bkroy Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Witam, mam pytanie w jaki sposób można wypalić płytkę 800mb??? Moje NERO wkładając obojętnie jaką płtykę (650, 700 czy 800 MB) widzi zawsze górną granicę pojemności płytki jako 700 MB. Czy można w jakiś sposób nagrać na płytkę 700 MBmniej więcej 780 MB?? Proszę pomóżnie, czy może do wypalanie więcej nić 700 Mb potrzeba jakieś inne Nero, lub inny program. Moja CDRW to: PHILIPS CDRW 1610A (obsługuje Ovebrurning, DAO, TAO i jeszcze coś - nie pamiętam wszystkiego ...) HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 File>Preferencess>expert Features. Zaznacz enable overburning i podaj Wielkosc płyty w minutach. Nagrywanie płyt ponad 700MB mozliwe jest tylko w trybie DAO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Poczytaj w tym linku, masz tam wszystko :) http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?threadid=21227 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroy Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Witam, tam tzn. w Nero pisze że można spier*....*lić swoją "spalarke" czy to tylko przestroga przed większym piractwem, czy naprawde można pozbyć się nagrywarki??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 to jest tylko takie lanie wody... mi osobiscie nigdy nic takiego sie nie stalo ale komus moglo sie przytrafic.. rob jak chcesz ale moim zdaniem to tylko takie straszenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Witam, tam tzn. w Nero pisze że można spier*....*lić swoją "spalarke" czy to tylko przestroga przed większym piractwem, czy naprawde można pozbyć się nagrywarki??? Raczej rzadko sie zdazaja fizyczne uszkodzenia, najczesciej polega to na tym ze za daleko wozeczek z laserem pojedzie i nie chce wrocic, najczesciej daje sie to recznie poprawic, bez wizyty w servisie. czesto nadpalam ale jeszcze mi sie to nie zdazyla, znam to tylko ze slyszenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroy Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Witam, chyba jakiś problem, mianowicie, w NERO CD SPEED, menu ExtraOverburning Test... ustawiam na standardowy czas (nie całe 90:00:00, później równo 90:00:00, na końcu 99:00:00). Przy pierwszych dwóch podejściach tzn.: 89:57:xx i 90:00:00 wyskakuje na samym końcu testu (gdy powinien sprawdzić LEAD OUT), że niby jakiś error, pisze po angielsku żebym dosadził więcej czasu ścieżki, więc ustawiam na 99:00:00, niby test trwa i powinien się skończyć, ale skończyć się nie mógł. Nagrywarka testowała, w oknie dialogowym Nero cd speed (Write position), niby test doszedł do 99:00:00 (w polu POSITION, a w polu RELATIV pokazało 123%), ale nic się nie pokazało, czekałem ok. 2,5 min, diody spalarki mrugały a test się nie kończył. Trochę sie wystraszyłem i anulowałem test. Czy poprosty nie da się nagrać czy poprostu za szybko zrezygnowałem?? Czy powinienem zmniejszyć prędkość spalania, ustawiłem na x16? Aha pytanko, czy powinienem zaznaczyć "RAW mode"??? HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Przy wykorzystaniu overburningu jezeli chcesz wykorzystac maksimum płyty powinienes nagrywać jak najwolniej. Czym wieksza prędkosc tym wieksze prawdopodobienstwo wystąpienia błedu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroy Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Witam, a konkretnie, ile powinno wystarczyć x8, x4 czy wogóle x2?? Aha, dodam że test ten przeprowadzałem na czysteł płytce PLATINUM 90min/800mb 1x-48x A wiecie o co chodzi z tym RAW mode???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroy Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 HELP, apropo ile zawsze wpisujecie czasu ścieżki w NERO CD SPEED??? Chodzi mi o XX:VV:YY dla płyty 90min/800mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...