Skocz do zawartości
Peter_82

ATI 9100 na GF4 Ti4200????

Rekomendowane odpowiedzi

Czy oplaca sie wymienic tego radeona 9100 na gf ti 4200 ale tylko pixelview bo tylko ta jest jeszcze w hurtowni ale musze doplacic 150 zl. Dzieki za odpowiedzi. Chce wymienic tego radka bo duzo mi bierze z zasilacza mam napiecia bardzo niskie: +5 V mam 4.7 - 4.73 V, czy gf jest mniej pradoworzerczy???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy oplaca sie wymienic tego radeona 9100 na gf ti 4200 ale tylko pixelview bo tylko ta jest jeszcze w hurtowni ale musze doplacic 150 zl. Dzieki za odpowiedzi. Chce wymienic tego radka bo duzo mi bierze z zasilacza mam napiecia bardzo niskie: +5 V mam 4.7 - 4.73 V, czy gf jest mniej pradoworzerczy???

ja wlasnie zrobilem taka wymiane 2 tyg temu, sapphira sprzedalem za 280 pln a Prolinka kupilem za 425 pl, zrobilem to w zasadzie dlatego ze planuje zalozy bloczek na grafe a w radenie radiator nie mial kolkow i trudno by bylo zalozyc bloczek. Co do wydajnosci to jest duzy skok w 3dmarku 2001 (ok 2000 punktow) ale w 3dmarku 2003 znikomy wzrost ok 300 punktow w grach natomiast skok np w Splinter cellu z 40 do 48 fps, takze wybieraj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz a puzniej grafe jak bedziesz kupował Prolinka 64mb to pamietaj zeby kupic tego ze złotym radiatorem i złotym wiatraczkiem bo te inne to średniaki w podkręcaniu.Ten napewno pujdzie ci na 307-612mhz (wszystkie testy przejdzie stabilnie na 305-610) a ja dla pewnosci mam 301-601.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem lepiej dolozyc do lepszej zasilki i cieszyc sie radziem 9100 bo nie jest duzo gorszy od Ti4200

jest DUZO gorszy!!! to jest fakt
zgadzam sie z przedmowca (fasolą) temat poruszny dziesiatki razy na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...