5er Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Witam, co proponujecie / co uzytkujecie / co doradzicie. Zakladam neo+ i co najlepiej zrobic /bez komentarzy o tym ze juz bylo/ 1. neo + modem z tepsy + router z USB 2. neo + wlasny modem z routerem 3. neo + wlasny serwer (na czym - lin./win) /zal. w sieci 5 kompow :) nie chodzi o to ze ma byc najtaniej, ale najwygodniej /restarty, a tu nikogo w domu nie ma itp./ Moze doradzicie jaki ew. modem z routerem albo jaki router do USB? Prosze o rzeczowe komentarze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 bez takich prosb zeby nie odsylac do wyszukiwarki najwygodniej opcja. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 jeli sienie myle to neostrady nie można dzielić :) bedizesz miał lipe jak cie przyłapią !!! wejś dołuż grosza i zapodaj sobie DSL-la ale wtedy musisz dokuśkac pare osób więcej ! około 10-ciu,....Jesli sie nie myle jak przyłapią delikwenta na tym ze rozdzielił neostrade płaci 600 zł od komputera ! zastanów sie... ..pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicio Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Uuuu przyłapią Cię, przyłapią i nie pij piwa w parku !!! A poza tym neostrada to też jest DSL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 zielony i wicio: dla uscislenia to neo i iDSL to ADSL a nie DSL :P kara = 3 * abonament * ilosc kompow podpietych po za lokalem ;) zeby przylapali musza wpasc do mieszkania i Ci pokazac, ze dzielisz, a to tez nie jest latwe, bo przeciez mozesz miec LAN na potrzeb wymiany plikow, prawda :?: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 chcialbym zaznaczyc ze usluga "dsl" staniala ostatnimi czasy.... http://www.internetdsl.pl/pages/cennik.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 troche noose nakreciles DSL jest nadrzednym standardem w stosunku do wszystkich innych typow dsla wiec neo+ to ADSL ktory jest podtypem DSL'a jakie sa typy dsla ? m.in. http://www.geocities.com/wagnerol/Tipos.htm a dsl rzeczewiscie stanial, az pare razy dalem ctrl+F5 w exploderze ;) ,pomimo ze na php strona :P niedlugo przyjdzie faktura to sie oakze co i jak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 heh... a teraz zobie cos czego nie lubie robic, czyli sie powtorze.... Cytat [...]dla uscislenia to neo i iDSL to ADSL a nie DSL :P mam nadzieje, ze teraz widzisz o co mi chodzilo.... co do tego, ze ADSL jest czescia DSL'a to wiem :P w poslce nie ma mozliwosci zamontowania DSL'a (tp daje taka nazwe chyba tylko dla zmylki ;)) ..... dobra, nie wazne :P znowu zamoralem, a spiacy jestem :P nara @ll :P moze jutro napisze to jeszcze raz jezeli nadal bedzie zle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 :arrow: ja wybralem opcje 2. na dniach bede mial modem ADSL, przylacze do tego neo i bede smigal po niecie z wieksza szybkoscia niz dotychczas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 un_ix jaki wkoncu kupiles router daj linka jezeli mozesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 ja mam opcje 2. wszystko chodzi bez problemow od miesiac. Zaplacilem za modem z routerem 480zl - zadnych restartow, zawieszania, mniejszy pobor pradu, cisza !!!!. Ostatnimi czasy widzialem modem z routerem za oklo 280 zl netto w Action. Polecam bramke nr.2 ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Cytat un_ix jaki wkoncu kupiles router daj linka jezeli mozesz.:arrow: Planex BRM-04 (http://www.planex.net/product/broadlanner/brm04.shtml). jeszcze go nie kupilem, narazie padl na niego wybor - dzis zadzwonie do znajomego wieczorem i powiem, zeby spatrzyl mi taki na przyszly tydzien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Cytat :arrow: ja wybralem opcje 2. na dniach bede mial modem ADSL, przylacze do tego neo i bede smigal po niecie z wieksza szybkoscia niz dotychczas ;) Czy opcja nr 1 jest duzo gorsza od nr2 ??? Ile trzeba jeszcze dolozyc kasy do routera z usb aby przesiasc sie na taki z wbudowanym modemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Cytat Cytat :arrow: ja wybralem opcje 2. na dniach bede mial modem ADSL, przylacze do tego neo i bede smigal po niecie z wieksza szybkoscia niz dotychczas ;) Czy opcja nr 1 jest duzo gorsza od nr2 ??? Ile trzeba jeszcze dolozyc kasy do routera z usb aby przesiasc sie na taki z wbudowanym modemem? :arrow: po pierwsze: bedziesz mial ogromny problem, aby dostac taki router usb w Polsce. po drugie: jedynym urzadzeniem spelniajacym powyzsza opcje, ktory spotkalem na Polskich stronach www, byl Vigor2200USB. piszac jednak do przedstawicieli asterix.pl - kiedy i za ile beda go sprzedawac, otrzymalem taka oto odpowiedz: Cytat nie będziemy mieli Vigora 2200USB, ponieważ nie wspólpracuje z modemem proponowanym przez TPSA [...]chyba juz wszystko jasne... nie oplaca sie, poniewaz na dzien dzisiejszy jest to nie mozliwe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 ja wlasnie zakladam w poniedzialem neo i wybieram opcje nr 2 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 ja rowniez zdecydowalem sie na routerek z modemem wbudowanym... mogl by ktos doradzic jakis model w cenie okolo 400zl jesli byl bym w stanie kupic go gdzies w krak to bylo by juz pieknie :) PS: zadam jeszcze raz to pytanie; jak z konfiguracja czegos takiego? sa jakies problemy :?: PS2: mam nadzieje ze sa kompatybline z siecia 10/100 bo na razie na starych kartach 10mb/s jade :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 ja kupuje jakis router za 525 zł ...zapomnialem nazwe ..wiem ze firma finska a co do konfiguracji to trzeba jakies haslo i login zdjac a potem juz leci ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 PLANET ADE-4000 a moze cos takiego, dosc tani ~400zl co wy na to? warto ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>? http://www.a.pl/article/articleview/630/1/...998ceda0e4a1fea prosze o szybka odpowiedz, jutro prawdopodobnie cos musze wybrac! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 konfiguracja zazwyczaj jest banalna :P a jak nie to sa manuale na papierku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 czy ten planet jest dobry to Ci nie powiem.... nie widzialem w opisie czy obsluguje PPPoE albo PPPoA.... jezeli to obsluguje to moze byc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Cytat PLANET ADE-4000 a moze cos takiego, dosc tani ~400zl co wy na to? warto ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>? http://www.a.pl/article/articleview/630/1/...998ceda0e4a1fea prosze o szybka odpowiedz, jutro prawdopodobnie cos musze wybrac! :arrow: wez Planex BRM-04 (http://www.planex.net/product/broadlanner/brm04.shtml). modem sprawdzony (przez znajomego). nie ustepuje niczym (procz nizszej ceny) modemowi Asmax'a. jutro znajomy ma jechac po modem Planex'a do hurtowni dla mnie. i to wszystko za 390 zl (moze troszke wiecej). co do Twojej propozycji to sie nie wypowiem, poniewaz nie znam mozliwosci modemu Planet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 a mozesz dokladniej okreslic co to takiego /PPPoE albo PPPoA/ (nie ukrywam ze jestem zielony w temacie) chce wiedziec o co pytac ;) ---------- juz mniej/wiecej wiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Cytat Cytat PLANET ADE-4000 a moze cos takiego, dosc tani ~400zl co wy na to? warto ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>? http://www.a.pl/article/articleview/630/1/...998ceda0e4a1fea prosze o szybka odpowiedz, jutro prawdopodobnie cos musze wybrac! :arrow: wez Planex BRM-04 (http://www.planex.net/product/broadlanner/brm04.shtml). modem sprawdzony (przez znajomego). nie ustepuje niczym (procz nizszej ceny) modemowi Asmax'a. jutro znajomy ma jechac po modem Planex'a do hurtowni dla mnie. i to wszystko za 390 zl (moze troszke wiecej). co do Twojej propozycji to sie nie wypowiem, poniewaz nie znam mozliwosci modemu Planet. obawiam sie ze nigdzie w krakowie go nie dostane :( zonk... update: ten planet 4000 http://www.planet.com.tw/product/product_d...d=44&menu_id=12 ma PPP over ATM i PPP over Ethernet :!: Chyba jestem na niego skazany, nie wim czy warto doplacic 100 zal do asmax`a :roll: --- Protocols Protocols RFC 2364 - PPP over ATM (LLC/VCMUX) RFC 2516 - PPP over Ethernet (LLC/VCMUX) RFC 1577 - Classic IP over ATM (LLC/VCMUX) RFC 1483 - Bridged IP over ATM (LLC/VCMUX) RFC 1483 - Routed IP over ATM (LLC/VCMUX) --- wiec moze nie jest taki zly? PS: ten port usb sluzy do konfiguracji routera, tak :?: mozna tak to wszystko poustawiac, aby miec stale adresy ip na kazdym z podpietych komputerow (mozliwosc przesylania plikow w sieci) oraz dostep do netu przez router? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 1) Protocols RFC 2364 - PPP over ATM (LLC/VCMUX) 2) RFC 2516 - PPP over Ethernet (LLC/VCMUX) 1) PPPoA 2) PPPoE sa to protokoly do laczenia sie modemu z neo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 proponuje poczytać: http://www.a.pl/filemanager/fileview/241/ ja go biorę na dniach za 380 :) Powiedzcie mi (najlepiej podeprzyjcie linkami) co mi grozi za udosteopnienie NEO poza lokal ;) ??? dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 czysty: BYLO :!: :!: :!: Cytat § 23 W przypadku, o którym mowa w § 6 pkt. 3 Klient będzie zobowiązany do uiszczenia opłaty w wysokości 3-krotnej opłaty abonamentowej za każde udostępnione połączenie i za każdy rozpoczęty miesiąc trwania takiego połączenia. Cytat § 6 3) nie umożliwiać korzystania z Usługi innym podmiotom poza Lokalem bez zgody TP, www.neostrada.pl nie boli.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Dzięki Noose ... wiem że była mowa coś o 600zł :), a regulamin mam na dsyku w formie PDF'u i nie za wygodnie się do czyta :) Ok. teoretycznie jest to możliwe, że mogą złapać kogoś jak udostępnia, a praktycznie ??? Były juz takie przypadki ??? Rzeczywiście muszą wpaśc do chaty i to udowodnić, ale ja przecież nie musze ich wpuszczać, a nawet jak to zrobię to mogę 3 sekundy przed otworzeniem drzwi wyjąć kabel... jak niby mi to udowodnią, po otwartych portach czy innych komputerach podłączonyh do sieci ?? powiem że podłączałem Laptop'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...