak nie pasuje maska szczelinowa to mozna lyknac cos z maska perforowana - tam druta pozimo nie uswiadczysz :P (znaczy sie tych drutow sa setki a nie 2 wiec w kupie ich nie widac) a do Worda (duzy kontrast) to IMO najlepszy monitorek LCD - nie meczy tak oczu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Trinitron i Diamnontron jak wiadomo montowane są w Sony i NEC/IIyamach. Monitory te ze względu na swą konstrukcję wyświetlają przy jaśniejszych kolorach dwie poziome kreski, co przy dłuższej pracy w wordzie jest dosyć upierdliwe. Jaką radzicie alternatywę dla tych monitorków? Na diamondtronach opieraja sie tez samsungi z seri NF (natural falt). Wierz mi, ze tych dwoch "paskow" po kilku minutach nie zauwazasz, a wiem co mowie bo dosc duzo w wordzie pisze. Pozdro M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 a jak jest w LG? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 uzywam Mitsubishi DiamondPro 750SB powiem ze tych paskow nie widac bo skupiasz sie na pisaniu (jesli mowa o Wordzie) flatron a jesli chodzi o monitory LG to ze tak powiem, kazdy z serii F900 i F700 maja zwalona geometrie poniewaz ten kineskop jest WKLESLY i za szyba aby przypominac plaski, ma "podkowki" nie do wyregulowania na dole i u gory obrazu... ja nie zamienie mojego Mitsu na jakies gowniane LG ( :lol: Lepsze Gowno :lol: ) maja dobry serwis NIC poza tym... tyle o firmie LG ktora klientow wabi reklama jestem zdecydowanie przeciw tej firmie jakby ktos nie zauwazyl hyhy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 zastanawiam się czy nie zrezygnować z DIAMONDTRONA i nie kupić monitora ze zwykłym kineskopem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 jak chcesz to zaraz zrobie FOTKE tych paskow zebys widzial jakie one sa ogromne hyhyhy one maja 1/4 mm wiec ich prawie nie widac!!! zaraz zapodam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 mama philipsa i ma on kineskop wspólny z mitsubishi czyli diamondtron brilliance. zawaliste kolory i ostrość i nie ma na co narzekać. i nadal trudno powiedzieć czy lepszy jes tdiamondtron czy trinitron więc sąrównorzędne (chociaż monitory philipsa w testach wygrywają z sony). DIAMONDTRON jest super, no i mam 3 lata gwarancji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 masz fotke -- uwaga DUZA http://www.ast.ima.pl/~samhain/gfx/my_komp/pasek.jpg jak mi powiesz ze to ci bedzie przeszkadzac to normalnie NIE znajdziesz monitora dla siebie bo mi bardziej krzywizna LG przeszkadzala!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 mama philipsa i ma on kineskop wspólny z mitsubishi czyli diamondtron brilliance. zawaliste kolory i ostrość i nie ma na co narzekać. i nadal trudno powiedzieć czy lepszy jes tdiamondtron czy trinitron więc sąrównorzędne (chociaż monitory philipsa w testach wygrywają z sony). DIAMONDTRON jest super, no i mam 3 lata gwarancji. Trinitory od sony montuje tez CTX :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 DELL'e tez biora kineskopy od Sonego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mixtrol Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Właśnie wczoraj zakupiłem Mitsubishi model PRO 750SB Black, o liniach praktycznie pochwili się zapomina. Doskonały i prosty geometrycznie obraz. Czego chciec więcej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 jam kolejny diamondtronowiec powiem tak: paskow nie uswiadczysz juz po chwili... sou zabobony na bok i bierz lepszy moniek :-) mam NECa i moge spokojnie polecic :-) kupilem za 1206 i ma lepszy obraz jak kumpla iiyama za >2000 :-) Pozdro 8) a poza to paski sa w modzie ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Ja mam Diemondtrona i jest super,po 5 minutach się do pasków przyzwyczajasz i potem ich nie zauważasz już.Polecam.Nie kupuj badziewiastych LG.Miałem i absolutnie nie polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Ja widziałem ten monitor na własnie oczy i wiem jakiej grubości są te paski. Chodzi mi o to czy na przykład nie kupić tańszego NECa z klasycznym kineskopem, bez obcji superbright Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Opcja SuperBright jest super,ja nie wyobrażam sobie grania czy filmu bez tego.Już nawet jak oglądam w telewizji filmy to odruchowo szukam na pilocie tej opcji :) Polecem z nią kupno monitora.Kumpel wczoraj sobie kupił monitor Mag z kineskopem Trinitron i też niby z opcją podobną ale to jest dzień do nocy...nie ma porównania.U mnie jest to o wiele lepsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 mama philipsa i ma on kineskop wspólny z mitsubishi czyli diamondtron brilliance. zawaliste kolory i ostrość i nie ma na co narzekać. i nadal trudno powiedzieć czy lepszy jes tdiamondtron czy trinitron więc sąrównorzędne (chociaż monitory philipsa w testach wygrywają z sony). DIAMONDTRON jest super, no i mam 3 lata gwarancji. chłopie -opanuj sie - brednie piszesz jak jeszcze 3 miesiące temu 3 raz Ci tłukę do łba ze philips nie ma nic wspołnego z diamontronem MA WŁASNE KINESOPY -REAL FLAT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 kilka rzeczy chce obalic hyhy jak klamie to mnie poprawcie ;P 1) KAZDY monitor ma teraz 3 lata gwarancji!! 2) NIE oplaca sie kupowac TRADYCYJNEGO kinola zamiast diamondtrona... bo ten 2 jest LEPSZY... i kropeczka :) 3) LG nie sa PLASKIE!! nei ma monitorow IDEALNIE plaskich! sa zblizone do plaskosci, najbardziej zblizony jest DIAMONDTRON (klejony z 3 czesci stad te 2 poziome paski!), LG zrobil WKLESLE monitory zalane szyba!! no to tyle mi przyszlo do glowki... moze jeszcze cos splodze to podesle ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 a jesli chodzi o monitory LG to ze tak powiem, kazdy z serii F900 i F700 maja zwalona geometrie poniewaz ten kineskop jest WKLESLY i za szyba aby przypominac plaski Jesteś w błędzie "ekspercie" od LG ma "podkowki" nie do wyregulowania na dole i u gory obrazu... ja nie zamienie mojego Mitsu na jakies gowniane LG ( :lol: Lepsze Gowno :lol: ) maja dobry serwis NIC poza tym... tyle o firmie LG ktora klientow wabi reklama Bullshit ! jestem zdecydowanie przeciw tej firmie jakby ktos nie zauwazyl hyhy hyhy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 no to tyle mi przyszlo do glowki... moze jeszcze cos splodze to podesle ;) Oby nie. PS. hyhy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 kilka rzeczy chce obalic hyhy jak klamie to mnie poprawcie ;P 1) KAZDY monitor ma teraz 3 lata gwarancji!! 2) NIE oplaca sie kupowac TRADYCYJNEGO kinola zamiast diamondtrona... bo ten 2 jest LEPSZY... i kropeczka :) 3) LG nie sa PLASKIE!! nei ma monitorow IDEALNIE plaskich! sa zblizone do plaskosci, najbardziej zblizony jest DIAMONDTRON (klejony z 3 czesci stad te 2 poziome paski!), LG zrobil WKLESLE monitory zalane szyba!! no to tyle mi przyszlo do glowki... moze jeszcze cos splodze to podesle ;) nic z tego nie jest prawdziwe ad2.nie kumam o co Ci chodziło -diamontron tez jest kineskopem tradycyjnym-cokolwiek to znaczy ad3. o Boze-dawno sie tak nie usmiałem -diamontron klejony z 3 czesci :lol: :lol: :lol: lg-wklesłe zalane szybą moja propozycja -jesli tyle wyciagnoles z topicu- pora isc spac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 no to tyle mi przyszlo do glowki... moze jeszcze cos splodze to podesle ;) PLIZ - NIE NIE NIE JUZ NIC NIE śLIJ ps.no chyba ze chcesz stwierdzic ze flatron jest tak wklęsły bo jest to np. obrócony " w fazie" nadlewany kineskop -ehhee :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 hmmm no to moze tak: to sa spostrzezenia ktore wyciagnolem patrzac na ten monitor chocby f700 b... jesli nachylisz sie nad nim i mi powiesz ze nei widzisz ze jest wklesly... to chyab odwiedze okuliste... jesli nie jest prawda to jak moze byc on plaski skoro i tak "wycinaja" je z walca zy tam kuli? btw jesli chodzi o NORMALNOSC to byla odpowiedz co do pyania c"czy kupic tradycyjny czy diamondtrona" - on pierwszy uzyl takiego stwierdzenia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 a jesli chodzi o monitory LG to ze tak powiem, kazdy z serii F900 i F700 maja zwalona geometrie poniewaz ten kineskop jest WKLESLY i za szyba aby przypominac plaski Jesteś w błędzie "ekspercie" od LG hyhy a wcale sie za takowego nie uwazam... hyhy po prostu mowie co uwazam... nei znaczy ze NIE jestem w bledzie... btw niech mi ktos w koncu udowodni ze f700b nie jest wklesly.. bo ja widze ze jest inaczej... nie uwierze jak nie zobacze :P :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 To że wydaje Ci się wklęsły to złudzenie, które po jednym dniu mija. To efekt zastosowania maski kratowej w kineskopie, dzięki czemu masz mniejszą plamke - 0.24. Optyka się kłania. Ja nieraz widziałem "goły" kineskop Flatron wypruty z odbudowy i nie jest wklęsły. Kineskop nie jest korygowany specjalnym szkłem aby zniwelować jego wklęsłość, bo po prostu jej nie ma. Mam monitory LG od zawsze. Na początku miałem 14" Goldstar, potem 15" LG, teraz 17", następny będzie LCD 17" też LG. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 dobra mi chodzi o serie monitorow f700b f 700p f900b oraz f900p w tych zauwazylem wkleslosc! ty mowisz o monitorach ktore byly produkowane kiedys... moze i tak, ja mowie o w/w modelach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...