Skocz do zawartości
bkroy

Wypalanie ponad 700 mb??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie w jaki sposób można wypalić płytkę 800mb??? Moje NERO wkładając obojętnie jaką płtykę (650, 700 czy 800 MB) widzi zawsze górną granicę pojemności płytki jako 700 MB.

Czy można w jakiś sposób nagrać na płytkę 700 MBmniej więcej 780 MB??

Proszę pomóżnie, czy może do wypalanie więcej nić 700 Mb potrzeba jakieś inne Nero, lub inny program.

Moja CDRW to: PHILIPS CDRW 1610A (obsługuje Ovebrurning, DAO, TAO i jeszcze coś - nie pamiętam wszystkiego ...)

HELP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, tam tzn. w Nero pisze że można spier*....*lić swoją "spalarke" czy to tylko przestroga przed większym piractwem, czy naprawde można pozbyć się nagrywarki???

Raczej rzadko sie zdazaja fizyczne uszkodzenia, najczesciej polega to na tym ze za daleko wozeczek z laserem pojedzie i nie chce wrocic, najczesciej daje sie to recznie poprawic, bez wizyty w servisie.

czesto nadpalam ale jeszcze mi sie to nie zdazyla, znam to tylko ze slyszenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chyba jakiś problem, mianowicie, w NERO CD SPEED, menu ExtraOverburning Test... ustawiam na standardowy czas (nie całe 90:00:00, później równo 90:00:00, na końcu 99:00:00).

Przy pierwszych dwóch podejściach tzn.: 89:57:xx i 90:00:00 wyskakuje na samym końcu testu (gdy powinien sprawdzić LEAD OUT), że niby jakiś error, pisze po angielsku żebym dosadził więcej czasu ścieżki, więc ustawiam na 99:00:00, niby test trwa i powinien się skończyć, ale skończyć się nie mógł.

Nagrywarka testowała, w oknie dialogowym Nero cd speed (Write position), niby test doszedł do 99:00:00 (w polu POSITION, a w polu RELATIV pokazało 123%), ale nic się nie pokazało, czekałem ok. 2,5 min, diody spalarki mrugały a test się nie kończył.

Trochę sie wystraszyłem i anulowałem test.

Czy poprosty nie da się nagrać czy poprostu za szybko zrezygnowałem??

Czy powinienem zmniejszyć prędkość spalania, ustawiłem na x16?

Aha pytanko, czy powinienem zaznaczyć "RAW mode"???

HELP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi