Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sądzicie czy ten procesor podniesie na nogi AMD ostatnio nie wiedzie im sie najlepiej całą nadzieje na poprawe widzą w tym procesorze jak sądzicie będzie takim przebojem na rynku jak dzisiejsze Durony, Athlony czy Athlony XP. Czy będzie wielkim nie wpałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tylko wyjdzie wszyscy pojda do sklepow i kupia do niego nowe plyty glowne, procesory hammer i dyski serial ata, zeby pasowalo jak najlepiej. W koncu kazdy ma te 5tysiecy na drobne wydatki, nie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem podobnego zdania, mianowicie mysle ze hammer wgniecie w ziemie intela i pokaze co to AMD :D :D Jestem doprej mysli i czas pokaze co z tego bedzie :) A jak bedzie taka rewelka jak opisuja to bede sie zastanawial nad kupnem hammerka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Także pentiumy 4 ztanieją intel bedzie musiał przecież jakoś sprzedać chociaż te resztki w magazynach bo produkcja p4 jusz nie bedzie sie opłacała :D Szkoda tylko że duronow jusz sie produkować nie bedzie bo przeciesz kosztowały by zaj******* tanio 50 zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby AMD sie udalo...Wiecie te Hammery napewno beda wydajniejsze od P4. Napewno tez beda popularne w komputerach domowych. Ale to czy AMD przezyje zalezy w jak duzum stopniu uda im sie wypromowac te Hammery do stacji roboczych i serwerow ( Opterony zdaje sie ). Bo to wlasnie ten segment rynku przynosi najwieksze kozysci finasowe dla firmy. Na rynku "domowym" AMD nawet teraz wygrywa z Intelem ale dochody wlasnie z tego segmentu niesa w stanie zapewnic rentownosci firmie. Intel jak wiemy jest nie do ruszenia w innych segmentach, oby to sie zmienilo wraz z nadejsciem Hammera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dlatego właśnie powinniśmy wspomóc AMD ze wszystkich sił :!: Ja tam mam zamiar kupić Hammerka jak tylko będzie dostępny, czekam tylko na ten moment 8) Byleby tylko cena nie była zaporowa.. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dlatego właśnie powinniśmy wspomóc AMD ze wszystkich sił :!: Ja tam mam zamiar kupić Hammerka jak tylko będzie dostępny, czekam tylko na ten moment  8) Byleby tylko cena nie była zaporowa..  :?

E ja odrazu spale z 2 zeby ich wspomoc :PPPPPPP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a aj kupie hamerka jak obrabuje jakiś bank :lol:

AMD góra, intel niech gryzie glebe - byle by to było szybkie i w miare tanie to będzie skukces

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo a ja kupie sobie hammerka jak tylko sprzedam te wszystkie butelki po piffsku ktore wypilem. Leza i sie walaja po domu :D To zrobie z nich dopry uzytek. Bede bogaty..;) lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo a ja kupie sobie hammerka jak tylko sprzedam te wszystkie butelki po piffsku ktore wypilem. Leza i sie walaja po domu :D To zrobie z nich dopry uzytek. Bede bogaty..;) lol

qrde a ja tak lubię te małe żywce / i corony :)/ a tego sprzedać się nie da/

też bym był bogaty jak bym sprzedał to szkło co wyrzucam :)

a młotka i tak sobię qpię / zrobię remont chaty minimum i na procka z płytą wystarczy :)/

ale się już sqłem

warcraf3t w mieszanej brygadzie + metaxa szkodzą :)

ciekawe jak będzie jutro rano ;) moralniak czy clasic kac

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie z kazdym z Was zaloze ze swiat nie przewroci sie do gory nogami. Nawet jesli Hammer bedzie troche szybszy od Intelowskiej konkurencji to chipzilla znow cos pomataczy (doda cache'u) a potem wypusci procek 30% wolniej taktowany od zalozen swiat obiegna fotki i zrzuty w stylu +80% i wszystko wroci do normy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno, wie ktos jak taktowane sa Intel Itanium 2? 733Mhz I 800Mhz.

A co ma piernik do wiatraka? Moze chcesz porownac IA-64 do x86? O innym segmencie rynku juz nie wspomne. Zreszta wystarczy spojzec na benchmarki SPECfp2000 gdzie proc 1GHz 64bitowy ma wydajnosc na poziomie 1300pkt, a AXP2000+ ma polowe tego, ale to proc 32bitowy! Nie rownaj dwoch rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno, wie ktos jak taktowane sa Intel Itanium 2? 733Mhz I 800Mhz.

A co ma piernik do wiatraka? Moze chcesz porownac IA-64 do x86? O innym segmencie rynku juz nie wspomne. Zreszta wystarczy spojzec na benchmarki SPECfp2000 gdzie proc 1GHz 64bitowy ma wydajnosc na poziomie 1300pkt, a AXP2000+ ma polowe tego, ale to proc 32bitowy! Nie rownaj dwoch rzeczy.

Ale już SpecInt jest na podobnym poziomie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...