Skocz do zawartości
tomasir

Radeon 7500 na pamięciach 3,6 ns.Warto?

Rekomendowane odpowiedzi

A co myślisz że nie wiem że jest słabsza?

Zauważ że pod uwagę brałem klona radka 7500, a klony są dużo gorsze od orginałó ati.Więc i z jakością ne będzie podobnie.

Przy kry różnica między jupiterem i Herculesem, prócz ceny oczywiście jest niewielka.Nawet jakościąniedużo jupiter ustępuje herculesowi.

POnadto przy Kyro widać spory wzrost osiągów przy szybszych prockach.

Przypuszczam też że Kyro "ciągnie "mniej prądu co dla mnie też ma spore znaczenie(mój zasilacz to 235W,ale daje świetne napięcia!5v nie schodzi poniżej poziomu 4,97 nawet pod cpu-burnem).

No więc jeśli założymy nawet ze radek będzie o 20 % szybszy(w co wątpię), a jokościa nieznacznie gorszy.POnadto do kyro będę musiał dołożyć do nowej 180 pln(po sprzedaży mojej rivy), a do radka przynajmniej 250.Więc dołożenie 70 pln, które stanowią ok. 40 % kosztów kyro do produktu który będzie dla mnie minimalnie lepszy(co wcale nie jest pewne) jest wątpliwym pomysłe.Od razu dodam że nie gram zbyt dużo,więc jakość obrazu ma tu spore znaczenie, a nie tylko szybkość.

A że Vegita to fan tych kart to wcale nei znaczy że też nim być nie mogę.

JUż się nie mogę doczekać aż dostanę kyro w łapy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj kupiłem HISa Radeon 7500 za 350zł. Ma 8 kości pamięci, po 4 z każdej strony karty. Kości to Hynix 3,6 (HY5DV641622AT-36). Fill rate wyszedł mi 377/1066 mtexeli. Jakość obrazu lepsza od GF2mx, którego miałem i GF2GTS Prolink kolegi. Obie karty przewyższa też wydajnością. W sumie za 350zł to całkiem niezła karta i mnie wystarczy.

na ile sie kreci ??????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...