mat_zab Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 No więc 8) zaryzykowałem i kupiłem z allegro tą karte za 360zł i tak sobie myslałem że karta pewnie bedzie jakaś badziewna zero Oc i takie tam a tu szok zaczołem krecić i narazie doszedłem do 300//600 więc jak narazie całkiem niezły wynik jutro sprubuje więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 No ja tez kupilem na allegro albatrona tylko ze ti4800... ze standardowych 300/650 posszlo na 346/730 :D kosztowala mnie 550 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 No więc 8) zaryzykowałem i kupiłem z allegro tą karte za 360zł i tak sobie myslałem że karta pewnie bedzie jakaś badziewna zero Oc i takie tam a tu szok zaczołem krecić i narazie doszedłem do 300//600 więc jak narazie całkiem niezły wynik jutro sprubuje więcej. Też się nad nią zastanawiam. Długo ją masz? Czy gosć daje jakąś gwarancję (choćby tydzień na sprawdzenie)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Uważajcie na te albatrony, coś jest z nimi nie tak, już od dłuższego czasu pokazują się regularnie w dziale uszkodzone, w tej chwili są chyba ze 3 aukcje a przed tygodniem doliczyłem się 6. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 A co z jakością obrazu :?: Wiem, że to nie będzie żyleta, ale jakby ktoś miał możliwość to niech porówna z porządnym Radeonem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 uwaga na albatrony !!!! mi padły dwa w ciągu krótkiego czasu~!!! a z moich obserwacji wynika że pada większość w odstepach 2 - 3 miesięcznych ps. jakiś złom przywoża z zagranicy i tu unas tuka niezłą kase na tym allegro :), Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Karte mam dopiero 2 dzień, jeśli chodzi o jakość to nie mam jak porównać bo mam kijowy monitro AOC 17' a co do tych padniętych kart to zauwaz że to są tylko wersje Ti 4800 albo Ti 4280 czyli te z AGPx8 a jeszcze sie nie spotkałem z uszkodzoną Ti4200. A co do gwarancji to mam 3 miechy karte kupiłem ze sklepu Sigma computers więc raczej nie powinno być problemów. A co do tego padania to sprzedawca uprzedził mnie ze to się dzieje przy starych płytach które maja AGPx2 bo wtedy karta dostaje za mało napiecia i poprostu pada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 umnie padały na agpx4 pro (asusa) model albatrona g4ti 4200p nie chciałem tu nikogo straszyc tylko żeby liczyli się z tym że cos za tanie te karty dlatego trzeba uważać) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Mnie Floyd ostudził... Już chciałem brać tego Albatrona http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15860611 ale jest bez żadnej gwarancji. Jednak 360 zł to sporo kasy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 MI to wyglonda na jakis podejzany interes. Gf 4 Ti za 360 zł. Cos mi sie wydaje ze to sa jakis poserwisowe egzemplaze albo jakies wadliwe. Dziwne bo new Gf Leadteka w sklepie 500 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 MI to wyglonda na jakis podejzany interes. Gf 4 Ti za 360 zł. Cos mi sie wydaje ze to sa jakis poserwisowe egzemplaze albo jakies wadliwe. Dziwne bo new Gf Leadteka w sklepie 500 zł.MI to wyglonda na jakis podejzany interes. Gf 4 Ti za 360 zł. Cos mi sie wydaje ze to sa jakis poserwisowe egzemplaze albo jakies wadliwe. Dziwne bo new Gf Leadteka w sklepie 500 zł. NIe wiem moze to dobre karty ale 360 to cos podejzanie malo sobie je cenia, biorac pod uwage ich podkrencalnosc powinny kosztowac troszke wiecej. Hmm a moze tak malo ze gwary nie ma. Ale wiem czy sie oplaca ryzykowac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Gośc od którego kupiłem powiedział dlaczego tak tanio bo te karty są z Holandi a tam je załatwił tanio i dlategop za tyle sprzedaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Hmm ale ceny mniej wiencej w calej europie sa podobne. Wiec to troszke podejzane moze w holandi z tira wypadly albo co. No tak czy inaczej zycze dlugiego i bezproblemowego uzytkowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 .... ja kupiłem gainwarda g4ti 4200 64mb memory 3,3ns z 3 letnia gwarancja za 450zł :) , jak ktoś chce to proszę zapytac tego gościa może jeszcze ma (Cooger gadu-gadu 2790559) prosze o nie traktowanie tego jako reklame , to poprostu alternatywny wybór Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 No widzisz zresztą trzeba luknąć na allegro tam jest juz duzo tanich G4 Ti 4200 w cenach do 400zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 no a ja miałem tego albatrona .to solidne karty pamieci hynixa 4 ns a kreca sie ze hoho.gosc w sklepie powiedział mi ze sa to karty moze nie tak szybkie ale stabilne jak skała.miałem ja ok miesiac ale spaliła mi sie płyta główna i niestety zabrała albatronka.teraz mam gainwarda ti4800se i jest sredniawka hynixy 4ns kreciły sie na 620 a tu etrontech 3.5ns ledwie na 590... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Ja powiem tylko tyle, że jak narazie za tą kase to lepszej karty nie ma,u mnie w 3dmarku 13000pkt i mysle ze przyzwojty wynik, mam nadzieje że jak koledzy tu piszą nie padnie po 3 miesięcach ( puk puk ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 bedzie ok.bez przesady to dobra grafa.one ogólnie staniały jeszcze 2i pół miecha temu kostowała ok 800 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 reasumując wszystko to albatron karta dla odważnych :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 bedzie ok.bez przesady to dobra grafa.one ogólnie staniały jeszcze 2i pół miecha temu Dlatego lubie jak wychodzi cos nowego i niezbyt wydajnego (GFFXkostowała ok 800 złDlatego lubie jak cos nowego wychodzi i nie super wydajnego (GFFX) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 reasumując wszystko to albatron karta dla odważnych :)) No, może nie każdy Albatron ale z Allegro, przywieziony z Holandii, bez gwarancji wymaga odwagi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Hmm ale ceny mniej wiencej w calej europie sa podobne. Wiec to troszke podejzane moze w holandi z tira wypadly albo co.I tu się mylisz :lol: Dam ci przykład: mam znajomego (gosć ma 50 lat, ja 20 ale powiedzmy, że znajomy :wink: ) który pływa po całym świecie statkami transportowymi pod banderą holandii. Na stanowisku na statku jest pierwszym po kapitanie (nie pamiętam stopnia), ale pomińmy to. I właśnie w tym kraju - Holandii, mają jakieś sklepy wolnocłowe + jakieś tam ulgi dla marynarzy, gdzie rozdają im katalogi z artykułami. Podobno jest wszystko, a ceny sprzętu elektornicznego oscylują - UWAGA 50% ceny sklepowej. Ostatnio przywiózł sobie aparat cyfrowy SONY za pół darmo 8) Więc może podobnie jest z tymi Albatronami 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Mnie Floyd ostudził... Już chciałem brać tego Albatrona http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15860611 ale jest bez żadnej gwarancji. Jednak 360 zł to sporo kasy... zastanawiałem się nad nią i wysłalem maila do sprzedającego czy daje na nią jakąś gwarancje "rozruchową" jakiś tydzień odpisał cytuje ..."Jedynie mogę wymienić. Ale nie ma prawa padnąć chyba że będziesz kombinował , ale ja i tak będę wiedział . Już sporo ich sprzedałem , jeszcze nie miałem zwrotu." jakoś mnie nie przekonał... jeszcze pomyśle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 cytuje ...nie ma prawa padnąc. <big lol> co to on Bóg że to wie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Kupilem od tego pana GF TI 4800SE i troche przraziliscie mnie 500 zł moze pojsc do wyrzucenia. Pytanie co sie psuje, da sie to naprawic i ile to by kosztowało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Kupilem od tego pana GF TI 4800SE i troche przraziliscie mnie 500 zł moze pojsc do wyrzucenia. Pytanie co sie psuje, da sie to naprawic i ile to by kosztowało Tutaj są np. dwie aukcje z takimi uszkodzonymi kartami: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15760603 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15797573 Możesz obserwować ile za nie można dostać po uszkodzeniu. Całkiem sporo za nie dają (za jedną ponad 200zł na dzień przed zakończeniem aukcji) i jest dużo chętnych więc chyba naprawa jest opłacalna. W każdym razie nie martw się, co będzie to będzie, na pewno 100% tych kart nie pada, najwyżej 95% :wink: :wink: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Przez sierpien takich aukcji (z uzkodzonymi Albatronami) bylo kilkanascie, skoro biora duza placa widocznie cos wiecej wiedza o takiej grafice - czyli ewentualna naprawa mozliwa - jak to dobrze miec znajomych w serwisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 kupił bym wentyla z tej grafy jak by komus padła karta na amen i chciał sprzedac samego wentyla to prosze dac znac jestem poważnie zainteresowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Ale wy pieprzycie jeszcze nikt nie napisał że mu ta karta padła albo coś podobnego może te uszkodzone to te które podczas podrózy sie uszkodziły albo były jakieś walniete od początku teraz tez jak kupujesz w skepie karte to zdarza sie że jedna jest padnieta a na tą ilośc co goście sprowadzili to duze prawdopodobieństwo że pare jest padnietych ale nie jest powiedziane że wszystkie padną po upływie paru miesiecy a dlatego tak ich duzo na allegro bo ci goście tylko tam je sprzedaja dobre i złe jakby każdy ze sklepów sprzedawał uszkodzone kart na allegro to moge sie załozyc że pewnie z 100x więej było by padnietych radeonów 9100 albo innych z podobnymi problemami. A i jeszcze jedno znajdzcie mi akucje z uszkodzonym albatronem od innego gościa niz od tego sprzedawcy wszystkie uszkodzone są sprzedawane od jednego gościa a tych albatronów było juz FULL sprzedanuch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyza Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 ja wlasnie u tego goscia zamowlem Albatrona 4800 SE ..mam nadzieje, ze ponad rok pochodzi.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...