nitek Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Chcialem przypomniec sobie jak mysli sie "programistycznie" bo dosc dawno tego nie robilem a w pazdzierniku zaczynam studia na PP wiec chcialem pobawic sie w Turbo Pascala :D Odpalilem wiec wersje 7.0 i zaczalem pisac proste programiki ale bardzo przeszkadza mi to ze jak chce np znak ";" to mi wyskakuje "ł" i przy innych znakach interpunkcyjnych to samo (to znaczy jakies inne typy ą , ó itd ) czy jest jakis sposob zebym mogl je wpisywac normalnie czy musze szukac po calej klawiaturze gdzie jest srednik , cudzyslow ?? Kiedys bawilem sie tym programikiem ale nie pamietam czy tez mialem taki probelem wiec jak ktos moze mi pomoc to dzieki :lol: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Masz włączony polski układ klawiatury. Jeśli jesteś w dosie zmien kodowanie z 852 na 437 (w config.sys albo autoexec.bat - nie pamiętam już :( ). Jeśli w Windowsie to zmień ustawienie klawiatury z polskiego na polski programisty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Nietety nie dziala .Do programu wchodze z windowsa 98 a klawiature mam zawsze ustawiona na POLSKI PROGRAMISTY . Jakies inne sugestie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 W autoexec.bat zamien keybrd2 na keybrd4 i uruchom ponownie kompa. Powinno byc jak nalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 dziki juz dziala potrzebny byl tylko ......restart w autoexec.bat zmazalem w ogole ta linijke z keyb Teraz to wyglada tak C:DOSMODE CON CODEPAGE PREPARE=((437,) C:DOSEGA.CPI) CHCP 437 i dziala :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 nitek jaki kierunek ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablica Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 hmmmm po co od razu zmieniac język wystarczy wpisywac odpowiedznie "kody" np ";" to alt58 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...