Skocz do zawartości
jackkpl

jaki MOCNY zasilacz? Chieftec 420 watow wymiek

Rekomendowane odpowiedzi

Z kad pomysl ze twardy bieze 25W ??? z 12v

Z tego co pamietam jak ostani raz patrzalem na mojej starej barce IV to pisalo ze z 12V bieze 0.xx A, czyli w najlepszym wypadku ledwie 12W.

Z kad pomysl ze pamieci biora 60W ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamietam jak ostani raz patrzalem na mojej starej barce IV to pisalo ze z 12V bieze 0.xx A, czyli w najlepszym wypadku ledwie 12W.

Nie pisze sie "Z kad" tylko skad. A dane biore stad -> http://www.abxzone.com/forums/showthread.p...15&pagenumber=1

proponuje poczytac lekturke :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to pisze jak mi sie podoba!!! :evil: Nie czepiaj sie bo jak poszukam to tez znajde twoje "madrosci"

Po drugie 24W podczas rozkrecania sie [a ty piszesz o krzakach juz w Windzie] i to pobiera zarowno z 5V jak i 12V wiec nie draznij mnie "proponuje poczytac lekturke" sam lepiej uzyj mozgu zamnim rzucisz link, to ze po ang pisze nie znaczy ze maja racje :wink:

Po trzecie Dalej nie wiem _Z KAD_ :evil: pomysl na to ze wszystko bieze prad z 12V :lol: :lol: :lol: , to po kiego komu 5V i 3.3V ? :lol: :lol: :lol:

Po czwarte rzuc tym razem jakis madry link _Z KAD_ ten pan wie ze ram 8W na 128mb pozera. NIemowie ze tak nie jest, ale chcialbym to zweryfikowac

Po piate doszedlem do 10 strony, poza 1 nic na temat mojego pytania. Jak chcesz na poziomie rozmaiac to precyzuj informacje dotycznace mojej "lektury", bo moj czas to pieniadz i niezamiezam wertowac 40 stronowego topicu zeby wylowic ziarno informacji.

PS. "(...)90W - CPU: CPU 3Ghz P4C Northwood 800Mhz, overclocked 1.65V(...)" BZDURA! oveclocked pisze, a moze dokladniej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pisze sie "Z kad" tylko skad. A dane biore stad -> http://www.abxzone.com/forums/showthread.p...15&pagenumber=1

proponuje poczytac lekturke :-)

No deko ktos tam przesadzil ... gf4 4600 ... 90W - inne zrodla 30W :)

dysk 25 W ... informacje techniczne seagate info dla bIV - 13-15W .....

Nawet wentylator jakos duzo ma wyliczone .... eee lipa ... (generalnie wedlug tych wyliczen juz powinienem zjarac zasilke dawno ... 3xhdd 2xcdrw itd i tlyko 300w real 300w :))) )

Update

Ram tutaj

Dyski tutaj

Widac po specyfikacji zapis/odczyt/ruszanie glowicami :) TM :)) / bezczynnosc 13W max (z max parametrow pradowych mozna wywnioskowac ze 30W to dysk moze pobierac w peaku wylacznie podczas rozuchu ale zasilacz ma tez inna max moc chwilowa a inna ciagla ..

Grafy obszerny test poszwabsku :) ile pobiera ten sam sprzet z roznymi kartami graficznymi tutaj

specyfikacja agp 2.0 strona 188tutaj :)

Narazie tyle poszukam jeszcze czegos ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...