Skocz do zawartości
pastor

Jak podkrecac Radeona 9700 - pomocy !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem Radeona firmy SuperGrace 9700, i mam taki problem ze na orginalnych sterownikach ATI nie moge podkrecac prawie wcale karty, jezeli zainstaluje sterowniki OMEGA to juz lepiej : moge podkrecac Czestotliwosc procesora bardzo duzo ,ale nie moge podkrecac Czestotliwosci pamieci bo odrazu zwis kompa. zalozylem radiatory na pamieci dosyc spore i pamieci sa chlodne. Moze ma ktos pomysl jak mozna odblokowac Czestoliwosc pamiec zeby mozna podkrecac, czy moze jest jakis bios czy mozna wgrac prosze o pomoc !!! dziekuje z gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze jedno pytanie , czy moge przykleic na GPU z drugiej strony jakis malutki radiatorek jak to jest zrobione na Radeonach 9700 Herculesa czy bedzie jakies zwarcie> chodzi mi z drugiej strony radiatora karty w srodek tego kwadraciku widzialem ze te karty herculesa tak maja i nie wiem czy moge smialo tam zamontowac radiatorek aluminiowy zeby zwarcia nie bylo. prosze fachowcow o odpowiedz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja radiatorki przykleiłem ... silikonem. Warstwy tego specyfiku praktycznie nie ma na chipsetach (tylko tyle, aby radiator się przykleił), ciepło jest więc odprowadzane do radiatorów w znakomity sposób. Jak najbardziej polecam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

REED : napisz czym to przykleiles i czy dawales jakas paste przewodzącą? bo chyba nie dawales tam pasty z dodatkiem srebra:):? jeszce moglbys mi napisac jaki masz zasilacz i jak krecisz swojego radeona??dzieki

Przykleilem tasma dwustronna termoprzewodzaca od Rosia.

Zadnej pasty, ta tasma bardzo dobrze sie sprawuje.

Zasilacz Chieftec 360W dual fun.

Radka nie krece :P Wystarcza mi jak na razie w defaulcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...