tomasir Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Znalazłem w jednym ze sklepów takiego radeona.Firma his.Pamięci 3,6 ns.Taktowania jeszcze nie znam.Jest z tvoutem.Cena 359 PLN.Warto? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Napewno warto jak taktowanie będzie 290/460 czy tam 270/460 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 myślę że tak, pamięci ładnie dadzą się podkręcić, do tego troche rdzeń, i ogólnie wydajność będzie niezła, może jeszcze jakiś upust da się urwać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 JUż wiem taktowanie: Rdzeń 270.Pamięci 230(więc 460 bpo to ddr). Wersja box.Zaczynam się poważnie nad nim zastanawiać! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 RAdka zawsze warto - tylko przy kręceniu pamiętaj że radki lubią równe kręcenie pamięci i rdzenia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 JUż wiem taktowanie: Rdzeń 270.Pamięci 230(więc 460 bpo to ddr). Wersja box.Zaczynam się poważnie nad nim zastanawiać! mozesz mi zapodac linka) prosze ;-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Tu jeszcze znalazłem linka do producenta tej karty.Niestety za dużo to o niej nie napisali. http://www.hightech.com.hk/html/7500.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 chodzilo mi o linka do sklepu))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 http://www.bit.krakow.pl A o jakiego ci chodziło to zrozumiałem.Tylko że jak pisałem wiadomość to jeszcze twojej nie było :) .Jak ktoś byłby chętny to niech walnie na maila albo priva.Kupilibyśmy więcej to pewno by spuścili z ceny! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 ok ja jestem chetny z tym ze nimam narazie funduszy powiedzmy za tydzien powinienem miec) pojawil sie nowy post i koles tez chce radk kupic 7500) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Siemka ! To prawda, że chcę kupić Radka 7500, ale w rozliczeniu oddaję GF2 MX400 i Voodoo3 ! Gościu w sklepie twierdzi, że to jakiś "Excalibur" i ma pamięci 5ns, nie wiem jakie ta grafa ma taktowanie rdzenia i pamięci ale się dowiem . Tomasir, wątpię żeby pamiątki były 3,6ns ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Zobaczcie test Excalibura !!! http://www.technoyard.com/hardware/video_c...bur/page_1.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 a jak by byly)))) ten test to chyba jakas lipa jesli bym sie mial nim sugerowac to bym tej kary nie kupil "zamienil" za swoja( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behap Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 a jak by byly)))) ten test to chyba jakas lipa jesli bym sie mial nim sugerowac to bym tej kary nie kupil "zamienil" za swoja( i masz racje, na zdjeciu w tym tescie karta ma tylko 4 kosci pamieci - wiec wynika z tego i oznaczen na kosciach ze magistrala adresowa to 64 bit ;) 4x16MB = 64MB (2M*16*4bit) kazda kosc 16bit wide data bus wiec 4*16=64bit http://www.samsungelectronics.com/semicond.../k4d28163hd.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Znalazłem kolejny ! http://www.tweakers.com.au/articles/graphi...500le/page1.asp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Znalazłem w jednym ze sklepów takiego radeona.Firma his.Pamięci 3,6 ns.Taktowania jeszcze nie znam.Jest z tvoutem.Cena 359 PLN.Warto?we Wrocku 317 :) ale warto nawet za 359 bo dobry sprzecik !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Wszystkie Radki 7500 nawet LE na DDR maja 128 bitowa szyne!!!!!! Zwykla wersja a "LE" rozni sie tylko taktowaniem pamieci!!!! Radek 7500: http://benchmark.pl/artykuly/przeglad_proc...adeon_7500.html Radek 7500LE :http://benchmark.pl/artykuly/przeglad_procesorow_2002/radeon_7500LE.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Wszystkie Radki 7500 nawet LE na DDR maja 128 bitowa szyne!!!!!! Zwykla wersja a "LE" rozni sie tylko taktowaniem pamieci!!!! Radek 7500 tyle że od nie dawna poszły na rynek radeonki7500 na 64bitowej szynie, o tym ostrzegali w newsach właśnie na benchmark.pl :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 JEST jakis programik ktorym mozna sprawdzic jaka szyne danymch maja pamieci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behap Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 JEST jakis programik ktorym mozna sprawdzic jaka szyne danymch maja pamieci?hmm, chyba nie ma ale mozna to latwo sprawdzic patrzac na ilosc kosci pamieci i oznaczenia na nich, lub wlaczajac 3dmark'a 2001 i uruchamiajac test fillrate, wyniki powinny oscylowac w granicach: single texture: ok 400mtexli mulit texture: ok 1200mtexli oprocz tego his'a widzialem jeszcze radeona 7500le supergrace tez na 64bit ddr - kolor zielony pamieci samsung 5ns, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Dzisiaj kupiłem HISa Radeon 7500 za 350zł. Ma 8 kości pamięci, po 4 z każdej strony karty. Kości to Hynix 3,6 (HY5DV641622AT-36). Fill rate wyszedł mi 377/1066 mtexeli. Jakość obrazu lepsza od GF2mx, którego miałem i GF2GTS Prolink kolegi. Obie karty przewyższa też wydajnością. W sumie za 350zł to całkiem niezła karta i mnie wystarczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Dzisiaj kupiłem HISa Radeon 7500 za 350zł. Ma 8 kości pamięci, po 4 z każdej strony karty. Kości to Hynix 3,6 (HY5DV641622AT-36). Fill rate wyszedł mi 377/1066 mtexeli. Jakość obrazu lepsza od GF2mx, którego miałem i GF2GTS Prolink kolegi. Obie karty przewyższa też wydajnością. W sumie za 350zł to całkiem niezła karta i mnie wystarczy. czy muglbys dac jakis screnschot taki szczegulowy powiedzmy z 3dm2k1?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Dzisiaj kupiłem HISa Radeon 7500 za 350zł. Ma 8 kości pamięci, po 4 z każdej strony karty. Kości to Hynix 3,6 (HY5DV641622AT-36). Fill rate wyszedł mi 377/1066 mtexeli. Jakość obrazu lepsza od GF2mx, którego miałem i GF2GTS Prolink kolegi. Obie karty przewyższa też wydajnością. W sumie za 350zł to całkiem niezła karta i mnie wystarczy.Ile masz punktów w 3DMarku 2001, i jak chodzi w gierkach - stabilnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 .....a i jeszcze jedno, gdzie kupiłeś tego Radka ??? Ja jestem z Gliwic ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 za ta cene to chyba nie kupisz lepszej (nowej) karty ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Gratuluje dobrego zakupu!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 .....a i jeszcze jedno, gdzie kupiłeś tego Radka ??? Ja jestem z Gliwic ! Na giełdzie komputerowej w Katowicach (na dworcu kolejowym) - od firmy KABI z Katowic. Mają stronę internetową: http://republika.pl/kabi2000/glowna.htm, ale widać, że dawno nie aktualizowaną. Na gwarancji (12 miesiecy) mam podany numer telefonu: 2510102 w godzinach 12-16. Mieli też R8500 tej samej firmy po 590zł. Samej firmy nie znam ale gwarancja i sprzedający (w średnim wieku) wygladają solidnie. Co do stabilności karty to grałem w CS, Medal of Honor, UT, Warcraft3 i niczego co można by nazwać niestabilnością nie widziałem :) Przy moim configu w 3DMarku 2001 wyciągam 3265 (domyślne ustawienia) - na 2MX miałem ok. 1200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 PO mailu od Vegity chyba jednak zdecyduję się na kyro2.Wydajnośc nie będzie się dużo różnić, a cenowo tak.Bo za 250 lekko dostanę Kyro2. A z jakością klonów ati mogąbyć problemy...A 100 w kieszeni to dla mnei mnóswto kasy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 a ja postanowilem power color r8500 pro nabyc takze po sprawie)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 PO mailu od Vegity chyba jednak zdecyduję się na kyro2.Wydajnośc nie będzie się dużo różnić, a cenowo tak.Bo za 250 lekko dostanę Kyro2. A z jakością klonów ati mogąbyć problemy...A 100 w kieszeni to dla mnei mnóswto kasy!pamietaj ze vegita to fan kyro poczytaj testy wg mnie kyro jest slabsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...