Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

mam do wydania ok 1700 zl i ani grosza wiecej. chodzi o plyte, p4 1,6 lub 1,7 i 256 ddr. no wlasnie jaka plyte ? wybor mam sposrod asusa, ecsa, epoxa... nie jestem fanem intela wiec sie na tym nie znam, a sprzet jest dla kogos. podkrecania nie bedzie, potrzebna jest tylko stabilna i dosc wydajna (nie do przesady) platforma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam do wydania ok 1700 zl i ani grosza wiecej. chodzi o plyte, p4 1,6 lub 1,7 i 256 ddr. no wlasnie jaka plyte ? wybor mam sposrod asusa, ecsa, epoxa... nie jestem fanem intela wiec sie na tym nie znam, a sprzet jest dla kogos. podkrecania nie bedzie, potrzebna jest tylko stabilna i dosc wydajna (nie do przesady) platforma...

Wszystko super ale:

- skad chcesz wziac P4 1,7 - chyba nei chcesz brac willamate (0,18u) ?

- nie ma plyty z ramem aby kosztowalo to 1700 pln

- radze kupic P4 Microstar 645E DX SIS645DX FSB533 (480 pln) + DDRAM 256MB 333MHz PC2700 (320 pln) i do tego zostanie na karte graficzna, ktorej nawet kolor sobie bedziesz mogl wybrac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi o to ze jest 2,5 letni komputer z piii 733 na intelu 820 (fuj...) ma tnt2, 196 ramu, dvd, cd-rw i wszystko co trzeba, ale po przesiadce z 98 na xp gosc nie chce, zeby mu pracowal wolniej.

ceny netto hurt:

PROCESOR INTEL PENTIUM 4 1700/400/C256/S478 BOX 579.99

PAMIĘĆ DDRAM 256MB /PC 266/ 199.00

plyta tylko epox, ecs lub asus...

dopisane:

aha, nie patrzcie na to pod wzgledem rozbudowy itd. jak sie zestarzeje to sie znow wymieni plyte, proca i ram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat walkowany tu jest co pare godzin. Mowisz: Tylko ECS lub Asus... hehe to ja mowie tylko kaszlak lub mercedes ;)

Plyty glowne kup od MSI (za 845G zaplacisz ok 540 zl), procek P4 16A za 600 zl, ram za 200 zl. Pozostanie Ci z 350 zl wiec pozbieraj kase na ATI8500 (650zl) a narazie popracuj na grafice onboard (jest niezla)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat walkowany tu jest co pare godzin. Mowisz: Tylko ECS lub Asus... hehe to ja mowie tylko kaszlak lub mercedes ;)

Plyty glowne kup od MSI (za 845G zaplacisz ok 540 zl), procek P4 16A za 600 zl, ram za 200 zl. Pozostanie Ci z 350 zl wiec pozbieraj kase na ATI8500 (650zl) a narazie popracuj na grafice onboard (jest niezla)

dzieki, ale powtarzam: sprzet jest dla starszego (80 lat !!!) pana, ktory uzywa go do internetu i tym podobnych spraw. karta grafiki zostanie stara (tnt2 m64 - wystarczy). a ecs, epox lub asus dlatego, ze biore to z hurtowni pronox we wroclawiu a tam maja tylko takie (pomijam procompy, mercury i inne wynalazki. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...